Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

caraudio podpiete do kompa w domu ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

caraudio podpiete do kompa w domu ?

witam wszystkich , chcialem zapytac czy sprzet car audio moge podpiac do kompa w domu ? za niedlugo kupie bede mial prawko i kupia auto , w domu nie mam czego sluchac bo stare głośniki mi sie zepsuly wiec postanowilem o ile sie da kupic jakiegos wzmaka do samochodu i jakas skrzynie do bagarznika i sluchac z tego muzy w domu narazie . da sie tak ? jesli tak to co kupic tak do 800 zet ?gotowa skrzynie czy samemu cos zlozyc ? mam dostep do sprzetu i checi ;]bardzo prosze o odpowiedz , pozdrawiam

Nie da sie. Głupota totalna jakich mało.

Skomentuj

da sie ale faktycznie jest to glupota.
      jak bys chcial posluchac tego pare dni w domu ale nie na max mocy to mozesz uzyc zasilacza samochodowego.
      jak chcesz na dluzej to juz niema kompletnie sensu bo praktycznie placisz 2x za zasilacz

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        to mozesz uzyc zasilacza samochodowego
        Raczej komputerowego.

Skomentuj

czyli jakbym to podpiol do zasilacza komputerowego to bedzie gralo ? w kompie mam zasilacz 350 , musialbym kupic drugi zeby to wyrabialo tak ? nie tak kilka dni bo okolo pol roku :/

Skomentuj

No to wg mnie bez sensu.. grac bedzie ale co to w ogole ma byc ..

Skomentuj

ale przecież kolega wyraźnie napisał
              chcialem zapytac czy sprzet car audio moge podpiac do kompa w domu ?
              berson możesz tak zrobić, podepnij wzmaka czy radio pod zasilacz komputerowy, powinien działać(jeśli wiesz jak podłączyć). Ale z tak prostymi pytaniami nie wiem czy warto zakładać temat nowy, przecież to można samemu sprawdzić....

Skomentuj

Wallker, to nie bylo moje pytanie ale raczej ironiczne stwierdzenie

Zamieszczone przez n_omyzs
                co to w ogole ma byc..

Skomentuj

Coś ostatnio dużo tej ironii zauważyłem na forum... :wink: no ale zgodzić się z Tobą muszę :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                    Raczej komputerowego.
                    tak, pomylilem sie. komputerowy
                    Zamieszczone przez berson
                    czyli jakbym to podpiol do zasilacza komputerowego to bedzie gralo ?
                    tak, bedzie gralo. samo radio bedzie OK. wzmacniacz juz nie. wyciagnie moze 40% swoich mozliwosci na 8ohm obciazeniu (mowa o standardowych mocach 50-70W)
                    Zamieszczone przez berson
                    kompie mam zasilacz 350 , musialbym kupic drugi zeby to wyrabialo tak ? nie tak kilka dni bo okolo pol roku :/
                    w takim razie musialbys kupic 4 mocne zasilacze, gigantyczne diody prostownicze, akumulator samochodowy i to wszystko razem poczaczyc. koszt ok 300zl - za tyle masz uniampa kompletnego ;]
                    wg mnie sens ma jedynie podlaczenie radia w domu. mocy starczy z jednego zasilacza a i masz wszystko co potrzeba

Skomentuj

Można to podłączyć- wystarczy akumulator; wiem bo kumpel tak używał swojego "subufera"
                      Miał akumulator od malucha. słuchał muzy, słuchał a na noc podłączał prostownik do akumulatora :)

Skomentuj

tak, mozna - ale jest to ekonomicznie nie uzasadnione

Skomentuj

Czaruję...
                        X