Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na Beyma Power 12 by PreMo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer na Beyma Power 12 by PreMo

witam
    zrobilem niedawno suba na power12+wzmak300 od Irka, narazie nie meczylem go za bardzo, moze 2 tygodnie po 1 h dziennie maks. ale jak narazie jestem bardzo niezadowolony z tego wyboru....
    buda to 52 l. br 10x30 .... glosnik w podloge, ale nie stwierdzilem wiekszej roznicy obracajac bude na bok.

pokoj 20 m2.

wzmak onkyo 605 + dvd 405

grac gra, ale nie wymiata jak za ta kase, brakuje mu jakby kopyta ze wzmaka, ale to tylko moje zdanie... porownywalem z sls12 na identycznym wzmaku i nie odczulem roznicy na +, a glosnik o polowe drozszy, moze cos skopalem ... pomozcie prosze...

Fotki wrzuce pod koniec tygodnia, wlasnie schnie lakier i dzisiaj jade robic "stopki" do niego...

a jak z ustawieniami filtra ??

Skomentuj

chyba 24 db, ale glowy nie dam teraz... sprawdze wieczorkiem i podam dokladne ustawienia...
      a jak sugerowalbyc ustawic?

Skomentuj

24 to strasznie dużo

Skomentuj

jest przelacznik na 12/24 , nie chce wprowadzac w blad ale chyba tez zmienialem probujac ustawienia....

Skomentuj

Ja bym nie zwalał winy na wzmak dokąd całej reszty bym nie sprawdził, może być wiele przyczyn braku kopa, bo każdy może co innego pod tym pojęciem rozumieć. Zacząłbym od zmiany strojenia i ustawienia suba w pomieszczeniu. Najlepiej na eksperymenty kupić/ zrobić regulowany tunel, bo jeśli masz zwykły to możesz co najwyżej obniżyć strojenie bez rozwalania budy, no chyba, że będziesz wyciągał rurę i skracał, ale wtedy musisz mieć drugą zapasową jak za wysoko zajedziesz. Strojenie może tu grać dużą rolę bo głośnik ma niskie Qts, moja beyma 10BR60 ma sporo niższe niż podają w nocie, więc tu może być podobnie. No i kolejna sprawa częstotliwość odcięcia, szczególnie jeśli tniesz tak stromo.

Skomentuj

hehe ja nie zwalam winy na wzmaka, probuje tylko znalezc jakies racjonalne wyjasnienie :)
              na pierwszy rzut oka laika wydaje sie jakby brakowalo mocy - ale rownie dobrze moze to byc cos innego, jestem przekonany ze Irek nie wcisnal mi bubla, moze cos w czasie transportu lub montazu uszkodzilem, ale wtedy podejrzewam nie zagral by wcale :)

Suba ustawilem na srodku pokoju nawet i bylo podobnie, sprobuje go dodatkowo wzmocnic w srodku, moze to cos pomoze, ale nie zaobserwowalem wiekszych wyczuwalnych drgan na budzie ... dziwnie jest ... moze ten filtr, zmienie i zobacze, dam znac :)

Skomentuj

tak jak pisałem, przede wszystkim zajmij się strojeniem i postaraj się je chociaż zgrubsza określić i napisz ile jest.

Skomentuj

ale palnolem gafe, mieliscie racje, wrzucilem to wszystko jeszcze raz do winisd i za glowe sie zlapalem....
                  zle wprowadzilem parametry glosnika...
                  teraz juz jest o niebo lepiej, sciagnelem wydluzenie br z kanalizy, teraz jest czysty 102 mm na 100 mm, wydluze go tylko na probe o 5 cm ale to juz pozniej, zmienilem w panelu wzmacniacza ustawienie filtra na 12 i od razu zaczelo to calkiem juz fajnie grac, zobacze jeszcze cos z tym kablem, moze tez cos "przeskrobal" na boku :)

zalaczam aktualne wykresy z obliczen, ocencie fachowym okiem...

dzieki za pomoc:) jak tylko dostane "nozki" do niego to sie pochwale :)
                  Załączone pliki

Skomentuj

http://picasaweb.google.pl/miqolaj/B...07620465073490
                    mialem ja w 65L ale strojenia niestety juz nie pamietam...

Skomentuj

Czaruję...
                    X