Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Helix dark blue współosiowe vs odseparowane

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kwestia jakie drzwi... 3 twarde na wewnetrzna strone + 3-4miekkie na zewnetrzna... W czym lepsze sa dynamate od app?? ja mam na stanie kilka mat aksys bija app na glowe ale sa twarde i bez kleju :/ ale maja 3-5mm grubosci. Jednak wg mnie lepiej dodac 100-200 zl do zestawu bo roznica napewno bedzie wieksza niz miedzy wytlumieniem app a dynamate.

No chyba ze mamy doczynienia z ludzmi ktorzy na 1m kabla widza roznice :P

Skomentuj

Co myślicie o MB Quart ? kiedyś słyszałem sporo dobrego na ich temat.
      http://www.allegro.pl/item481670502_...30_system.html

NIe rozpisujcie sie tak o tych drzwiach bo to wogole nie dotyczy mojego tematu nie wsadze ich w drzwi :P ale mam je wygluszone app miekka :P

Skomentuj

ja powiem tak... bedzie to grac w kokpicie, bez wyciszenia... na moje oko to wszystko tam zagra tak samo kiepsko :(

Pewnie jeszcze pod samym radiem ?? najtaniej bedzie chyba faktycznie tesle + mission ktore sie znowu pojawily... jak cos lepszego to signat h13 + mision. Osobiscie uwazam ze nie ma co kombinowac bo i tak efekt bedzie sredni :/

Skomentuj

wiem jak graja glosniki w mojej desce, za deska jest wytlumienie a glosnik gra w komorze zamknietej gra w tej chwili pod radiem delco jakis 4x9 (tak 4x9 nie pomylilem sie) pokroju buszmena i dobrze slychac niskie tony jest wporzadku bas i wcale nie lata mi deska wiec skupmy sie na tym o co pytam

Wasze marudzenie i odbieganie od tematu czasami jest niesamowite :)

Chce wsadzic cos o normalnym ksztalcie bo 49 itak nie znajde pozadnych a jeden sie zfajczyl kompletnie. jesli bedzie za malo kontroli pod radiem to pomysle o wzmaku ale to jest inna sprawa :P

To co o tym mb quart powiesz michone ?

Skomentuj

Mi tylko chodzi o to ze nie zobaczysz roznicy :/.

Tu nie chodzi o odbieganie od tematu, to tak jak kupic plazme 42 cale i puszczac sygnal z kasety svhs :P.
            Jesli nie chcesz zmieniac radia to wsadz tesle bo jako jedyne uda Ci sie je wysterowac tym radiem.

Jak juz chcesz zestaw odseparowany to kup chociarzby
            http://www.allegro.pl/item478080839_...le_okazja.html
            http://www.allegro.pl/item479821862_...l_carhifi.html
            http://www.allegro.pl/item479805216_jbl_gts_150.html

cokolwiek tylko nie same radio :( a do 100 zl + kable rozruchowe i przynajmniej moc jakas bedzie

Tych mb quart nie slyszalem wiec sie za bardzo nie wypowiem.

Skomentuj

dobra skoro juz schodzisz na wzmacniacze to temat wyczerpany. Dolozyc wzmacniacz to jest pikus instalacja jest jesli tylko uznam ze bedzie potrzebny to go podlacze. Czy tak ciezko jest porownac same glosniki ? Moze tak wiec pozostaje itak walic w ciemno bo porownanie tu zadne. Nie chce pakowac tesli do samochodu chociazby dlatego ze nie wiadomo ile to cos pozyje przy takich zmianach temp i takiej wilgotnosci.

Pytanie dotyczy tylko glosnikow. Moze to zle ale mam wrazenie ze jak ktos nie umie odpowiedziec na konkretne pytanie to gada o wszystkim tylko nie o tym o co sie pyta.

Jak wsadze tesle i stwierdze ze graja marnie to bedzie wtopiona kasa a jak wsadze glosniki i radio sobie z nimi nie bedzie radzic to podlacze blaupunkta gta4100 i zobacze co sie bedzie dzialo i pomysle. Przeciez kombinowac mozna dlugo ale po co kupowac cos slabego skoro za te same pieniadze mozna cos lepszego. jak mam zakladac ze nie bedzie poprawy to lepiej odrazu zamowie sobie 4x9 i bede mial wbite ?

Mam duzo czasu samochod stoi ma wyprute pol karoserii i jeszcze tak postoi nie spieszy mi sie z tym i nie musze kupowac wszystkiego na raz wole wsadzic zobaczyc pomyslec i moze dolozyc taki wzmak jak mam a moze podlaczyc cos innego od kolegi.
              To ze sie o cos pytam to nie znaczy ze chce zebyscie mi wymyslili konfiguracje cala :P

Aha na nikogo tu nie wrzucam ! chill jak cos

Skomentuj

Zamieszczone przez karpiu
                chociazby dlatego ze nie wiadomo ile to cos pozyje przy takich zmianach temp i takiej wilgotnosci.
                przecież tesle fabrycznie w skodach montują...

karpiu, mylisz cenę z wartością.

