Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Które radio jest lepsze?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Które radio jest lepsze?

Moje pytanie, a raczej pytania:

Jeśli chodzi o jakość dźwięku (głownie o to chodzi) to którą firmę polecalibyście bardziej:
    -SONY
    -ALPINE

Jeśli radioodtwarzacz ma wyjście na subwoofer , to trzeba mieć przedwzmacniacz na suba?

ZA ODPOWIEDZI Z GÓRY DZIĘKUJĘ :)
    POZDRAWIAM

Witam

Ad. Sony VS Alpine. Obie firmy miały dobre, bardzo dobre i świetne radia w swojej ofercie. Trzeba wiedzieć, które konkretnie. Zdarza się, że jedna cyferka czy literka inna i to już nie gra tak jak powinno.

Jednak Alpine miał chyba więcej udanych modeli. Sony miało ich mniej np Sony C90, C910, CDX 900, XES Z50. Alpinek jest więcej. Od seri 790X, potem wyższe CDA (9812, 7998), Alpine F1, kilka ze średniej półki jak CDM7892, CDE 7828, 7832.

Ad2 Subwoofera nie napędzisz końcówką z radia. Dlatego zewnętrzny wzmacniacz jest konieczny.

Pozdrawiam

Skomentuj

Marcys masz racje, ale sony od dobrych kilku lat nie wydalo zadnego radia ktory cieszyl by sie dobrymi opiniami. Najtansze modele sa tak przebrawione ze porazka...

Mialem lx-380, lx-440, backpanela(ca-850),s2020,r3000, s2000 i wszystkie to porazka. Slyszalem takze kilka nowszych modeli budzetowych i ciagle to samo...

Alpine ma ten plus ze nawet najnizsze modele graja poprawnie. No i nie maja takich przebarwien.

Skomentuj

Ogólnie wolę Alpine sam poluje na jakiegoś Alpine (moje marzenie). Szkoda, że porównujesz tutaj tylko marki a nie konkretne modele.

Skomentuj

Zamieszczone przez KIVLOV
          Ogólnie wolę Alpine sam poluje na jakiegoś Alpine (moje marzenie). Szkoda, że porównujesz tutaj tylko marki a nie konkretne modele.
          Jakieś Alpine to nie problem upolować

Fakt, Alpinke dobrą (nową) łatwiej znaleźć niż Soniacza. Jednak najniższe modele nie różnią się poziomem jakości. Różnice są, ale bez przepaści:)

Skomentuj

Ja od tygodnia ciesze się soniakiem GT620.
            Kupiłem dlatego ze miał dużo wyjść, akceptowalna obudowa i obsługa oraz cena znośna.
            Oczywiście jak zwykle radio w domyśle ma powłączana rożne dopalacze dźwiękowe. Po ich dezaktywacji robi sie znośnie. Znośnie bo jak koledzy na wstępie Sony nie zachwyca.
            Kartonowy bas. Góra bez większych zarzutów, średnie też.
            Tylko ten bas. Ale ja zawsze duzą role przykładam do basu własnie wiec nawet jesli pozostałe czesci pasma nie sa takie jak trzeba to ma to dla mnie mniejsze znaczenie.
            Aha, byłbym zapomniał. Świetnie odbiera radio maryja.
            Pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
            X