Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Axton - najmniejszy z rodziny?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Axton - najmniejszy z rodziny?

http://ampguts.realmofexcursion.com/Axton_CAA20/

Miał ktoś do czynienia z tym wzmakiem?
    Mam okazję tanio kupić, pytanie brzmi: czy poradzi sobie z wysterowaniem 13cm midbasów? Brzmienie oczywiście też ma znaczenie.

Porównując Axtona C502 i Philipsa DAP600, to axton wypadł bardzo blado. Z zestawu phase linear CFS 165 nie było praktycznie basu na axtonie. Na philipsie, nie dość, że poprawiła się przestrzenność to jeszcze pojawił się bas, który potrafi kopnąć. Teraz zestaw gra na xetecu z serii gravity i różnica jest tylko na basie(nieco lepszy od philipsa) w przypadku reszty pasma nie zmieniła się ona jakoś zauważalnie.

Na Allegro wiszą(lub wisiały) teraz dwa philipsy DAP225(35Wx2 RMS), jeden za 38zł, drugi za 47zł(oba kup teraz). Moim zdaniem będzie to lepsza opcja od tego axtona.
    Mam axtona CAA50 w domu i w porównaniu z dap 650 wypadł słabiutko.

P.S. Philips kopiował stare alpine z serii 35xx.

Skomentuj

cursor, dzięki. Pomyślę jeszcze, mam czas, może coś się trafi. Jakoś Philips mi się nie widzi- takie uprzedzenie :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
        Jakoś Philips mi się nie widzi- takie uprzedzenie
        Kumpel też miał takie uprzedzenie jak mu pożyczałem Dap 600, a później jakoś mu przeszło jak się okazało, że gra to nieporównywalnie lepiej od axtona c502:
        http://strefacaraudio.pl/forum/topic...3467.htm#34948

Nie twierdze, że philips jest najlepszy na rynku, ale wolę kupić philipsa niż axtona czy concord'a, choćby dlatego, że w philipsie siedzą bebechy ze starych alpine serii 35xx(DAP600 to praktycznie 3554)

P.S. Jakby cię interesiło to mogę Ci podesłać mojego Dap'a 600(650 leży u kumpla, jeszcze nie odzyskałem) sam się przekonasz :-P

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
          P.S. Jakby cię interesiło to mogę Ci podesłać mojego Dap'a 600(650 leży u kumpla, jeszcze nie odzyskałem) sam się przekonasz
          dzięki, ale przy tej cenie wzmaka chyba wyjdzie na jedno jak go po prostu kupię zamiast płacić za wysyłki

Skomentuj

P.S. Philips kopiował stare alpine z serii 35xx.
            w takim razie mialem ten wzmacniacz - bardzo male znieksztalcenia i do brzmienia nie mam co sie czepic. jednak mocy troche malo :???:

Kumpel też miał takie uprzedzenie jak mu pożyczałem Dap 600, a później jakoś mu przeszło jak się okazało, że gra to nieporównywalnie lepiej od axtona c502:
            qr... ten axton tez mi sie podobal...

UKA, co wogole kombinujesz? nadal kompletujesz bebechy dla huberta?

Skomentuj

Tak, dla Huberta. Intertechniki już mam i muszę powiedzieć, że naprawdę fajne głośniczki. Tego Axtona chciałem wziąć do zasilania tyłu, ale chyba wezmę Philipsa i jeszcze ze dwa inne wzmaki. Wybierzemy najlepsze, a resztę pogonimy.

Skomentuj

jak za takie grosze to moze i ja wezme do audaxow do astry. przeciez ten magnat do niczego sie nie nadaje :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  w takim razie mialem ten wzmacniacz - bardzo male znieksztalcenia i do brzmienia nie mam co sie czepic. jednak mocy troche malo
                  Zależy o jakim modelu mówisz. Ja mam teraz Philipsa DAP600, który jest praktycznie kopią 3554, a ostatnio kupiłem 3544 i na brak mocy nie narzekam(2x150W w mostkach z philipsa i 400W w mostku z alpine :-) )

Skomentuj

oj to chyba jakis inny mialem. jakas mala alpinka 2 kanalowa co miala 2x35W/4ohm
                    juz teraz nie pamietam modelu bo to dawno bylo

Skomentuj

Czaruję...
                    X