Witam
Zamierzam zbudować swoje pierwsze kolumny
i narazie mam głośniki jak w temacie. Założenia są takie że na jedną kolumne idzie 2xTC14-08 (równolegle) i 1xXT19-04, i z projektu budy wychodzi że będę miał ok 14-16 litrów do dyspozycji. Kiedyś w Ep (rok 2001) były projekty na TC14 i tam własnie dla budy 14l stroili na 48Hz i tunel TR60 (co to za oznaczenia i jakie dokładnie ma on wymiary?) o długości 14cm. Czy uważacie że to jest dobre rozwiązanie? Jak według was powinienem to zestroić? Robiłem symulacje w WinIsd i źle to nie wyglądało tylko podobno programy swoje a rzeczywistośc swoje ;/
Więc narazie jestem na etapie "strugania" ale myśle już nad zwrotnicą, jednak nie mam żadnych przyrzadów do pomiarów a tym bardziej żadnego doświadczenia na tym gruncie :( Kto jest w stanie mi pomóc zaprojektować zwrotke do takiego zestawu?
Zamierzam zbudować swoje pierwsze kolumny

Więc narazie jestem na etapie "strugania" ale myśle już nad zwrotnicą, jednak nie mam żadnych przyrzadów do pomiarów a tym bardziej żadnego doświadczenia na tym gruncie :( Kto jest w stanie mi pomóc zaprojektować zwrotke do takiego zestawu?
Skomentuj