Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak podłaczyć JBL

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak podłaczyć JBL

Witam poszukuje wzmacznicza do subwoofera. Znalazłem jbl gt5-3001 i nie wiem jak go podłączyć do głośnika bo jest tylko jedno zdjęcie pogladowe. Czy podłącza się go za pomocą zwykłych kabli czy RCA?

co jak co, ale głośnika ze wzmakiem za pomocą RCA nie podłącza się nigdzie :)
    co by to nie było to jestem pewien że zwykłe głośnikowe wystarczą ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
      co jak co, ale głośnika ze wzmakiem za pomocą RCA nie podłącza się nigdzie :)
      Nie do konca, mialem kiedys w piwnicy wieze SANKEI z ktorej glosnki mialy na kablu wtyczne chinch.

Skomentuj

tak, ale szlo tam pare W a nie kilkadziesiat-kilkaset. ja mialem wieze z glosnikami na JACK 3,5mm ;]

Skomentuj

pegelmesser, w niektórych komputerowych głośnikach też, ale to dość ekstremalny przypadek gdzie przez ten kabel idzie moc z 1/4 tda1554q, czyli napędzany z 12v nie-mostek i imp. 4R, więc to dosłownie parę wat.

Skomentuj

a jak podłącza się wzmacniacz mono bo widze na innych wzmacniaczach tego typu że mają jedn wejście RCA i jedno wyjście Rca(do czego one) i mają dwa wyjścia na subwoofery czy można podłączyć jeden głośnik czy można łączyc te wyjścia. Pytam bo nigdy nie miałem do czynienia ze wzmacniaczem jednokanałowym.

Skomentuj

lysy, masz juz ten wzmacniacz? czy teoretyzujesz niepotrzebnie?

Skomentuj

Zamieszczone przez lysy
                a jak podłącza się wzmacniacz mono bo widze na innych wzmacniaczach tego typu że mają jedn wejście RCA i jedno wyjście Rca(do czego one) i mają dwa wyjścia na subwoofery czy można podłączyć jeden głośnik czy można łączyc te wyjścia. Pytam bo nigdy nie miałem do czynienia ze wzmacniaczem jednokanałowym.
                Do wyjścia RCA ze wzmaka możesz podłączyć kolejny wzmacniacz zamiast ciągnąć kolejną parę kabli od radia

Skomentuj

ok dzieki za info

Skomentuj

Czaruję...
                  X