Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik do subwoofera za max 200zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik do subwoofera za max 200zł

Pomóżcie wybrać głośnik do suba z 8" lub 10" za max 200zł głównie do niskiego basu czarnej muzy. Inne wymogi to nie za duża moc (ok100-150W) i obudowa do 40L.
    W domowym subwooferze mam MDS08 gra całkiem fajnie, ale jego cena przekracza wyznaczony pułap. Wcześniej miałem Magnata Xpress 10 - nieźle pompował, ale ten jest strasznie brzydki z wyglądu. Proponowane głośniki mogłyby też sensownie wyglądać.

ps. słyszał ktoś Peiyinga PA250F i czy możecie się wypowiedzieć również na jego temat.

Za 200zł to sobie głośnik robiący za popielniczkę można kupić a nie głośnik do bassowy chyba że używany. Dozbieraj kolego i kup raz a porządnie a nie 2-3 razy zmieniaj i czuj niedosyt za każdym razem. Zaoszczędzisz na 2-3 krotnej zmianie. Z mojej strony polecam zacząć od jakiegoś panelu fajnego coś jak Irka 300W. Sam mam i polecam. Potem coś od BSW, XXLS lub na Dayton RSS 315 lub 390 zainteresować się.

[ Dodano: 2009-01-13, 21:13 ]
    O przepraszam car audio dział moja wina z tym panelem

[ Dodano: 2009-01-13, 21:23 ]
    Ale reszta się zgadza lepiej kupić raz drożej i mieć spokój i się wkurzać że mogłem kupić lepszy. A co do głośnika tak jak mówiłem BSW, Dayton tez aluminiowy jest. I cała masa Hertz itp
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Temat jest nie w moim imieniu, tylko kolegi. Wiesz jak to jest jak się ktoś napali na duże "xmax" :razz: Widziałem na allegro mnogo głośników do 200zł w miarę "rozpoznawalnych producentów". Niestety większości nie słyszałem.
      8"ki już dobrze grają od ok40Hz
      10"tki ~28-33Hz
      dlatego uważam, że nawet dobra 8" w hiphopie da radę (jak pisałem mam mds08 i wiem co potrafi, ale jest o 50zł za drogi i kapa :wink: )

ps. kondrax jak już wspomniałeś o panelach to może zapytam w moim imieniu: czy Irek ma trochę słabsze panele ok120-150W, chcę coś lepszego do mdsa bo mivoc am120 ma tendencje do przesterów.

Skomentuj

Ma wersje 150W 4R lub 8R.

Skomentuj

To pytanie do irka na PW. Ale z tego co wiem to ma taki jak ten 300W wygląda tylko ma mniej W.

Osobiście bym wolał 10 cali. A to ze względu na większą powierzchnię membrany a co za tym idzie większa ilość pchania masy powietrza.

Jak HH to raczej coś szybkiego nie koniecznie z niskim F3 i F6. Odradzam Alpine.
          Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
          Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

...na 4R, tranzystorowiec czy na kostkach typu tda :?:
            Masz jakieś foty tego panelu.
            Propozycje na temat panelu proszę słać na PW bo to dział car audio.

[ Dodano: 2009-01-13, 21:52 ]
            racja konrax, podkulam ogon :oops:

Skomentuj

DIGIPROCOMP, to w koncu CA czy HA?
              Nie na temat...
              SUB300 za 480zl

SUB150 za 270zl

co do MDS08 to mozesz kupic uzywki za 150-200zl.
              pokaz jakie 10" ciebie zainteresowalo to moze ktos cos bedzie o nich wiedzial (brak czasu na poszukiwania)

Skomentuj

Te ceny się zmieniły SUB300 500zł, zamawiałem w grudniu, no chyba że masz jakiś rabat.

Skomentuj

Ostatnio kolega testował w markecie (saturn, media) Clariona w skrzyni. 10" cena ok 280zł. Podobno fajnie grało, nie wiem nie słyszałem. Zbyt często jest ofiarą marketingu, więc całkiem możliwe, że wybierze głośnik z zawieszeniem wielkości żeńskiego "D" :razz: . Osobiście proponowałem mdsa. Niech się osłucha i coś wybierze, no chyba, że macie jakąś konkretną propozycję za 199zł tupu pioneer, kenwood, sony itp. (tak marketingowo :cool: )

