Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

helixy DB 62.1 i co dalej.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

helixy DB 62.1 i co dalej.

witam,
    w przednich drzwiach mam zamontowany na dystansach zestaw helix DB 62.1, drzwi wytłumione matami. głośniki są sterowane z radia denver cad-350 (ponoć 4x40W) za 180zł :cool: :cool:
    chociaż radio jest z najniższej półki musze powiedzieć, że całkiem ładnie odsługuje helixy, ale jedna rzecz mi zawadza.. otóż przy głośności powyżej 85% zaczynają się pojawiać zniekształcenia a jak dla mnie ten poziom jest za niski, przydało by się odrobinę więcej mocy. i w związku z tym mam pytanie do bardziej ode mnie doświadczonych forumowiczów: jaki powinien być mój kolejny zakup aby uzyskać tę odrobinę mocy więcej?
    odpowiedź dla wielu pewnie oczywista, że wywalić w pi.du tego denvera, ale na którymś forum pojawiały się głosy, że ten denver pod względem mocy porównując z firmowymi produktami dwa razy od niego droższymi wypada bardzo przyzwoicie.. więc chciałem się dowiedzieć co o tym myślicie? od razu nowe radio i dzięki temu zyskam tych kilka watów? czy może dostrzegalnej różnicy nie uzyskam i potem czeka mnie jeszcze zakup wzmacniacza? a może zostawić tego denvera i tylko wspomóc go wzmacniaczem?
    dzieki za odpowiedzi

z radia samochodowego nie uzyskasz wiecej jak 25W - praw fizyki nie zmienisz
    radio zostaw w spokoju - jak dobrze dziala to nieruszaj. kup natomiast wzmacniacz. jak chcesz pod sam zestaw przedni to miemusi byc mocny - wystarczy 40-50W na kanal. jak chcesz zrobic bardziej uniwersalny zestaw to kup 4-kanalowy wzmacniacz o mocy 60-70W/kanal. wtedy przody zasilisz i na suba dasz zmostkowane tylne kanaly

sam robilem koledze samochod na peerlessach a jednostka sterujaca to wlasnie bylo jakies tanie "no name" i bylo OK

Skomentuj

Czaruję...
    X