Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Glosnik Lanzar ze stanow

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Glosnik Lanzar ze stanow

siemka mam takie pytanie co mysliscie o takich glosnikach Lanzar VW12D 12 bo jest taki problme nie wiem czy kupic max 12 w polsce czy Lanzar VW12D 12 ze stanow.... muzyka jakiej slucham to electro i techno czasem hh auto to bmw 320 e36 i jeszcze pytanie jaki piecyk do tego ??

a moze jl audio?? do tej muzy nadają się znakomicie :) sam mam 12w3-d2 i jestem zadowolony :) max 12 to pompka bez jakosci...

Moze carpower sonic 12??

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
      Moze carpower sonic 12??
      Hmm... sonic do techno?

Skomentuj

a nie ?? to typowy glosnik do techno i hip hopu... jak dasz go w closed i zasilisz porządnym wzmakiem to bedzie git:)

Moj jl to tez jest mul ale w br nadaje sie tylko do hh... ja wsadzilem go w 35l closed i w techno tez sie sprawuje bardzo dobrze.

Tymbardziej ze sonic to ten sam typ co max12... duze Xmax, qts w granicach 0,5, duza moc i niski spl.

Te glosniki nie są niestety mistrzami precyzji...

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
          Te glosniki nie są niestety mistrzami precyzji...
          bo zostaly stworzone do robienia cisniena :P
          jakbys znalazl to idealnym kompromisem bedzie mivoc XAW 310

Skomentuj

Phase Linear Aliante 12ltd w br + mocny piec
            A co tam, przecież nikt nie napisał jaki dokładnie jest budżet
            A tak na serio. Jeśli głównie techno/club/house a rzadziej HH to 2x8" np 2x8 Vibe Space. Te gatunki muzyki akurat co do basu się za bardzo wykluczają.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcy$
              np 2x8 Vibe Space
              wiesz cos o tej firmie? ostatnio pojawil sie w koszalinie democar tej firmy ale jakos nie mialem okazji posluchac tych glosnikow...

Skomentuj

Dają radę:) z większym wykopem jak MDS08 a chyba o to tutaj chodzi.
                A i jeszcze jeden, Audio system HX08
                Choć tak naprawdę, znów, zamiast rozdrabniać się i męczyć z 2ohmem, to może jedną 10tkę i tyle.

Skomentuj

a nie ?? to typowy glosnik do techno i hip hopu... jak dasz go w closed i zasilisz porządnym wzmakiem to bedzie git:)
                  Jak na moje to sonik to typowy glosnik do db dragu itp... wg mnei nie ma sensu pchac go w closed bo nie dotego zostal stworzony.
                  Zamieszczone przez Pawel S.
                  wiesz cos o tej firmie?
                  Hmm... np. stara seria vibe black air - typowo do db dragu :)
                  Slyszlalem 2szt. vibe black air 12" no i powiem ze cisnienie to robilo masakryczne ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
                    Jak na moje to sonik to typowy glosnik do db dragu itp... wg mnei nie ma sensu pchac go w closed bo nie dotego zostal stworzony.
                    Zamieszczone przez Pawel S.
                    wiesz cos o tej firmie?
                    Hmm... np. stara seria vibe black air - typowo do db dragu :)
                    Slyszlalem 2szt. vibe black air 12" no i powiem ze cisnienie to robilo masakryczne ;]
                    wszystko kwestia czego oczekujemy... do hh musi byc ciut mulacy glosnik a do techno musi byc maly wykop. Ja widze porownanie swojego jl w 35l cl do 45l br... wbr schodzil nisko, cisnienie bylo duze a i jeszcze byl za mulony 100% do czarnej muzy.

Jak go włączylem do techno to gubil sie jak szalony. Teraz w 35l closed jest wedlug mnie optymalnie do takiej muzy. Jak dla mnie aplikacja glosnika ma spelniac moje oczekiwania. A jak glosnik ma qts rzędu 0,5 to w typowym BR bedzie typowa pompka. To ze sonic jest do db dragu nie znaczy ze nie mozna go inaczej zastosowac.

Jakby poweidzial ze tylko do techno to mogl by wziasc jakiegos cervina vega ale one do hh sie poprostu nie nadaja :/

Skomentuj

Czaruję...
                    X