Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer 30-35l niskim kosztem.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer 30-35l niskim kosztem.

Witam,
    przymierzam sie do zbudowania subwoofera do mojego auta (passat b3 kombi) z obudowa o pojemnosci okolo 30-35L i mam problem z doborem odpowiedniego ale i nie drogiego glosnika.
    Z poczatku chcialem STX-GDN-22-120-4-SS ale wycofali go z oerty wiec nie mam go gdzie kupic.
    Poradzcie cos innego co nadalo by sie do tej budy z wmiare niskim i dynamicznym basem do kwoty 100zl (wiem ze nie bedzie rewelacji ale poprawa dolnego pasma na pewno slyszalna bedzie). moc wzmacniacza jaka posiadam to 2x55W RMS badz 1x 110RMS 4Ohm.

Zamieszczone przez error106
    moc wzmacniacza jaka posiadam to 2x55W RMS badz 1x 110RMS 4Ohm.
    A jaki to konkretnie model wzmacniacza?

Skomentuj

Pytanie dotyczylo glosnika nie wzmacniacza :)

Wzmacniacz swoja droga puki co to:
      Boshmann PCH-8800FX ale pod koniec pazdziernika bedzie Alpine MRV-F407.

Skomentuj

error106, no to kup GDN 22 SCX lub SW. sprawdza sie w takich skrzynkach

Skomentuj

error106, a wiesz o tym że dokładając ok 50zł możesz mieć coś przynajmniej klase dwie lepszego? Mowa o MDS8 lub XAW210HC dostępnych na zamówienie

Skomentuj

Nie wiedzialem :)
            A do tego glosniczka co podales buda 30-35L wystarczy ? I jakie strojenie ustawic?

Skomentuj

A do tego glosniczka co podales buda 30-35L wystarczy ?
              mowa o
              Zamieszczone przez wasik1989
              MDS8 lub XAW210HC
              jezli tak to obudowa jest za duza :P
              one potrzebuja 20-25 litrow b-r

Skomentuj

Mowa o tych co kolega zaproponowal :)
                Czyli najoptymalniejsza obudowa ma miec 25L i jakie strojenie?
                No i jeszcze jedno, gdzie mozna je zdobyc bo narazie znalazlem tylko za 62euro najtansze a to prawie 2x tyle ile moge dac :)

Skomentuj

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=11496

Skomentuj

Ok dzieki wielkie.
                    A jakas znaczna roznica miedzy tymi dwoma glosnikami jest ?

Skomentuj

a mivoca tutaj - bedzie zdecydowanie szybciej bo jest juz w polsce

A jakas znaczna roznica miedzy tymi dwoma glosnikami jest ?
                      najwieksza to wyglad. oba sa na podobnym poziomie jakosci. mivoc ma wiekszy x-max wiec gra bardziej "miekko". MDS08 ma za to niezlego "kopa"
                      ja bym bral mivoca bo MDSa jeszcze da sie latwo kupic :P

Skomentuj

Szczerze to ani jednego ani drugiego nie widze na polskim rynku :) (google.pl)

Skomentuj

Mivoc jest tu http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=160901
                          a MDS w temacie który podałem wyżej. Na MDSa tak z 1,5 miesiąca musiałbyś poczekać, Mivoc zamówiony do niedzieli będzie o wiele szybciej.

Skomentuj

Dzieki.

Ale w dalszym ciagu nie wiem dokladnie dac skrzynke na jednego mivoca i jakie strojenie :)

Skomentuj

Szczerze to ani jednego ani drugiego nie widze na polskim rynku
                              MDSy sa dostepne w QBA.com.pl za skromne 290zl/szt :P
                              Ale w dalszym ciagu nie wiem dokladnie dac skrzynke na jednego mivoca i jakie strojenie
                              20-25 litrow (zalezy co ci wyjdzie) i strojenie w zakresie 35-40Hz (zalezy co ci wyjdzie :P )
                              ten glosnik jest rekomendowany nawet do 18 litrow b-r wiec 20 litrow mu spokojnie starczy. z reszta UKA w takie je wsadzal :P

Skomentuj

Ale w dalszym ciagu nie wiem dokladnie dac skrzynke na jednego mivoca i jakie strojenie :)
                                Moze by tak troche wlasnego wkladu a nie szukasz gotowego przepisu od a do z? :???: Co sie dzieje... kiedys ludzie moze i wklejali glupoty ale wklejali ze np litraz liczyli i im wyszedl 800L... a tu nic nawet link podawac trzeba 2 razy bo autorowi tematu za pierwszym razem sie go przeczytac nie chcialo.

Skomentuj

Czaruję...
                                X