Ello. Kumpel chce zrobić sobie kolumny. Jego preferencje to przede wszystkim dość nisko schodzący bas którego ma być dość dużo oraz reszta pasma na jakimś tam poziomie lepszym niż w seryjnych plastikowych kinach domowych, miniwieżach. Obecnie ma 4 kolumny alphard zrobione na pałę. Po odsłuchach mojego zestawu 2*arn150 + pj stwierdził jednak że potrzebuje czegoś innego. Jak już pisałem zależy mu na basie najlepiej gdyby schodził niżej niż w mojej konstrukcji. Jako że doświadczenie w liczeniu obudów itd jest raczej bardzo znikome a w dodatku on chce min 22cm niskotonowca w związku z czym najlepiej 3way a projekt tego typu kolumn nie jest już zbyt łatwy zdecydował się na budowę zestawu stx f-130. Zaoszczędzi może na tym ze 100zł ale ok jak chce robić niech robi. Czy ma ktoś dokładne wymiary wewnętrzne/zewnętrzne litraż niskotonowca/sredniotonowca wymiary br itd itd. Całą kompletną dokumentację. Czy wie ktoś jaki model zwrotki tam siedzi dostępny ze strony stx?? Może polecicie inny zestaw?? cena max 300zł nie licząc skrzyń. Ja osobiscie chętnie bym się pobawił w projekt jednak musiał bym go później skonsultować na forum pozatym niejestem zbyt biegły i niewiem jakie przetworniki w tej cenie odpowiadały by tym wymaganiom. Co polecacie??
P.S bardzo proszę o tą dokumentację s-130
P.S bardzo proszę o tą dokumentację s-130
Skomentuj