Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mały sub i do tego tani

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wit Wita

Głównie to słucham DISCO POLO i jestem fanem zespolu AKCENT i VOAGER , są to wspaniali wykonawcy.

Jeśli chodzi o wzmacniacz to pisałem wyżej jaki ale może przybliże
    1. Wzmacniacz to Axton C 602 po przeróbkach
    Wymontowałem z niego optotranzystor który znajdował sie w zasilaczu impulsowym , mial za zadanie zalanczac tranzystory ktore zalanczaly sygnał na poszczegolne koncowki mocy.wymontowalem ten uklad bo szumial i zamonowalem przekazniki na wyjsciu koncowek mocy w celu eliminacji napiecia stalego

2. wzmacniacz to projekt opublikowany w gazecie Elektor nr 1/95
    Ma moc 196Wat przy 4 Ohm
    Sekcja zasilacza oparta jest o rdzen ETD 49 nawiniety lica , jako klucze to buz 11 o ile pamietam w ilosci 20 sztuk zasilacz posiada stabilizacje napiecia poprzez wypelnienie impulsu

Stopien koncowy to tranzystory firmy sanken 2sa1216 i 2sc 2922 także poradzi sobie z wieksza ilosci glosnikow

PANOWIE BARDZO PROSZE O KONKRETY

Pozdrawiam
    WIT

Skomentuj

Zamieszczone przez WIT
      Wstepnie zamontowalem GDNN 20-120 Explosif firmy Tonsil.
      no co ty :?: masz go? :grin:
      poka :mrgreen:

WIT, mozesz zamiescic zdjecia tych skrzynek?
      nie wiem jak gleboki glosnik sie tam zmiesci ale np carpower raptor 6" tez potrzebuje malo miejsca

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcy$
        Audio System HX08, który kolega z forum kupił niedawno na allegro za 200zł:)
        Aktualnie uzupełnia kolumny Tonsil Excelence 1s u mnie w domu :-)
        Gra w 15l br strojonym na 40hz. Porównując do mivoca xaw210hc jego brzmienie bardziej mi się podoba. Gra bardziej z wykopem, "twardo" i do tego świetnie zgrywa się z kolumnami(przez jakiś czas za kolumny robił zestaw helix h236(p236), a zasilone to było carpowerem wanted 4/320 - sygnał z kompa). Jest to moim zdaniem świetny sprzęt to uzupełnienia przodu o bas, ale ciężko od niego wymagać żeby narobił zamieszania(nawet hertz hs200(nie mylić z serią ES) ma cewkę 2", a ten audiosystem tylko 1,5")

Ciekawe czy mivoc w takiej objętości by się sprawdził?
        W 15l br fajnie kopał i nawet blaupunkt gta470 sobie z nim radził.

Wiem co na pewno da sobie radę w takiej objętości:
        http://www.essa.com.pl/oferta/index....d=237&pid=1637

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
          uzupełnienia przodu o bas, ale ciężko od niego wymagać żeby narobił zamieszania
          Ciężko o 8", które zrobi zamieszanie. A jak zrobi to zacznie mieć problemy z czymś innym (szybkość, barwa).
          No ale coś za coś

Skomentuj

Ciekawe czy mivoc w takiej objętości by się sprawdził?
            a nawet zapomnialem o nim :lol:

zalecana obudowa do mivoca XAW210 to 18 litrow b-r wiec idealnie
            tylko teraz pytanie gdzie go kupic :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              tylko teraz pytanie gdzie go kupic
              :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcy$
                tutaj to układ magnetyczny większość miejsca zajmie

Poza tym - mowa o konkretnych obudowach , konkretnych litrażach , czy są podane ich wymiary np ?
                Bo 12l to na tyle nie dużo że nie wiadomo czy głośnik większy niż 5 cali tam wejdzie...
                WIT, piszesz że masz 2 budy i koniecznie obie chcesz użyć do czegoś nie pisząc nic poza litrażami, nie wiem ile kosztowały Cię czasu czy pieniędzy, jeśli są do wozu to litraż wskazuje na może 50zł licząc terminale , a piszesz tutaj jakby to była równowartość samochodu.
                Jak to się mówi - za błędy trzeba płacić , a wykonywanie wpierw bud, a potem szukając do nich głosników to właśnie doskonały przykład typowego błędu, jest to dość ryzykowne jak widzisz.
                Proponujemy Ci 8 cali w większą budę, a Ty pytasz co z mniejszą , co miałem powiedzieć - "zrób sobie przenośną lodówkę" ? Jakbyś miał 3 budy i wiadro to też byś chciał wszystko w samochodzie wozić ?
                Gdzie ja nie trzymam poziomu ? A tak zupełnie przy okazji - wiesz po co używa się emot typu ";]" lub "" ? Bo jeśli nie, a wszystko na to wskazuje to jak Ty z komunikatorów i for korzystasz ?

Ciekawe też że zauważyłeś psa, a MDSa już nie.

Wracając do tematu - przydałoby się dać choć foty tych bud dać...

