No wiec tak obecnie słucham muzyki z odtwarzacza DVD Panasonika i teraz się zastanawiam czy polepszy się jakość dzwięku jak bym kupił używany CD za 100zł a jeśli tak to która z firm robi dobrze grające CD
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy opłaca się kupować odtwarzacz CD za 100zł
Collapse
X
-
niby watro i nie warto...
mozna kupic cos i poddac modyfikacom - na pewno warto
mozna kupic cos w wyjsciem i dolozyc z czasem zewnetrznego DAC'a - warto
mozna kupic cos co zagra lepiej od DVD ale trzeba wiedziec co -warto
mozna kupic cos co zagra zle, albo jeszcze gorzej od DVD - nie warto)
ogolnie polowac na okazje i szukac czegos pod tuning - ale 100pln to troche malo, warto dolozyc
Skomentuj
-
toma085, nie powiem ci konkretnie na co, nie siedzie w tym temacie. ale niedlugo sam bede czegos szukal... - polecam poczytac rozne serwisy
dulin7, wszystko mozna zmodowacpopularna jest poprawa zasilania, oddzielenie analogu od cyfry, zmiana opampow czy calego daca... albo ulampowienie
)
temat rzeeeeeeeeeka;
Skomentuj
-
Ostatnio kupiłem na allegro harman kardon hd-7225 za 100 zł, laser ok, jeżeli nawet pójdzie do wymiany to nowy można dostać za 50 zł. Różnica w dźwięku do mojego dvd jest wyraźnie zauważalna - teraz słyszę znacznie więcej szczegółów na znanych mi płytach. Myślę, że za 100 do 200 zł można spokojnie wyrwać fajny sprzęt, wystarczy trochę poczytać na necie, no i oczywiściwe sprawdzić cenę lasera.
Skomentuj
-
Polecam coś z Marantza od modelu CD-50 w górę i poddać modyfikacjom. http://www.jlopez.stopklatka.pl/svir/index.php - tutaj można znaleźć nieco informacji na ten temat.
Skomentuj
Skomentuj