Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czy te filtry działają

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czy te filtry działają

Pytanko:
    http://allegro.pl/item486675153_sinu...asy_od_ss.html
    czy te filtry działają?
    Wstałem dzisiaj i pierwsze co zrobiłem to kupiłem wzmacniacz do przedniego zestawu Car-Audio. Podłączyłem wszystko poprawnie- gra super; jednak po odpaleniu silnika okazało się że mam pętelkę... Sprawdziłem masę, przewody. Nawet pociągnęłem osobne zasilanie z akumulatora do radia i nic.

Czekam na wasze opinnie odnośnie tych filtrów

to pewnie maly transformator - w takim przypadku napewno bedzie dzialal. a moze dalej poszukasz gdzie masz petle masy?

Skomentuj

szukałem już praktycznie wszędzie... a czy 5 metrowe chinche łączące 2 wzmacniacze, które zwinięte jest w kłębek (cewka?) może mieć z tym coś wspólnego? nie miałem innego kabla i wykorzystałem ten...

Skomentuj

Zamieszczone przez GeTaS
        czy 5 metrowe chinche łączące 2 wzmacniacze
        rozlacz i zobacz czy w pierwszym tez buczy. jak tak to znaczy ze gdzies dalej jest ta petla
        albo podlacz w druga strone - jakies zewnetrzne zrodlo pod te wzmacniacze

Skomentuj

Sprawdziłem różne konfiguracje kabli, nawet postarałem się o nowy, krótszy kabel. Niestety bez zmian. Jutro zamówię ten filtr i mam nadzieję problem zniknie :)

Skomentuj

Mam ten sam problem..., więc powiedz czy ten filtr coś dał w twoim przypadku?

Skomentuj

i jak z tym filtrem? tez mialem ten problem u mnie - lekarstwo znalazlem rzez przyadek naciolem czincz ktory wchodzi do radia i olaczylem kabelkiem z obudowa radia piski zniknely.

Skomentuj

Ja miałem ten sam przypadek w samochodzie po włączeniu silnika w samochodzie buczało mi w skrzyni i z przodu głośniki świszczały. Po rozmowie z kolegą i doszczętnym rozebraniu radia doszliśmy co to jest. Ja przez swoja glupote pojechałem plusem po obudowie wzmaka i spalilem sciezke przy wyjsciu w radiu i zrobil sie ekran. takze i ty sprawdz. moze to wlasnie to.czasami przez przypadek sie to robi.

[ Dodano: 2009-01-31, 00:04 ]
                Jeszcze dodam.Weż od jakiegos kolegi radio i podlącz pod swój sprzęt moze swisty znikną. :wink:

[ Dodano: 2009-01-31, 00:05 ]
                moze to wina radia

Skomentuj

dokladnie ostatnio ktos wymienil radio na lepsze i wszystko zniklo...

Skomentuj

w 80% znikną, wlasnie wiedzialem gdzie szukac po zmianie radyjka wszystko bylo ok :) widzis ja wpadlem na mostek miedzy czinczem a radiem ty znalazles na rozebranie radyjka, niestety mialem na gwarancji i nie moglem rozbierac:)

[ Dodano: 2009-02-02, 18:20 ]
                    heheh tak jak kolega wyZej napisal, pokusilo mnie i rozebralem radyjko. Co sie okazalo ? w okolicach czinczy, czarna plamka na plytce sciezki popalone, heh wziolem polaczylem obudowe z czinczy czyli te zewnetrzne (-) bezposrednio z (-) dochodzacym do radia zasilaniem. (Niewiem czy dobrze zrobilem ale swisty zniknely)Zmusilo mnie to gdyzz te sciezki sa za malutkie abym sam mogl spalony element wymienic, moze jakies rady? czy poprostu to pozostawic zmostkowane:)

Skomentuj

Czaruję...
                    X