Skomentuj

ja mam wrażenie, że to ty nie wiesz za bardzo o czym mowisz...

Wyobraź sobie, że porownanie głośnikow to nie takie hop siup... Trzeba by miec identyczna aplikacje, zasilanie i kilka rodzajow muzyki. Niestety taka prawda. I nie pisz, że nie mamy nic do powiedzenia.

Zrobisz jak zechcesz, przecierz nikt Cie nie powstrzyma... My staramy sie doradzic... Nie boisz sie, że na przesterze uszkodzisz glosniki?? nie przeszkadza Ci jaki bedą mialy spl przy tych 8w? ok. Każdy Ci powie, że zmieniając radio można wiecej zyskać na jakości niż zmieniając głośniki. Tymbardziej, że ceny są smieszne w tych czasach. Radia alpine po 150zl, wzmaki od 100zl.

Za duzo glosnikow do wyboru nie ma... Ja bym kupil helixy bo setki osob są z nich zadowolone. Możesz kupic w ciemno mb quart i pozniej je sprzedac. Mozesz kupic sprawdzone tesle ( dla twojej wiadomosci zmodyfikowana wersja arx lata od 98 r w skodach octawiach i jakos sie nie porozpadaly ). Niestety kasy malo na jakis normalny zestaw.

Każdy doradza to co jemu pasuje. Ja sucham innej muzyki, ktos innej. Jednemu pasuje herzt dsk innemu nie.

Probowalem Ci cos wyjasnic, ale niestety sie nie udalo. Ja tym postem kończe swoj udzial w tym temacie. Pozdr.

Skomentuj

no tak patrzylem nie na te modele co trzeba ale ita arx150 nie wejdzie arx130-46 wyglada pozytywnie ale zapas mocy zaden wiec to jest ostateczny stan. Ciac by mozna przy 100hz w dol zadba juz mds08 ale przy mdsie ta tesla pewnie nie dogoni. Jak narazie nie wiem ile zamieszania ten mds bedzie robil.
                    aha no te tesle kosztuja 30zl za szt wiec wsumie zaden bol ...

Radio chce stock tak dlugo jak sie da. Radio to dla mnie ostatecznosc bo zadne radio w tamtym miejscu nie bedzie wygladalo normalnie a jak narazie nie mam tyle zapalu zeby przerabiac tapicerke.

Przepraszam za ta skrajna bezczelnosc w poprzednich postach.
                    Podobno jest to jedna z rzeczy na ktora nie ma lekarstwa (druga jest smierc).

Kazdy z nas ma jakies swoje przekonania do pewnych kwestii i tego nie obejde.

Wracajac do tematu jesli tesla ma miec przewage w srednicy nad helixami to moge sie ku niej sklonic ale w gore chyba za duzo nie pociagnie...

[ Dodano: 2008-11-13, 00:05 ]
                    nie docztalem
                    Zamieszczone przez michone
                    fajnie tylko zero basow, i zero wysokich...
                    Nie zachwycajmy sie tak tesla bo wcale nie jest taka rewelacyjna... gra jak hertz dsk tylko nie wali piachem. Jeden plus to jest tania...
                    Mi w samochodzie brakowalo tylko wysokich i srednicy na basie nigdy mi az tak nie zalezalo. Teraz bedzie mds zeby troche pomruczec a z gora nic nie zrobilem dlatego myslalem o helixach.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      przecież tesle fabrycznie w skodach montują...
                      skody, VW, seaty i cala rodzina :P
                      Zamieszczone przez karpiu
                      arx130-46 wyglada pozytywnie ale zapas mocy zaden
                      ale za to radiem je w pelni wysterujesz ;]
                      jak bedzie brakowalo gory to dokupisz sobie missiona za grosze i zamontujesz jakos...

Skomentuj

Mogę prosić o jakiś namiar na te missiony (link do aukcji)?

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item480219248_..._1_2_5_cm.html

Skomentuj

Bardzo dziękuje.

[ Dodano: 2008-11-13, 17:39 ]
                            Tak jeszcze zastanawiam się czy opłaca się bawić z missionami. Cena 2 szt. z wysyłką to 27 zł. + 2 szt. arx130-46 67 zł. i do tego jeszcze jakieś zwrotnice myślę, że ok. 30 zł. Razem: ok. 124 zł.. Gotowy zestaw Helixów 220 zl. z dystansami. Czy różnica między tymi dwoma zestawami będzie znaczna? Oba napędzane radiem Kenwooda kdc-w313ay. Oczywiście w wygłuszonych drzwiach.

Skomentuj

W pigułce z tego co zrozumiałem to przy samym radiu wersja z teslą będzie miała mniej basu więcej średnicy i przyjemniejszą górę i nawet po dołożeniu wzmaka już lepiej nie będzie natomiast przy helixach będzie więcej niskich i wysokich tonów z "wycofaną ale poprawną średnicą", a po dołożeniu wzmaka lepsza kontrola niskotonowca itd.

Skomentuj

Czaruję...
                              X