Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co ze zwrotką ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co ze zwrotką ??

Kilka miesiecy temu zmienilem w samochodzie glosniki na helixy 62.1 wyjelem z niego stare glosniki 2 midwoofery i 2 tweetery i za nic nie moglem znalezc zwrotnic wydaje mi sie ze bylo to podlaczone rownolegle . Czy jest to mozliwe ??? Syczki maja wlutowany malutki niebieski kondensator wygladajacy mniej wiecej
    tak

a oto fotki tweetera

z gory przepraszam za kiepskiej jakosci fotki .

Gdy kliknie się na zdjęcie nie ma innych zdjęć :P

Ale sam kondensator jest w pewnym sensie zwrotnicą ... W "prymitywnych" zestawach daje się tylko kondensator na sekcje wysokotonową. Np. w moich starych unitrach tak jest :)

Skomentuj

Juz poprawilem . Moglbys zerknac jeszcze raz ?

Skomentuj

I tak nic nie widzę :P Jeśli znasz podstawowe elemeny elektroniczne i mówisz, że jest tam tylko kondensator to on jest zwrotnicą Chyba nie myślałeś, że zobaczysz cewki? :P

Skomentuj

Wydaje mi sie ze jest to kondensator :) i nie myslalem ze beda cewki :) szczerze mowiac nie znam nawet schematu budowy podstawowej zwrotki , niestety jestem laikiem jezeli chodzi o elektronike i dlatego sie pytam.

Skomentuj

Nie na temat...
            Zrób porządną fotkę makro, tzn tweeter i aparat połóż na stole, żeby się nie ruszały, wyłącz lampe, załącz lampke biurkową, włącz autowyzwalacz i będzie git

Skomentuj

Metalowa blaszka to mocowanie.

Skomentuj

No oczywiście, tylko kondensatorek tam jest :) On robi za zwrotke - tyle na ten temat :)

Skomentuj

Wielkie dzieki !!

Skomentuj

to jest pelna zwrotnica tego zestawu - kondensator na wysokotonowce zeby sie nie spalila. woofer pelnym pasmem.
                    to standardowy zestaw w "lepszych" samochodach. gra to nawet calkiem niezle.
                    jak chcesz prosto poprawic brzmienie tego zestawu to zmien konda na jakiegos MKT, MKP
                    jak chcesz juz lepiej zwrotnice zrobic to niestety pomiary potrzebne

Skomentuj

Puki co to nic nie mam zamiaru robic z tymi glosnikami niech leza sobie w szufladce . Moze kiedys przyjdzie na nie czas .

Skomentuj

Czaruję...
                      X