Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Identyfikacja głośnika

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Identyfikacja głośnika

Witam, po wielu odsłuchach stwierdziłęm że taki mały piździk daje nejlepszy bas jaki do tej pory słyszałem! Mój wielki sub przy nim wysiada... nie wiem jak to możliwe ale idzie nie wiele niżej (wielki sub) po przestrojeniu oczywiście bo oryginalnie maluch był strojony na 60hz około jedyne co o nim wiem to to co pisze na magnesie :P 15W 4omy. Głośnik jest z suba easy touch. Głośnik ma średnicę 10mm i spory x-max. Tu są fotki:
    www.krajobraz.cba.pl/DSC01204.JPG
    www.krajobraz.cba.pl/DSC01205.JPG
    www.krajobraz.cba.pl/DSC01206.JPG
    www.krajobraz.cba.pl/DSC01207.JPG
    linki trzeba wklejać do przeglądarki niestety...

Ale o co Ci chodzi wogole?

Skomentuj

nikt z nas ci tego glosnika nie zidentyfikuje bo ot chinszczyzna robiona wlasnie to takich celow jak kina domowe czy komputerowe

widac jakich glosnikow uzywasz skoro ten ci sie podoba
      kup sobie ARN 150 i bedziesz jeszcze bardziej zadowolony

Skomentuj

No to musisz miec naprawdę beznadziejnego suba skoro coś takiego jest lepsze...
        Kup sobie tonsila 20 80 2 lub 20 100 3 i jakiegoś prostego wzmaka nawet i padniesz z wrażenia :)
        Głośnik jest nie do zidentyfikowania - produkt made in china dla made in china wyrobu ;]

Skomentuj

No słyszałem dużo lepszy sprzęt i naprawdę ten głośnik to jakiś fenomen :P bas ma poprostu idealny. STX AKX ma nawet gorszy nie wiem jak ze średnicą bo jest nisko odcięty po przestrojeniu go niżej wymiata tunel ma średnicę 2cm i długość 45cm heh. Głośno to to nie zagra bo zaraz jest przesterowanie i głośnik osiąga swoje max ale jeżeli chodzi o barwę basu, szczegółowść itp to nic lepszego nie słyszałem. Chciałbym poprostu mieć taki bas tyle że o wiele wiele głośniejszy bo to nawet do cichego słuchania jest za mało :P. Mój wielki sub gra jakby strasznie twardym basem poprostu jak piźnie to aż wszystko podskakuje :P tem maluch ma bardziej delikatny bas moim zdaniem przyjemniejszy. Nie wiem jak w szybkiej muzie by sobie poradził bo pan duży zawsze sobie radzi :) zaraz to nawet sprawdzę...

Skomentuj

zamisat tego "bassreflexu" rownie dobrze moglbys zrobic obudowe zamknieta bo wyszloby na to samo... :P Ktory stx akx i w jakiej pace?

Skomentuj

no niestety w szybkiej muzis trochę się gubi... zlewa się w całość ale to może wina jego napędu bo to potężne może 5 czy 10W hehe. W zamkniętej jest ciszej :) bo próbowałem zatykać. ale i tak chciałbym mieć takich kilka głośników. AKX 15 w zamkniętej 8l

Skomentuj

to nie dziwota jesli miales akx 15 w zamknietej...

Skomentuj

No właśnie planuję zrobić to w b-r bo basu jest zdecydowanie za mało.

Skomentuj

Zamieszczone przez nosmaster
                    piździk
                    chyba kogos zainspirowałem [patrz mój login] :lol:

Zauwazyłem ze te zestawy ze sklepów swoja niedoskonałosc wysokich nadrabiaja bassem [np. moje 2.1 do pc, kumpla 5.1 do pc]

Skomentuj

no nie wiem dla mnie bas z głośników creative jest poprostu tak beznadziejny że szkoda słów nawet tego basem nie można nazwać to dźwięk jakby ktoś walił patykiem w karton.

Skomentuj

ale ja nie mam creative tylko "Altec Lansig" ale niedługo bedzie diy tylko czekam na przypływ gotówki

Skomentuj

Czaruję...
                        X