Mam pytanie czy sub na tym głośniku stx http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb będzie jakoś dobrze grał na basie? Wymiary paczki miały by być 50/50/50cm i 2 br średnica 80mm długość 158mm, to niema być rewelacja ale żeby wraz z altusami110 na ognisku, czy na jakaś impreza w remizie :lol: jakiś to w miarę grało.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sub na stx GDN-32-300-8-SE?
Collapse
X
-
dolphin123, masz na pewno tego nowego :> czy pomylilo Ci sie z 32/300/8 SS ?
Typowo na bas to on sie raczej nie nadaje, jak juz to do paczki 2way podpartej dobrym subem.
Na bas do altusow 110, przydalaby sie jakas 15"
Zamieszczone przez Shiverja bym celował w okolice 50-60 litrów
Skomentuj
-
Zamieszczone przez albert22Mam pytanie czy sub na tym głośniku stx http://www.stx.pl/index.p...&vItemDB=itemdb będzie jakoś dobrze grał na basie?
Zamieszczone przez albert22Wymiary paczki miały by być 50/50/50cm i 2 br średnica 80mm długość 158mm
Zamieszczone przez albert22to niema być rewelacja ale żeby wraz z altusami110 na ognisku, czy na jakaś impreza w remizie :lol: jakiś to w miarę grało.
Wyjdzie lepiej i taniej.
Zamieszczone przez albert22napędzane to by było jakąś starom końcówkom mocy chyba unitry 2x150w 4r lub 1x300w 8r.
No chyba że mówimy o mocach podawanych na aukcjach na allegro.
Skomentuj
-
nawet zaryzykowalbym mniejsza bude, zalezy co chcemy uzyskac
Jeżeli chcesz dogonić altusy to "stara unitra 300 wat" bedzie kiepskim napędemPomyśl raczej nad czymś co naprawde odda te 300 wat.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takerojeśli chcesz nagłaśniać tym i altusami jakieś imprezy to lepiej sobie daruj i zrób nadstawki na 15'.
Wyjdzie lepiej i taniej.
Zamieszczone przez Shivereżeli chcemy uzyskać bas to raczej mniej bym nie ryzykował. Oczywiscie w granicach rozsądku, ale z całkiem fajną efektywnością myśle że da sie zejść do 50hz, a i pogra to w miare głośno.
ale... jak ma czasem pograc sam bez dolow na mniejszej imprezie to wiadomo ze wieksza buda itp..
generalnie to wpakowalbym go w mniejsza i uzupelnil odpowowiednim dolem...
Skomentuj
-
Jeżeli uzupełniać dołem to już lepiej wtedy kupić model GDE, ino sensowniejsze rozwiązanie. Jednak tutaj mowa o uzupełnieniu od dołu altusów wiec nie odbiegajmy od tematu :)
Patrząc czysto po parametrach da sie jakiś pseudo subbas na nim zmontować, Fs jest wystarczające, Qts też ma odpowiednią wartość. Ale to tylko gdybanie po parametrach :) Kiedyś go symulowałem w hornrespie i naprawde dla b-r wychodził ładny wykresik, właśnie w budzie 50 litrów zejścia zadowalające przy skuteczności 95 db w zakresie basowym. Jak dla mnie można by zaryzykować.
Skomentuj
Skomentuj