Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

POTRZEBUJE PARAMETRÓW OBUDOWY DO BZ-250

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

POTRZEBUJE PARAMETRÓW OBUDOWY DO BZ-250

WITAM.
    POSIADAM GŁOŚNIK VISATONA BZ-250 .POTRZEBUJE ZROBIĆ SKRZYNIE DO BAGAŻNIKA A BY DOBRZE ZAGRAŁA, GENERALNIE SŁUCHAM TECHNO.ROBIŁEM SYMULACJE W WINISD IMPULS NIE PRZEKRACZA 14ms . NIGDZIE NIE MOGĘ ZNALEŹĆ W JAKIEJ BYŁ ORYGINALNIE OBUDOWIE MOŻE NIE BR A BANDPASS SPRÓBOWAĆ.PROSZĘ O POMOC I JAKIEŚ SUGESTIE.

A TU SĄ PARAMETRY:
    http://www.visaton.de/downloads/tsp_daten_alt.htm

Nie pisz drukowanymi literami!!!..

To jakas stara seria.. skad go wytrzasnołes ? Wrzuc symulacje jakie masz w BR bo glownie taka skrzynia wchodzi w gre. Bandpasa sobie odpusc bo bez wieeelu doswiadczalnych skrzynek i pomiarow niewiele ci z tego wyjdzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
      Nie pisz drukowanymi literami!!!..
      chyba dużymi, bo nie drukowanymi to raczej trudno :P

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez takero
        chyba dużymi, bo nie drukowanymi to raczej trudno :P
        Racja :)

Skomentuj

wykresy
          Załączone pliki

Skomentuj

Nojak na 25cm glosnik to z symulacji to nie wyglada za rozowo niejedno 18cm zejdzie nizej.. sproboj z wieksza skrzynia (nawet do 50-60L.. posymuluj) ale moze lepiej sprzedac ten glosnik i kupic cos co na pewno zagra jak sub.

Jaki masz do tego naped?

Skomentuj

napędu jeszcze nie mam , ale wcześniej miałem go własnie w obudowie br nieliczonej tak na oko koło 50 litrów i powiem że basik robił pogrom,ale teraz chciałem zrobic policzoną skrzynke żeby do bagażnika wsadzić z tego co widziałem na niemieckim forum to oryginalnie była robiona w bandpass

[ Dodano: 2008-09-28, 18:51 ]
              tak mi wychodzi w bandpass to już chyba lepiej podbicia nie ma ale w aucie i tak sie zrobi w bagażniku

[ Dodano: 2008-09-28, 18:53 ]
              impuls

[ Dodano: 2008-09-28, 19:02 ]
              ...
              Załączone pliki

Skomentuj

Dobra...
                albo
                -parametry są o dupe roztrzaś
                albo
                -nie masz w ogole słuchu i super bas to było telepanie i łupanie wyzszym basem gdzie ze słowa subwoofer powinno sie wywalic "sub" :).. z symulacji wyraznie wynika ze przy 50Hz juz jest spory spadek a 40Hz to jedynie skromne tło

Jesli chodzi o Bandpass.. jesli masz gotowy projekt (sprawdzony) to nic tylko robic. Natomiast jesli chcesz sam to zaprojektowac to nie licz ze symulacje ci cos dadza... O ile w BR czy closed sa "w miare" wiarygodne to bandpass bez pomiarow i roznych skrzyn testowych mozesz od razu wykreslic bo i tak nie wyjdzie .. niestety to bardziej skomplikowana konstrukcja

Skomentuj

Czaruję...
                X