ps. dzięki za info na temat paneli Irka

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
                    http://www.allegro.pl/ite..._30cm_500w.html
                    ten powinien mu się spodobać
                    i markowy, i gotowiec, i jakos "wyglada" wiec mozesz mu go polecic - za te pieniadze moze nawet i sam bym cos takiego wybral...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      za te pieniadze moze nawet i sam bym cos takiego wybral...
                      A ja nie. Nie lubię skrzyń o takich gabarytach(pamiętaj, że to BP na 12" głośniku) :-P
                      Co do brzmienia to przy odpowiednim zasileniu(czyli nie badziew typu blaupunkt gt2, magnat classic 240 czy carpower hpb-602) potrafi zagrać ze świetnym wykopem i niejednego sceptyka BP zadziwić.
                      Potrafi też narobić nieźle zamieszania. Słyszałem takiego kiedyś na ATS w Krakowie, nie pamiętam czym bym zasilony, ale w Focusie Kombi jak dla mnie było tego aż za dużo(bas spokojnie czułem na sobie, a przy tym świetnie kopał.
                      Jako dopał do niego świetnie sprawdziłby się taki piec:
                      http://www.allegro.pl/item529596630_..._ads_9002.html

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
                        A ja nie. Nie lubię skrzyń o takich gabarytach(pamiętaj, że to BP na 12" głośniku)
                        ale bierz pod uwage jakie ma wymagania spelniac :P
                        ja osobiscie raczej wiecej niz 8" bym nie wsadzil - chyba stazeje sie :|

Skomentuj

Pawle chodzi Ci o szybkość głośnika czy o natężenie? (8" max wg. Ciebie).
                          Co do subwoofera za ok 200zł to chyba bardzo dobrze w tych cenach gra Magnat (ale nie pamiętam modelu). Troszkę więcej dopłacić można i mieć EQ DB12 naparwdę zrobił na mnie pozytywne wrażenie ale to głośniki do CA chociaż w domu również będą grały.

Skomentuj

"ilosc"
                            jakos mega bas trzesacy lusterkiem mnie juz nie podnieca :P no i wiecej miejsca w bagazniku

Skomentuj

Zamieszczone przez KIVLOV
                              Co do subwoofera za ok 200zł to chyba bardzo dobrze w tych cenach gra Magnat (ale nie pamiętam modelu).
                              Nie chodzi ci przypadkiem o XTC? To typowa pompka, ten emphaser czy phase jakościowo wypada znacznie lepiej.

Pawle chodzi Ci o szybkość głośnika czy o natężenie? (8" max wg. Ciebie).
                              Prawdopodobnie szybkość, z 8" łatwiej(przede wszystkim taniej) zrobić szybki głośnik niż z np. 12". Kolejnym plusem mniejszych głośników(dlatego ja interesuje się głównie subwooferami 8" i 10") to wielkość obudowy. W przypadku 8" skrzynka czasem wystarczy 8l zamknięta(np. Audio system HX08 czy u-Dimension RM-208SL). Z reguły w CA skrzynka to góra 25l dla 8".
                              Przykładowo IT MDS08 dobrze się sprawuje w 21l br, a taki RE Audio RE8 S4 w 15l br.

ale to głośniki do CA chociaż w domu również będą grały.
                              Cały czas mowa o sprzęcie CA :wink:

Skomentuj

Jak dobrze by się poszukało to Yakuze 15 można dostać. Ja sprzedałem ją dwa lata temu za 250zł:)
                                Magnat - tak chyba XTC to było.
                                Najlepszym głośnikiem w ok 300zł jest EQ DB12 lepszego raczej się nie znajdzie naparwdę super głośnik.
                                Co do wielkości obudowy - to wszystko zależy czego oczekujesz i jakie masz autko. Ja bym raczej niżej 10" (25cm) nie schodził. Ważne jeszcze, aby w drzwiach były zamontowane dobre jakościowo szesnastki.

Skomentuj

ja w aucie mam taka tube i sobie chwale http://www.allegro.pl/item521015178_...mega_cena.html

Skomentuj

Zamieszczone przez demolkaa
                                    ja w aucie mam taka tube i sobie chwale http://www.allegro.pl/ite..._mega_cena.html
                                    Raz miałem "okazję" słuchać tego dziadostwa.
                                    Krótko mówiąc, tragedia, nie ma co nawet mówić o jakiejkolwiek jakości, lepiej wziąść jakiegoś stx'a.

Skomentuj

cursor, podzielam Twoją opinię.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X