Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

material "kocyk" do oklejania subow itp

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

material "kocyk" do oklejania subow itp

potrzebuje zakupic material do obicia suba ale ze chwilowo w lokalnym sklepie niema to musze kupic przez internet.
    jak to zawsze bywa chce sie kupic tanio. raz kupilem tani i okazlo sie ze to "szmata" niewiele drubsza od koszulki...

tak wiec jak cos takiego kupiliscie to dajcie info gdzie, za ile i opiszcie ten material jak sie spisuje

Ja mam w NOMI wykładzine/filc czarną (troche jasniejsza od czerni glosnikow) za 8zł m2 bodajrze grubosc 1-2mm nieprzeswituje itd. Sprzedaja w pasach o szerokosci cos kolo 3m (wiadomo maja to nawiniete na belce i ucinaja ile trzeba). Mozesz poszukac w NOMI gdzies u siebie albo w podobnych sklepach.

Skomentuj

Pawel S., wpadnij do mnie. Mam tego trochę, zobaczysz czy Ci taki pasuje.
      http://allegro.pl/item417921562_mate...vat_od_ss.html
      Moze nie jest to rewelacja, ale cos pośreniego pomiedzy super grubym i świetnym jakościowo i elastycznym i dobrze układającym się.

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
        Mozesz poszukac w NOMI gdzies u siebie albo w podobnych sklepach.
        nomi mam ale tego jeszcze tam nie widzialem
        UKA, wpadne zobaczyc

Skomentuj

U nas w nomi jest tylko takie coś w co możesz wdepnąć na trawniku - tam gdzie ludzie psy wyprowadzają. :twisted:

Skomentuj

Paweł, Mam całą rolkę dermy do oklejania sprzętu estradowego - kiedyś się bawiłem w konstruowanie sprzętu przenośnego piece do gitar kolumienki estradowe itp. Mogę Ci za darmo odstąpić parę metrów. Mam też trochę niepotrzebnych części elektronicznych, które też mogę odstąpić, jak uznasz, że nic nie warte to wyrzucisz albo dalej komuś przekażesz. U mnie to leży w piwnicy i zajmuje miejsce, a zabawę w sprzedaż szkoda mi czasu.
            Derma jest bardzo mocna ale nie tak ładna jak kocyk i trochę trudniejsza w klejeniu.
            Poza tym w samochodzie się kurzy i trzeba od czasu do czasu przemyć i psiknąć sprayem do kokpitu.

Skomentuj

kocyk juz kupilem z tej aukcji co podal UKA. dosc cienki, troche sie naciaga, klej przejdzie ale jak jest swiezy. troche zabawy i za te pieniadze warto

a co do dermy to daj fotki na PW jak mozesz - mialem niedlugo kupic troche wiec moze sie przyda

Skomentuj

Pawel S. Na razie jestem zajęty, więc fotki dermy i części do oddania wrzucę za kilka dni. Mam też kilka głośników do oddania - 13cm szerokopasmowych Moncora i jeden 38cm niskotonowy estradowy

Skomentuj

http://allegro.pl/item437773685_okle...snikowych.html

Uwaga: zdjęcie jest tragiczne, ale sama okleina na kolumnie wygląda wporzo :)

Mikro-poradnik dla obklejacza:

1. Kleimy na np. butapren - puszka 0,4l. ~12zł w Castoramie
                  2. Smarujemy koc na lewej stronie MAŁĄ ILOŚCIĄ kleju, klejony "mebel" także. Czekamy 10-15 minut (WAŻNE - inaczej klej będzie mokry i przelezie przez kocyk - nie usuniemy go już nigdy i niczym) i dociskamy mocno. Teoretycznie należałoby jeszcze przez jakiś czas to dociskać, ale z reguły "łapie" po pierwszym przyciśnięciu.

Skomentuj

ghazi, a ja proponuje posmarowac pozadnie obudowe i przylozyc material. wtedy rozprowadzimy klej na materiale bez niebezpiecznego wcierania pedzlem... co innego jak mamy natrysk :P

a jak ktos chce klej co da sie wyczyscic to polecam polimerowy (do styropianu). do konca dnia mozemy zmyc go denaturatem z materialu i nic niebedzie widac :P

Skomentuj

Hmm, ciekawe jakieś te kocyki z allegro, ja kupiłem u siebie w mieście w sklepie z materiałami filcowymi - grube, sztywne, twarde. Bez "lewej" strony, klej smarowalem pedzlem normalnie, tak jak obudowe. Wszystko wyszlo jak z fabryki :)
                      1mb za 15zł, szerokość chyba 150cm :)

Skomentuj

Masz na myśli taki kocyk z podbitką z jednej strony? Taki sztywny jest super na duże powierzchnie i na pewno mocniejszy od tych z Allegro, ale weź go spróbuj zagiąć na kantach obudowy

Skomentuj

Czaruję...
                        X