Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

USHER 8935A do samochodu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

USHER 8935A do samochodu

Witam Serdecznie.

Planuję małą rozbudowę systemu audio w moim fordzie mondeo MKIII. Czy wymienione w temacie głośniki nadają się do montażu w drzwiach? Chciałbym uniknąć instalacji subwoofera w bagażniku i osiągnąć przyjemny, nisko schodzący bas używając tylko zestawu przedniego.

Wszelkie sugestie mile widziane.

Pozdrawiam

Looknij tutaj:
    http://www.audiocar.pl/forum/viewtopic.php?t=1876

W Megance sa wrzucone ushery 8945A bodajze. Zagralo to bardzo fajnie, i mozna by spokojnie wytrzymac bez suba:)
    Trzeba tylko zwrocic uwage na sposob montazu oraz na fakt, ze sa tam rzezbione, dobre zwrotki:)
    Niema gwarancji ze te wooferki zagraja w pelnych drzwiach.

Skomentuj

hmmm.... budowa kickpaneli odpada. Chcę zachować fabryczny wygląd drzwi. A gdybym włożył te głośniki w dobrze wytłumione i usztywnione drzwi? Tylko kurcze, drzwi w mondeo mają masakrycznie wielką objętość. Około 45 litrów jak dobrze policzyłem. Z drugiej strony, głośniki samochodowe mają Vas na poziomie 10 litrów a resztę parametrów nawet nieco zbliżoną do tego USHER'a i jakoś sobie radzą w dużych skrzyniach (drzwiach).

Może jakieś inne propozycje dobrych (z dobrym basem) głośników przednich.

Skomentuj

helix 236

Skomentuj

Zamieszczone przez skal_ar
          Z drugiej strony, głośniki samochodowe mają Vas na poziomie 10 litrów a resztę parametrów nawet nieco zbliżoną do tego USHER'a i jakoś sobie radzą w dużych skrzyniach (drzwiach).
          no nie bardzo , mają zwykle duże qtsy.

Skomentuj

a co sądzicie o hertzach z zerii HSK? Zagra to bez subwoofera?

[ Dodano: 2008-06-03, 11:02 ]
            No nic. Wygłuszyłem porządnie drzwi, chyba jednak zaryzykuję tego usherka. Jestem strasznie ciekaw jak się sprawdzi. Teraz tylko musze wybrać jakąś wysokotonówkę. Tylko jaką? Może DT284 z monacora?

[ Dodano: 2008-06-04, 13:06 ]
            Dzięki, dzięki, dzięki..... za wszystkie odpowiedzi! Wiedziałem że mogę na Was liczyć.

Skomentuj

Czaruję...
            X