Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak wiekszy midwoofer do 2way

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jest jakas roznica w projektowaniu zwrotnicy pod taki uklad glosnikow ale niewiem jaka dokladnie. zawsze mozesz dac inny uklad i dopuki ich nieporownasz to sie niedowiesz czym sie rozni brzmienie

Skomentuj

No to mam kolejną zagadkę... Moje obudowy ostatecznie mają objętość 33l netto. Czy nie za mało na te dwie 16? Borys wcisnął je w 38l ale ja nie chcę mieć jednostajnego basu... nigdy więcej!! :-)

Skomentuj

te 5 litrow wg mnie wielkiej roznicy nie zrobi
        ale mozesz sie pobawic i zrobic inne strojenie na kazdy glosnik

Skomentuj

Co masz na mysli: "inne strojenie na każdy głośnik" ?? To przecież nie jest konstrukcjia 2.5 way... Wszystko gra w jednej przegrodzie. A poza tym wydaje mi się że takie zabawy w różne strojenie mają wpływ na przebieg charakterystyki impedancji a także na zwrotnice... dobdzie mówie??

[ Dodano: 2008-03-01, 18:01 ]
          A no i pytanko... czy ten seas 22taf/g może grać w jednej przegrodzie z niskotonowcami?? czy powinienem zorganizować odgrodę dla niego??

Skomentuj

moze i masz racje. ale jakos w siestach cos takiego jest a zwrotnica jest klasyczna 2 drozna

obecnie malo ktory gosnik wysokotonowy jest nieszczelny i wymaga osobnej komory

Skomentuj

No to luz... Ale się dziś wpieniłem... wyjechałem w kilku miejscach z frezem pod kep`a i w mordę nie wiem jak to teraz zamaskować żeby nie wyglądało jak kupa... Jutro od rana zaczynam rycie pod na następne głośniki.

Skomentuj

MormoN, oj nie przemyslales sprawy...
                przeciez mogles zrobic proby na odpadach a nastepnie zrobic szablon

Skomentuj

Co mi z szablonu jak frezów i odpowiedniej frezarki nie miałem... i pomimo tego że już wyrwałem odpowiednią frezarkę to i tak nie mam frezu z łożyskiem.... Ale na szczęście udało się zatuszować sprawę :-) Tylko nie wiem czy robić frez pod wysokotonówkę... problem opisałem w temacie "budowanie na ekranie"

Skomentuj

Czaruję...
                  X