Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"Lepsza" 13-tka do 2-way z niskim Vas

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

VwMarcin, ostatnio z eXe zrobiliśmy małego spota: Ja mam monitorki na 15Akx a on na tym "małym usherze" Z tego co wiem jego obudowa ma coś koło 10L. Przyznam szczerze bas, który wydobywał się z jego głośników bardziej mi się podobał niż z tych moich. Był inny, i było go więcej. Najlepiej napisz do niego, to Ci je dokładnie porówna:)

Skomentuj

ten usher gra zdecydowanie lepiej...
      poszukaj w salonach czesto maja na nim monitorki.

Skomentuj

Dzięki za opinie, nieukrywam że to diametralnie zmienia całą sytuacje.

Skomentuj

Hm moze podepne sie do tematu :grin:
          A wiec wlasnie po przemysleniu calej mojej sytuacji (mieszkam jeszcze z rodzicami, maly pokoj) Wlasnie tez poszukiwalbym fajnej 13 do monitorkow i chcialbym zapytac o Ushera czy wydola on na takiej muzyce jak np. Nightwish i tp.???
          Pozdrawiam!!!

Skomentuj

VwMarcin, sam do końca nie wiedziałem o którego ushera Ci chodziło to się nie odzywałem, jakbyś miał jakieś pytanie to wal do mnie

Skomentuj

ja koncze monitorki na PL14WJ09-04 w 8 litrach jak skoncze to powiem jak to gra narazie w samym pudle i bez zwrotnicy (ciente w kopmpie) widac ze bedzie mialo to potencjal

Skomentuj

Przed chwilą złożyłem chwilowe mini mini monitorki na tym co miałem na stanie i pozwalałoby uzyskać możliwie najwęższa obudowe tak aby przyczaić jakie ustawienie byłoby optymalne czyli zasymulować mini podłogówki o wys 690mm lub klasyczny monitorek na wysokości słuchacza i jednak klasyczna opcja wygrała czyli przetworniki na wysokosci ucha czego można było się spodziewać choć łudziłem się że da sie słuchać gdy przetworniki będą niżej ale brzmi to jakoś bezpłciowo w porównaniu do klasycznego ustawienia...
                mój chwilowy mini mini na visatonie w100sc i vifce dx25tg at 4,5L nawet basu troszke jest :cool:

w związku z czym bedą klasyczne monitorki tyle że wąskie i o małym litrażu a do tego wsam raz pasuje peerless hds134 który od zawsze mi sie podobał... małego ushera zdyskwalifikowała membrama bo w przypadku monitorków maskownicy nieprzewiduje...
                Ogólnie to idealnie wpasuje mi sie klon tej konstrukcji http://www.rls.com.pl/Elara.html Na tegorocznym audioshow wielu sie podobało brzmenie tych monitorków więc powinno być ok tylko z frezami troche roboty bedzie bo ręcznie je robie... ale zato mam juz wstępny projekt zwrotki...

Skomentuj

Czaruję...
                X