W 12l to nawet MDS 06 by się nadał , tylko że skoro wchodzi większa, to po co używać mniejszej ?
                Parę T-B też by się znalazło ciekawych ;]

Skomentuj

Wit Wita

Dziękuję wszystkim za pomoc . Do kolegi TEKERO masz racje bez zdjec ciezko ci docenic te obudowy.
                  Wasze wypowiedzi są bardzo pomocne. Wstepnie zrobilem spis tych przetwornikow
                  1.Re audio re-8 s4
                  2.re audio re-8 d4
                  Sa to 2 bardzo podobne przetworniki 1 jest 1 cewkowy a 2 dwie cewki
                  czy mieliscie z nimi do czynienia
                  3.jbl gto 804
                  4Herz hs 200
                  5.MDS 06
                  6.Carpower raptor 6

Zastanawiam sie jak ranking byscie zrobili

Pozdrawiam
                  WIT
                  Widze ze nie omine mnie wydanie 300 zl.

[ Komentarz dodany przez: Pawel S.: 2009-02-09, 22:54 ]
                  najlepiej kliknac w kogos nick w jego poscie zeby sie skopiowal niz przekrecac samemu przepisujac

Skomentuj

Zamieszczone przez WIT
                    Do kolegi TEKERO
                    Nie ma tu takiego.

Skomentuj

czy mieliscie z nimi do czynienia
                      Miałem do czynienia z 2x RE10S4 w omedze kombi.
                      Zasilane to jest rockfordem, który daje 700W przy 2ohmach.
                      Głośniki grają w zabudowach po ok. 15l/szt(oba boczki w omedze zabudowane).
                      Gra to bardzo szybkim basem, który nie męczy. Ma świetny wykop, a jak trzeba to potrafi rzucić mięsem.

P.S. Jakby kogoś interesiło to został mi jeszcze jeden Mivoc od Uki. Nie mam tylko tego pierścienia ozdobnego(uka miał uszkodzone). Głośnik sprzedaje, bo nie przypadł mi do gustu(gra zbyt "mięsiście"), wolę Audio System HX08

Skomentuj

Głośnik sprzedaje, bo nie przypadł mi do gustu(gra zbyt "mięsiście"),
                        efekt dlugiej cewki. mi sie spodobal ale wole jednak MDSa :P

WIT, tak wiec masz do wyboru jeszcze mivoc XAW210

bardzo fajny glosniczek z duzymi mozliwosciami (przesuniecia powietrza) i nie wymagajacy mocowo (150W starczy)
                        potrafi niezle zagrac miekkim, niskim basem ale kopnac tez potrafi chociaz troche slabiej. wg mnie bardzo ciekawy glosnik za rozsadne pieniadze
                        no tylko ze ona pasuje do tej wiekszej skrzyni :|

Skomentuj

Witam serdecznie

Dziś zalożylem do auta swoje dzielo i odpalilem narazie na gdnn 20-120 explosif.
                          I tu jestem mile zaskoczony nie sondzilem ze tak mi to wyjdzie.
                          Jestem bardzo zadowolony ze swojej pracy.
                          WASZE POSTY SA DLA MNIE POMOCNE , GDYZ NIE KUPILEM ZADNEGO GLOSNIKA PRZEZ OSTATNIE 2 LATA , i troche weszlo nowych konstrukcji i jestem nie na czasie.
                          Postaram sie jak najszybcie pokazac zdjecie tego cacka.
                          Postaram sie opublikowac swoje spostrzezenia z roznymi przetwornikami zapropowanymi przez was.
                          Zakladam ze wyprobuje conajmniej 3 rozne przetworniki i wybiore optymalny ,
                          narazie wachm sie miedzy jbl a re 8 d4

To musi byc efektywny sprzet bo to jest roadster , jak zdejme dach to zeby bylo slychac , jakosci bardzo w tego typie auta sie nie uslyszy.

Pozdrawiam
                          WIT

Skomentuj

Zamieszczone przez WIT
                            explosif
                            ale pisz albo w oryginale albo calosc po polsku :???:

Zamieszczone przez WIT
                            To musi byc efektywny sprzet bo to jest roadster , jak zdejme dach to zeby bylo slychac , jakosci bardzo w tego typie auta sie nie uslyszy.
                            w srodku moze cos bedzie slychac. na zewnatrz za bardzo nie zaszpanujesz - za maly glosnik :P

Skomentuj

Wit Wita

Nie rozumiem twojego stwierdzenia ze mam pisac jak w orginale ja wlasnie tak pisze
                              w katalogu tonsila ten przetwornik jest tak oznaczony gdnn 20-120 explosif

Pozdrawiam
                              wit

Skomentuj

WIT, myslisz ze tonsil lub jakakolwiek inna firma moglaby sobie pozwolic na taki blad? pisze sie EXPLOSIV i tak on byl okreslony ;]
                                a jak juz chcesz spolszczac ta nazwe to krzynajmniej przez "KS" a nie "X"

Skomentuj

Witam

Tak oczywiscie maz racje to moja wina
                                  zamowilem 2 przetworniki
                                  jeden to jbl ze wzgledu na dostepnosc
                                  i czekam na re 8

co myslicie o axtonie 08

Pozdrawiam wit

[ Dodano: 2009-02-12, 18:13 ]
                                  Wit Wita

Widze ze temat umiera sam , no coz tak to juz jest.
                                  Tak z nowosci to jbl juz przyszedl jutro go zamontuje i wygrzewam .
                                  Moze macie jakies sugestie?

Pozdrawiam
                                  WIT

Skomentuj

Czaruję...
                                  X