Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pytanie o skrzynie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pytanie o skrzynie

witam

Mam takie pytanie. Czy suba możemy zbudować tylko i wyłącznie z mdfu? Czy jest np. możliwe zastosowanie do tego jakiegoś drewna np. dębiny czy może jakiegoś innego? Nie będę zakładał drugiego tematu więc spytam w tym. Czy ten głośnik Powerbass M-12 będzie się nadawał do muzyki typu reggae + czasami hip-hop auto to Golf3. Jesli nie ten głośnik to jaki mam kupić do tego rodzaju muzyki. Nie chce też przekroczyc kwoty 500zl na głośnik.

z góry dziekuję za odpowiedzi i pozdrawiam

Nic sie nie stanie jesli zamiast mDF uzyjesz plyty wiorowej.. jesli do auta to nawet moze grube OSB by podpasowalo (wytrzymalsze) ale jest trudniejsze w obrobce.

Skomentuj

jak już może ogladasz powerbassy to może zainteresuje cie powerbass es-10ds widziałem dziś go na allegro za 400zł. Na pewno zagra lepiej niż m-12. Es to chyba najbardziej udana wersja...na pewno zagra ona w rytm takiej muzyki...

Skomentuj

Zamieszczone przez ghul
        jak już może ogladasz powerbassy to może zainteresuje cie powerbass es-10ds widziałem dziś go na allegro za 400zł. Na pewno zagra lepiej niż m-12. Es to chyba najbardziej udana wersja...na pewno zagra ona w rytm takiej muzyki...
        Dokładnie. ES to fajna seria. Tylko co z napędem takiego ESa?

Skomentuj

ja do swojego jl robilem obudowe z osb22mm na front dalem 2x 22mm.
          Co do obrobki... mi kiepsko docieli w castoramie i doprowadzam ja szpachla do uzytku. No ale ja nie chce obijac tylko prysnac w czarnym macie.

Osb jest troche lżejsza i nie spuchnie jak wiorowka...

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcy$
            Dokładnie. ES to fajna seria. Tylko co z napędem takiego ESa?
            No właśnie zależy jakim sprzętem dysponuje palibrzuch. Chociaż np. ja mam u siebie us ampsa który przyjmuje 4ohm ale z 2 też sobie radzi i w ogóle się nie grzeje

Skomentuj

ghul jesteś sprzedawcą, jeśli znasz się na audio to się wypowiadaj ale nie reklamuj.
              W dziale ogłoszeń już jest kilka twoich głośników, jak się wypowiadasz to dodajesz że masz taki czy inny głośnik do sprzedania i od razu twoja rada robi się podejrzana, najeżdżasz na konkurencje.
              WKURZA MNIE TO, na innych forach może tak się robi, ale tutaj nikt się tak nie zachowuje, wyluzuj.

pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                ghul jesteś sprzedawcą, jeśli znasz się na audio to się wypowiadaj ale nie reklamuj.
                W dziale ogłoszeń już jest kilka twoich głośników, jak się wypowiadasz to dodajesz że masz taki czy inny głośnik do sprzedania i od razu twoja rada robi się podejrzana, najeżdżasz na konkurencje.
                WKURZA MNIE TO, na innych forach może tak się robi, ale tutaj nikt się tak nie zachowuje, wyluzuj.

pozdrawiam.
                Troszkę przesadziłeś. Ten powerbass nie jest mój. I nie reklamuje tu żadnego swojego sprzętu więc nie masz co się wkurzać. Napisałem że widziałem tego powerbassa bo akurat autor pisał że myśli nad PB M-12 i napisałem że nie drogo na allegro chodzi lepszy głośnik Powerbassa jezeli już interesuje się tą firmą ale nie jest to mój głośnik. Nie znam nawet tego sprzedawcy na allegro...

I tak po za tym nie sprzedaję sprzętu tylko realizuje prywatne projekty a że wpadną mi czasem jakieś głośniki to nie znaczy że nimi handluje....

