Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny STX F-130 = kopia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny STX F-130 = kopia

Ello. Kumpel chce zrobić sobie kolumny. Jego preferencje to przede wszystkim dość nisko schodzący bas którego ma być dość dużo oraz reszta pasma na jakimś tam poziomie lepszym niż w seryjnych plastikowych kinach domowych, miniwieżach. Obecnie ma 4 kolumny alphard zrobione na pałę. Po odsłuchach mojego zestawu 2*arn150 + pj stwierdził jednak że potrzebuje czegoś innego. Jak już pisałem zależy mu na basie najlepiej gdyby schodził niżej niż w mojej konstrukcji. Jako że doświadczenie w liczeniu obudów itd jest raczej bardzo znikome a w dodatku on chce min 22cm niskotonowca w związku z czym najlepiej 3way a projekt tego typu kolumn nie jest już zbyt łatwy zdecydował się na budowę zestawu stx f-130. Zaoszczędzi może na tym ze 100zł ale ok jak chce robić niech robi. Czy ma ktoś dokładne wymiary wewnętrzne/zewnętrzne litraż niskotonowca/sredniotonowca wymiary br itd itd. Całą kompletną dokumentację. Czy wie ktoś jaki model zwrotki tam siedzi dostępny ze strony stx?? Może polecicie inny zestaw?? cena max 300zł nie licząc skrzyń. Ja osobiscie chętnie bym się pobawił w projekt jednak musiał bym go później skonsultować na forum pozatym niejestem zbyt biegły i niewiem jakie przetworniki w tej cenie odpowiadały by tym wymaganiom. Co polecacie??

P.S bardzo proszę o tą dokumentację s-130

Radził bym najpierw wzmacniacz jakiś... jak ma lipny wzmacniacz to jak podepnie swoje alfredy do nowego porządnego to już będzie dużo szczęśliwszy. 300 zł to bardzo niewiele... najpierw musisz go przekonać że nie od wielkości największej membrany zależy bas jaki wydają kolumny. Proponuje iść właśnie w stronę arn150, może 2 ARN'ki + jakaś popularna wysokotonówka.

Skomentuj

nowego stxa 22 SCX na dol...

Skomentuj

za drogi

Skomentuj

za 300zł to nic nie zrobi, a już napewno nie 3 drogi.
          BTW - to on sam nie może tu napisać ?

Skomentuj

co do zwrotki - nie jest to żaden model z tych ze strony - we wszystkich kolumnach są dedykowane zwrotki

Skomentuj

nie moze bo niema neta. Nio to co ma ktoś kompletny projekt??

Skomentuj

Jeśli już to napisz do stxa bo nikt stąd nigdy nie wpadł na pomysł kopiowania tych stxów - zgadnij czemu.

Skomentuj

Bo się nie opłaca!! Ja to wiem ale nie kazdemu mozna przegadać.

[ Dodano: 2008-04-04, 15:49 ]
                  moze coś na tandemie arn188 tylko wtedy z 400zł trzeba mieć minimum sam wiem ile wyszły mnie moje

Skomentuj

Czaruję...
                  X