Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie nowe radyjko do 1000zl???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie nowe radyjko do 1000zl???

Witam.
    Niedawno kupilem se samochod i mam zamiar robic powoli w nim system CA w sklad ktorego bedzie wchodzila skrzynka basowa + wzmacniacz i 2 lub 4 glosniki sredniotonowe lub midbasy(odseparowane) + wzmacniacz ale to za jakis czas. I teraz szukam na poczatek dobrego radia do 1000zl, takiego ktore bedzie mialo wyjscia najlepiej pod 2 wzmacniacze i sterowanie nimi, mp3, ładny funfcjonalny wyglad i wyswietlacz a przed wszystkim wyrazny i czysty dzwiek, najbardziej chcialbym zebyscie polecili mi jakas alpine bo mam do niej przekonanie i jest jednym z lepszych producentow radii chyba. Czekam na wasza pomoc i pozdrawaim.

Za tą kase można w PL kupić już niezłego ALPINE wiec może w tą firme zainwestuj bo warta kasy za jakość dzwięku, funkcjonalność, wygląd zewnętrzny i prostość MENU... :wink: Nie bede rzucał modelami bo sam możesz cokolwiek znaleźć tej firmy.... SKAPIEC CENEO i inne stronki w ruch:) pzdr

Skomentuj

audio-technik, to doradziles.... :)
      Zamieszczone przez reikeb
      mam zamiar robic powoli w nim system CA w sklad ktorego bedzie wchodzila skrzynka basowa + wzmacniacz i 2 lub 4 glosniki sredniotonowe lub midbasy(odseparowane) + wzmacniacz ale to za jakis czas.
      Napisz ogolnie ile kasy na ten tabieg przewidujesz to cos doradzimy bo tak to lipa....

Skomentuj

A na audio po zakupie radyjka przewiduje tak jakies 2tys na skrzynie basowa+wzmacniacz, okolo 1200zl na przedni zestaw ze wzmacniaczem, oprzewodowanie jakies 300-400zl no i moze kondensator do wzmaka ze skrzynka. Uwazam ze alpina byla by dobrym rozwiazaniem tylko jeszcze musze sie na jakoas zdecydowac...

Skomentuj

reikeb,
          Jak byś miał min 2k na samo radio to polecam Eclipse cd 8445e. Sam takie mam.
          8V pre-out-wszystkie. Nowe cena 3k. Jak byś chciał to mogę Ci załatwić. Poczytaj recenzje na
          http://www.audiocar.pl/forum/index.php
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Maxi napewno doradziłem ale co mam wymieniać kilka a nawet kilkanaście modeli Alpine :?: Do 1000zl można mieć juz bardzo dobre radio ----> http://audiosklep.pl/index.php?podka...prod=54&sort=1 polecał bym poszukac tych za 1600 i za 1900 gdzies za granicą czasem sa niezłe przeceny itp itd i mozna takie radio wyrwac za 1000zl brutto, no plus paliwo albo paczka za granice, chyba ze się ma dobrego kolegę :wink: Dobrym rozwiązaniem bedzie ten http://audiosklep.pl/clarion-dxz788rusb-p-2344.html Clarion tez poniewaz maduzo PREOUTów i mozna wszystko ciągnąc wzmachami zewnątrznymi, podłaczyc mozna iPoda jak w Alpinkach, no i chyba ma duzo fajnych rzeczy jeszcze....pzdr:)

Skomentuj

Na radio za 3k to mnie nie stac, potrzebuje czegos za 1000zl i wziasc se na raty... Chyba skusze sie na alpine CDA-9887R...

Skomentuj

Na radio za 3k to mnie nie stac, potrzebuje czegos za 1000zl i wziasc se na raty... Chyba skusze sie na alpine CDA-9887R...
                Poszukaj na forach, w tej kasie najlepszą opcją jest wspomniany już clarion dxz-788rusb. Radio posiada 3 drożną zwrotnicę aktywną(z możliwością przełączenia na dwudrożną), korekcję czasową. Dobrą opinię wystawił mu tez Nazar, a więc radio jest warte uwagi.

Skomentuj

Z nowych to faktycznie prawie brak konkurencji, ale jakby wejść w używane to za 1000zł to już radia najwyższej klasy można mieć

Skomentuj

No z tych radyjek co wymieniliśmy to Clarion dość wysoko stoi w recenzjach :wink: Bierz Clariona:)

Skomentuj

Ta, ale wystarczy porównać z czymś ciekawym ale nie nowym i czar pryska...

Skomentuj

Ta, ale wystarczy porównać z czymś ciekawym ale nie nowym i czar pryska...
                        Owszem, ale uwzględnij też to:
                        potrzebuje czegos za 1000zl i wziasc se na raty

Skomentuj

Uwzględniłem:)
                          Z nowych to faktycznie prawie brak konkurencji.

Skomentuj

A ja zawsze slyszalem ze alpina robi lepsze radyjka od clariona a wy az tak popieracie clariona a ja jestm coraz bardziej przekonany do alpine CDA-9887R :idea:

Skomentuj

No bo Alpine robi lepsze radia, lepsze pod względem jakosci dzwięku, ale clarion nie jest taki zły przeciesz... Chcesz alpinke za 1600zl?? Hmm no ta alpine jest napewno sporo lepsza od clariona ale cena to powyzej 1000zl, mimo to jezeli masz na nie ochote to bierz wkoncu to na raty chcesz wiec razej lepsze bedzie rozsądniejsze, 2 3 raty wiecej jakby:) albo wiecej na jedną rate czyli i tak mocno nie powinienes odczuc:) pzdr:)

Skomentuj

A ja zawsze slyszalem ze alpina robi lepsze radyjka od clariona
                                A świstak siedzi i zawija je w te sreberka.

Dla przykładu DRX 9375 i alpine cda-7944. Jakoś dźwięku na tym samym poziomie, a alpine droższy.

Porównywać można tylko konretne modele, a prawda jest taka, że ten clarion do 1000zł nie ma konkurencji.

Skomentuj

A ja zawsze slyszalem ze alpina robi lepsze radyjka od clariona a wy az tak popieracie clariona
                                  mercedes to tez lepsza marka od skody a jakos superb jest duzo lepszy niz a/b klasa ;]

a nie mozesz zamiast rat kredytu wybrac? tak samo raty placisz a mozesz kupic co chcesz

Skomentuj

Taa, a Mercedes jest lepszy czy BMW?... co za durne gadanie. Przecież to zależy co dokładne porównamy. Zarówno Alpine jak i Clarion miały i mają świetne jednostki. Tutaj troszkę zależy od gustów słuchaczy oraz od reszty systemu....
                                    ps. jak dasz rade 9887 to powinno być lepsze od 778/788.

Skomentuj

No aj raczej zdecyduje sie na ta alpinke CDA-9887R i za 2 tygodnie zakupie no chyba ze przez ten czas cos ciekawego jeszcze wypatrze...PS. kredytu nie wezme, a jak boire na raty to mam zerowe oprocentowanie...

[ Dodano: 2008-11-23, 19:58 ]
                                      A co powiecie o modelach CDA-9884 i 9886R bo wygladaja naprawde fajnie i maja podobne opcje co CDA9887r, w sumie roznia sie tylko moza i paroma rzeczami...

Skomentuj

Czaruję...
                                      X