Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer pod siedzenie??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer pod siedzenie??

WITAM po długiej przerwie.
    I moje pytanko
    a mianowicie...
    Czy warto inwestować w subwoofer pod siedzenie VoiceKraft??
    Czy wyciągnie to głęboki i mocny bass??
    chodzi mi o osiągnięcie jak najniższych częst.
    mam własnej roboty suba lecz zajmuje on polowe bagaznika:/
    Za odpowiedzi DZIĘKUJĘ
    ogloc[/b]

1. Co to za auto?
    2. Jaki wzmacniacz?
    3. Ile kasy na glosnik ze skrzynia?
    4. Jaka muza?

Skomentuj

http://allegro.pl/item442552980_subw...enie_nowy.html

Auto RENAULT TWINGO

Ten mnie dokładnie interesuje

Skomentuj

OMG.. VoiceKraft mnie coraz bardziej przeraza - za niedlugo zrobia suba na baterie i wzmaki estradowe na tl72.

To co podales co najwyzej bedzie sobie pukac.. (pomijajac juz kwestie mocy hm.. 16W moze to uzyska hehe)

Napisz ile masz kasy na cale to audio ale powiem ci ze jak masz mniej niz 200zl to nie kupuj nic tylko oszczedzaj.

Moja propozycja to mds08 z holandii taniej wyjdzie zamowiony w grupowym zamowieniu na forum hm.. 150zł + do tego jakas uzywka z allegro wzmaczek 100zł + kabelki skrzynia itd. Razem tak ze 300zł zeby to mialo rece i nogi.

Nie na temat...
        VoiceKraft.. normalnie szkoda mi juz zlow na nich jakim cudem ta firma jeszcze nie upadla czy ludzie as tak ciemni ze to kupuja? :shock:

Przeczytalem opis aukcji:

IDEALNY PRODUKT dla naprawdę wymagających

MOC 300W

1 x HI INPUD

Pasmo przenoszenia 30-180Hz

Przewietrzana cewka magnesu

Wysokiej jakości zestaw audio znanego i cenionego producenta na rynku Niemieckim i na rynkach Europy zachodniej

gra rewelacyjnie samochodach osobowcyh jak i Vanach czy też samochodach dostawczych.

Brak rezonansu, solidność wykonania jak przy wysokim standardzie kolumn kina domowego.

Krew normalnie zalewa... powinno sie za cos takiego wsadzac na 10lat :neutral:

Skomentuj

OMG.. VoiceKraft mnie coraz bardziej przeraza - za niedlugo zrobia suba na baterie i wzmaki estradowe na tl72.
          Qrde... bo ja słyszłem, że to fajnie gra. A o firmie ludzie w samych superlatywach mówią

Więc jak to w rzeczywistości jest?? :/

POZDRAWIAM

Skomentuj

Zamieszczone przez ogloc
            Więc jak to w rzeczywistości jest?? :/
            to sa zabawki dla naiwnych dzieci ;]
            kup raz a sam sie przekonasz ze wiecej ich produktow nie ruszysz

Skomentuj

Zamieszczone przez ogloc
              A o firmie ludzie w samych superlatywach mówią
              Nie widzialem produktu tej marki ktory bylby cos wart. O VK dobrze mowia ludzie ktorzy swoje zdanie wyrabiaja nie przez zaglebianie sie w temat ale przez opisy z naglowkami "mega bas 100000Wat". To jest czyste naciagactwo i korzystanie z niewiedzy ludzi. Niestety reklama robi swoje a polak jest z natury przepraszam ale glupi. Niewielu ludzi tak jak ty zapyta przed zakupem ludzi ktorzy sa w temacie czy w to inwestowac czy wydac pieniadze na cos innego. Potem takie lebki kupują sprzet ktory nie gra tylko dudni i pierdzi ale jest dobrze bo przeciez o to chodzi. Jest napis 300W to ma 300W (nie ze siedzi tam bezpiecznik 1A co przy pradzie 14V daje 14W minus straty mocy itd... - do tego na jakich marnych skalaczkach z THD10% przy normalnej mocy.. ale to jest niewazne bo sprzet i tak caly czas gra na przesterze). Szkoda ze za podobna kase mozna zrobic normalnie grajacy zestaw a nie jakies (nie powiem chinskie bo to ze cos jest skladane w chinach to nie znaczy ze jest zle) gow.no. Powiem ci tak.. na tym forum ludzie zajmuja sie audio od paru/parunastu lat na codzien. Slyszeli wiele glosnikow wiele wzmacniaczy itd jesli chcesz kup ten syf ale nikt tutaj ci tego nie poleci :wink:

Skomentuj

a to:

http://allegro.pl/item439370858_subw...0_hz_12_v.html

lub:

http://allegro.pl/item442496097_subw..._metalowa.html

Skomentuj

"Sprzedaje bo wszystkie plastiki w aucie mi sie trzęsą i stukają od tego basu"

Zeby glosnik zagral basem potrzebuje objetosci to po pierwsze. Po drugie potrzebuje konkretnego wzmacniacza z przetwornica a nie jakiegos maluszka ktory wprawi membrane w ruch bez zadnej kontroli co faktycznie zaowocuje tym ze wszystko w aucie bedzie sie trzac bez sensu.

Napisz ile masz kasy na ten sprzet lepiej..

OMG "frekwencja 5-15Hz" tyle to nawet czlowiek nie uslyszy ... co za potezny sub
                  Na fotce drugiego wmzaka 2x25W ... chyba teoretycznie. W praktyce bez przetwornicy moze byc cos kolo 8W jesli jest moztek to 16W ale wiecej nie mozna tego mostkowac wiec nagle z 50W robi sie 16... lol

Skomentuj

Ja ogólnie znam się na akustyce, lecz z tym tematem stykam się poraz pierwszy w życiu :/

Chodzi mi o to żeby mieć pusty bagażnik a nie pół zajmuje mój sub :/

Na chwilę obecną to myślę, że ok 170-200zł

Nie chcę przekroczyć wartości samochodu :)

Skomentuj

Powiem ci ze cokolwiek nie wpakujesz pod siedzenie nie zagra to lepiej niz dobre 16cm glosniki w drzwiach wiec suby pod siedzenie to raczej bzdura i zabawki. Skrzynia do mds08 to 21Litrow i ciezko znalezc glosnik ktory zagra w mniejszej. Jesli nie wygospodarujesz tyle miejsca i okolo 300zł na calosc to lepiej zainwestuj w porzadne glosniki do drzwi + wygluszenie drzwi oraz wzmacniacz do nich.. faktem jest ze to tez tanie nie bedzie. Jesli chcesz cos co naprawde zagra to niestety trzeba liczyc sie z kosztami. Jesli chcesz cos co sobie popuka i popierdzi to wybor jest prosty choc kase mozna zmarnowac na rozne sposoby:P

Skomentuj

Czaruję...
                      X