Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaką obudowę dobrać do głośnika Hertz 30 cm, proszę o radę.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaką obudowę dobrać do głośnika Hertz 30 cm, proszę o radę.

Witam forumowiczów. Mam wzmacniacz Magnata MONO EDITION 1400W (Moc RMS, 2 Ohm 1 x 350W). Do tego wszystkiego chcę dokupić głośniczek Hertz ES 300 D.3 - 300 mm (jest to wersja z dwu cewkowa 4+4Ohm). Zamierzam podłączyć 2 cewki równolegle, aby uzyskać 2 Ohmy. Ostatnio przeprowadziłem symulację w programie WinISD. Problem jest taki że obudowa wyszła mi 239 litrów . Chcę ten zestaw umieścić w samochodzie więc, największą obudowę jaką spotkałem na rynku wynosi 50 litrów. Co z tym zrobić może wiecie ? Wiem że bagażnik samochodu stanowi dosyć niezłą paczkę, więc może w samochodzie zagrałoby to tak jak bym chciał  Sprzedawca głośnika mnie zapewniał że paczka 50l pasuje do tego głośnika, ale ja nie muszę mu wierzyć. Co o tym sądzicie ???????

Zamieszczone przez damax
    Ostatnio przeprowadziłem symulację w programie WinISD. Problem jest taki że obudowa wyszła mi 239 litrów
    bo nie zrobiles nic wiecej niz sam program wyliczyl ;]
    przeciez do hertzow masz ladnie opisane PDFy producenta z zalecanymi pojemnosciami obudowy - sciagaj i czytaj

Skomentuj

Jak kolega już tak ambitnie odpowiedział to by dodał jeszcze linka do ściągnięcia tego PDFa

Skomentuj

Trzeba po prostu wpisać w google hertz zanaleźć stronę producenta, typ głośnika, kliknąć na dane techniczne i to wszystko. http://www.hertzaudiovideo.com/Doc/pdf_es300d.pdf

Skomentuj

Zamieszczone przez damax
          Jak kolega już tak ambitnie odpowiedział to by dodał jeszcze linka do ściągnięcia tego PDFa
          lenistwo nie zna granic :/

Skomentuj

Dzięki chłopaki, no troche jestem leniwy :grin:

Skomentuj

Moze i lenistwo, moze i nie nie znam sie, ale mysle ze powinnismy pomagac -. Miedzy innymi szukajac na goglach nATrafilem na to forum - a dlaczego bo szukalem pomocy, znow jednak z tad cie wytykaja takimi komentarzami typu szukaj na google, to tego typu forum bylo by nie potrzebne, bo wszystko znajdziesz w internecie? Moge sie mylic, nie musicie rowniez odrazu mnie bluzgac.

Skomentuj

Nikt nikogo tu nie obraża, forum istnieje po to by uzyskiwać porady na, które trudno znaleźć odpowiedzi gdzie indziej. A zwracanie się o linki do stron, które bez większego trudu można znaleźć na necie to objaw wyjątkowego lenistwa lub nieporadności w szukaniu.
                Jak czytałem Twój temat maxiu9 to chyba uzyskałeś pomoc od forumowiczów. :???:

Skomentuj

uzyskalem w pelni , jestem zadowolony, i dlatego pozostalem na tym forum bo jest ok. A co najwazniejsze sluzy pomoca, jest tutaj naprawde wiele talentow.

Skomentuj

KAPRINT nie zapominaj że forum jest dla użytkowników a nie użytkownicy dla forum. Jakby nie tacy ludzie jak ja i wielu innych, którzy potrzebują się czegoś dowiedzieć to forum by nie istniało i ty nie miałbyś VIPa. Kurcze flak !! Dać ludziom troche władzy, przypominają mi się czasy stanu wojennego z opowieści rodziców, kiedy to Zomo nadużywało władzy i przywilejów. No dobra nie mieszam polityki w sprawy elektroakustyczne. Mimo wszystko dzięki za pomoc, a następnym razem jak będę miał jakiś problem to na pewno nie wyskoczę z nim na żadnym forum, pozdrawiam.
                    PS: Przepraszam że się tak uniosłem.

Skomentuj

Zamieszczone przez damax
                      KAPRINT nie zapominaj że forum jest dla użytkowników a nie użytkownicy dla forum. Jakby nie tacy ludzie jak ja i wielu innych, którzy potrzebują się czegoś dowiedzieć to forum by nie istniało i ty nie miałbyś VIPa. Kurcze flak !! Dać ludziom troche władzy, przypominają mi się czasy stanu wojennego z opowieści rodziców, kiedy to Zomo nadużywało władzy i przywilejów. No dobra nie mieszam polityki w sprawy elektroakustyczne. Mimo wszystko dzięki za pomoc, a następnym razem jak będę miał jakiś problem to na pewno nie wyskoczę z nim na żadnym forum, pozdrawiam.
                      Człowieku nie rzucaj się tak, bo wtedy na pewno nikt nie będzie chciał pomóc.

Co innego nie wiedza a co innego lenistwo albo coś jeszcze gorszego... skoro nawet nie widzisz, że poradnik jest dosłownie na tej stronie kilka linijek wyżej, w przyklejonych wątkach.

Od tych wątków w ogóle powinieneś zacząć...

Skomentuj

Zamieszczone przez damax
                        skoro sobie to uswiadomiles przed wyslaniem posta to trzeba bylo przytrzymac 'backspace' zamiast klikac 'wyslij'... tak jak ja zrobilem z całym wywodem z poczatku tego posta

Skomentuj

Zamieszczone przez damax
                          to zrob to samo na elektrodzie to sie dopiero wkurzysz - odrazu temat by w koszu wyladowal ;]

Skomentuj

Na elektrodzie już siedzę dłużej i jeszcze się nie spotkałem z takim prostactwem jak tutaj, dziś likwiduję konto na tym forum, narazie !!!

Skomentuj

Zamieszczone przez damax
                              dziś likwiduję konto na tym forum
                              powodzenia ;]
                              w takim razie temat zamykam

Skomentuj

Czaruję...
                              X