Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

słysze popmkę paliwową w głośnikach :/

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

słysze popmkę paliwową w głośnikach :/

Witam.
    Posiadam renault 19. Zakupiłem wzmak, podłączyłem go, podłączam tylną półke. Włączam radio i wsia gra ok. Problem pojawia się gdy przekręcę kluczyk w stacyjce. Wtedy w głośnikach słyszę pompę paliwową :neutral: Dość nieprzyjemne dżwięki.
    Hmm dziwne to jedt bo
    1. Dzieje się tak tylko gdy do wzmaka podam sygnał stereo z radia. To znaczy gdy do wjścia lewy front podam jeden kanała a do wejścia prawy front drugi kanał z radia z sekcji na tył.
    2. Jak podam na 2 wejścia wzmaka <na kanał prawy i lewy front> lewy kanał z radia to gra ok.
    3. Jak podam na 2 wejścia wzmaka <na kanał prawy i lewy front> prawy tylny kanał z radia to gra ok.

Przodu nie sprawdzałem gdyż do bagażnika mam podciągnięte od razy kable od radia na tylną półkę i z niej podam sygnał na 4 wejscia wzmaka.

Wzmacniacz to blaupunkt gta4 mo2 special

a z jakich wyjsc w radiu korzystasz?? jak ulozony przewod sygnalowy do wzmacniacza?
    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Z wyjść wysokopoziomowych, tylko takie mam w radiu. Poprowadzone kable z radia do tylnej półki podłączyłem jako sygnał do wzmacniacza.
      2 pytania trochę nie rozumiem. :???:

Skomentuj

no to pewnie jest to tanie radio i takie syfy leca z tego wyjscia. kolega tak samo mial tak samo z tanim panasonikiem, uzywal wyjsc wysokopoziomowych i ciagle jakes brumienie bylo o dziow to radyjko posiadalo wyjscia rca i po podlaczeniu pod nie wszystko ucichlo:)
        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Radio to pionier, model podam pózniej bo dopiero wstałem ;p

Jeden kabel idzie lewą stroną a drugi prawą.
          Skoro syfy idą to dlaczego gdy nie miałem wzmacniacza to głośniki zawsze grały ok i czysto?
          Dlaczego tak się dzieje tylko wtedy jak podłącze do 2 wejśc sygnał stereo? A na mono jest wszystko ok?

Skomentuj

Sprawdz masy sygnałowe - miałem tak samo jak urwał się kabelek od masy jednego kanału na wejściu wzmaka.

Skomentuj

pioneer wiedzialem :) oddaj do elektronika zeby posprawdzal mase. Czesto gesto przy wyjsciach RCA w pioneerach gubi sie masa i pozniej są kłopoty, może u ciebie też jest taki problem.
              Mozesz poscic zasilanie z aku do radia.

Domyslam się, że masz podłączone pod standardowe kości i żółty kabel idzie przez stacyjke która puszcza także sygnał do pompy paliwa.

Sprawdz wszystkie masy lacznie z tą na wzmaku. Pompke paliwa masz w baku?? może zbyt blisko jest wzmak?

Skomentuj

Czaruję...
              X