Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

szukam opini o PIONEER TS-SW1041D

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

szukam opini o PIONEER TS-SW1041D

Witam
    Posiadam fiata Bravo - na przodzie w wygłuszonych drzwiach blaupunkty GTc 662 i w podszybiu tweeterki.

To wszystko jest napędzane wzmakiem Blaupunkta GTA4 MK II.

Obecnie chcę w bagażniku umieścić mały subik - malutki ale dający bas ( gdyż przód owszem gra nisko ale to nie tyle bas co niskie buczenie - przesadzam ale... ).
    Zastanawiam się nad PIONEER TS-SW1041D
    - główna zaleta to to ze jest "niski" czyli na głębokość to tylko ~8cm.
    Głównie słucham popu, czasami rapu i techno.

... i tu chciał bym poznać Waszą opinię.
    - Nie szukam Hi-end'u ale też nie chciał bym wdepnąć w przysłowiowego Boshmana

Czy powyższy głośnik nada się do małego suba pod powyższy wzmak ?

Pozdrawiam
    z góry dziękuje...

akurat tego glosnika nieznam ani zadnego z obecnie modnych "plaskich" subwooferow. nawet szczerze niebardzo rozumiem poco je robia - chyba tylko do zabudowy
    osobiscie bym go nie kupil
    glosnik ma przekombinowana membrane ktora bedzie ciezka co daje powolny, cichy i niski, przeciagajacy bas. ale jenoczesnie trudno to napedzic.
    lepiej dopisz sie do zamowienia i kup MDS08

Skomentuj

... i o to chodzi że w zabudowie to potrzebuje 9 litrów (zamknięte). Sam głośnik wymaga 8 cm głębokości montażowej - i to jest zaleta. Wszystko inne ( w tym MDS08 to minimum 14 cm głębokości ... :( )

Sam niestety nie miałem okazji tego słuchać ... i dlatego szukam opinii... :)

Pozdrawiam :)

Skomentuj

9 lirow? cos mi sie wierzyc niechce...
        to tak samo jak geniusze wkladaja inne 12" pionki w 15-20 litrow i je sprzedaja :P

Skomentuj

Zamieszczone przez padaka
          nie chciał bym wdepnąć w przysłowiowego Boshmana
          i pakujesz sie w przysłowiowego pionka :P... dziwne podejscie ...

Skomentuj

i pakujesz sie w przysłowiowego pionka :P... dziwne podejscie ...
            nie spotkałem się jeszcze z porównaniem Pioneera do Boshmana ... chyba trochę przeginasz...

Nie uważam że pioneer to hi-end - ale też napisałem że nie Hi-end'u szukam....

szukam głośnika który da mi trochę basu, sam głośnik musi być "płytki"
            Nie mamy dywagować co było pierwsze -kura czy jajo (lepsze jest białe czy bielsze...) - Szukam opinii o tej konkretnej linii głośników....

Skomentuj

Ja wcale nie mowie o hi-endzie. Jest wiele ciekawszych glosnikow w tej cenie niz pioneery.

Co do pionkow to sie z pozytywnymi opiniami ciezko spotkac... btw czy ten glosnik ma jakies parametry? Szczerze mowiac nie znalazlem zadnych.

Skomentuj

nie spotkałem się jeszcze z porównaniem Pioneera do Boshmana ... chyba trochę przeginasz...
                chyba jednak nie :)
                Pewnie nawet w tej samej fabryce je produkują.

szukam głośnika który da mi trochę basu, sam głośnik musi być "płytki"
                w 9litrach to nic w takim rozmiarze nie zagra, kup coś 6.5 calowego może.

Skomentuj

to co,Wy chcecie powiedziec,ze pioner moze byc porownywany z boshmanem? :?: na moje to boshmanowi troche brakuje do pionka :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez karol123
                    na moje to boshmanowi troche brakuje do pionka
                    Dlaczego? Bo nazwa firmy jest mniej wiejska :)? Pokaz mi parametry tego glosnika to przynajmniej ocenimy czy to zagra, a jesli nie ma parametrow to sa 2 przypadki:
                    a) glosnik ma tak beznadziejne TS ze nawet ich woleli nie podawac
                    b) wielka firma pioneer nie umie zmierzyc parametrow TS glosnika :) (wystarczy do tego jig za 30zł)

No i czy jest dostepna gdzies charka glosnika?

A z innej beczki to pewnie nada sie do trzesiania ziemi (ale nie w tak malej budzie!), ew do HH czy innej wolnej muzy/kina ale pewnie jak wiekszosc takich "wynalazkow" pogubi sie przy szybkiej muzyce.

Skomentuj

Zamieszczone przez karol123
                      to co,Wy chcecie powiedziec,ze pioner moze byc porownywany z boshmanem?
                      tak, a nawet niektore modele buszmena sa lepsze niz pionki
                      Zamieszczone przez n_omyzs
                      Pokaz mi parametry tego glosnika to przynajmniej ocenimy czy to zagra, a jesli nie ma parametrow to sa 2 przypadki:
                      a) glosnik ma tak beznadziejne TS ze nawet ich woleli nie podawac
                      b) wielka firma pioneer nie umie zmierzyc parametrow TS glosnika (wystarczy do tego jig za 30zł)
                      akurat tego glosnika nieznam i parametrow nie szukalem. ale do innych sa normalnie dostepne. czy prawidzie - niewiem i mnie to nie obchodzi. najwazniejsze jest to ze glosnik jest cichy, pradozerny i muuuuuli :P
                      kolega mial nawet serie SPL - deformuje karoserie. nic wiecej ;]

Skomentuj

Czaruję...
                      X