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez ghul
                  I tak po za tym nie sprzedaję sprzętu tylko realizuje prywatne projekty a że wpadną mi czasem jakieś głośniki to nie znaczy że nimi handluje....
                  No dobrze, nie jesteś sprzedawcą tylko realizatorem prywatnych projektów, jak zwał tak zwał.Wystarczy przejrzeć to co napisałeś od wczoraj i zajrzeć do ogłoszeń i wniosek nasuwa się sam.

Nie mam nic do tego że chcesz coś sprzedać ale od tego jest allegro, sklep internetowy, itp.
                  Dodaj sobie w podpisie link do aukcji i wystarczy.

pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                    No dobrze, nie jesteś sprzedawcą tylko realizatorem prywatnych projektów, jak zwał tak zwał.Wystarczy przejrzeć to co napisałeś od wczoraj i zajrzeć do ogłoszeń i wniosek nasuwa się sam.

Nie mam nic do tego że chcesz coś sprzedać ale od tego jest allegro, sklep internetowy, itp.
                    Dodaj sobie w podpisie link do aukcji i wystarczy.

pozdrawiam.
                    Na allegro sprzedaje tylko mds-y. A że dodałem 2 ogłoszenia to chyba nic złego bo po coś ten dział jest i wcale nie za jakąś kosmiczną cenę bo nie chce na tym zarobić ani peerlessy które dziś dodałem nie są jakieś gówniane! i nie mam ich jakiejś dużej ilości by nimi handlować. I co ty niby przeczytałeś że poleciłem komuś mds-a? Koleś tak się zaplątał od wszystkich wypowiedzi że napisał do mnie na gg i pytał co bym polecił i pytał mnie o infinity których w ogolę nie sprzedaje. Zalogowałem się na forum by się trochę podzielić swoją wiedzą i jakbyś nie zauważył to pisałem już na różne tematy. Ty masz chyba jakieś uprzedzenia do nowych użytkowników....

Skomentuj

Nie mam uprzedzeń,napisałem tylko o tym co rzuciło mi się w oczy i nie musisz się tłumaczyć.
                      Jeśli cię uraziłem to PRZEPRASZAM.
                      Nie mam nic więcej do dodania, widzę że zaczynasz się gotować.

pozdrawiam.

Skomentuj

Nie gotuje się tylko zostałem źle zrozumiany.

Skomentuj

posiadam taki wzmacniacz TU na poczatku mialem suba Magnata TRANSFORCE 1200 ktory trafil do mnie przypadkowo niestety po jakims czasie caly sie porozklejal i zaczynal charczec, nieladnie grac. W Swieta na impezie ostro zakrapianej sprzedalem go za dobre pieniadze wiec szukam czegos lepszego od Magnata. Jesli ten wzmacniacz sie nie nadaje to prosze o opinie choc moim zdaniem sprawowal sie calkiem fajnie.

pozdrawiam

[ Dodano: 2009-01-23, 09:08 ]
                          przepraszam ale ten z rosyjskiej strony jest troche mniejszy ja mam taki TU na zdjeciu jest identyczny wiec sam juz nie wiem ile ma mocy? W google jest malo informacji o mocy i w ogole raczej malo znany chyba. Ktos moze sie spotal z takim modelem?
                          pozdrawiam

Skomentuj

mdf był by nawet najlepszy bo ma największą gęstość

Skomentuj

ghul, funiax1, po bananie,co?Albo odpowiadamy konkretnie w temacie albo robimy przepychanki na PW.Ostatnie podejście,następna taka akcja to blokada pisania.Sorki ale taka ma rola,krótko za mordę.Pozdro!

Skomentuj

Zamieszczone przez palibrzuch
                                wiec sam juz nie wiem ile ma mocy?
                                120X2 4OHM 375X2 2OHM

Tyle podaje ta stronka którą podałeś... Ale to coś dziwnego... bo przy 2 omach ma niby trzy razy więcej mocy niż przy 4 omach...

Skomentuj

Czaruję...
                                X