Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JBL gt5 czy ten wzmacniacz bedzie dobry?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JBL gt5 czy ten wzmacniacz bedzie dobry?

witam.. jestem kompletnym laikiem.. ale rowniez milosnikiem mocnych wrazen .. podobnie jak moja Dziewczyna.. Pisze o tym nie bez powodu .. sprawa jest taka Kupilem Jej na gwiazdke subwoofer JBL GT5-1204BB [nie chce wkleiac linku sklepu ale latwo znalezc w necie] i do tego doradzono mi wzmacniacz .. JBL GTO752 [dane rowniez latwo znalezc w necie] :smile: pytan mam wiele .. podstawowe brzmi:
    Czy ten wzmacniacz bedzie wystrczajacy zeby zasilic taki glosnik?
    a jesli chodzi o inne pytania to jeszcze jedno wazniejsze zadam teraz..
    Czy ktos "osobiscie" [w zwiazku z czym najlepiej z okolic lodzi] pomoze mi zainstalowac ten sprzet w aucie? .. oczywiscie postaram sie jakos odwdzieczyc:)

Mam nadzieje ze wiele sie dowiem i pewnie sporo naucze dzieki temu forum.. :) czekam na odp.:)

enbyl, wyglada na to ze poszedles do sklepu odrobine lepszego od supermarketu, gdzie prawdoposobnie siedza nieco rozwinieci dresiarze (lub ABSy w innej opcji) i wciskaja ludzia kit ktory dobrze wyglada i sprzedaje sie glownie dzieki watpliwej renomie firmy...

skoro masz juz tego JBLa to przynajmniej nie daj sie namowic na wzmacniacz tej firmy. produkty JBLa sa mocno przereklamowane i cenia sie zdecydowanie za wysoko.

z okolic lodzi jest sporo forumowiczow (oraz nasz kochany admin )wiec znajdize sie ktos kto dobierze ci wzmacniacz i go zamontuje za duzo mniejsza kase niz wydalbys w sklepie

ale ostrzegam za wymagany jest garaz + prawie caly dzien wolnego czasu na rozebranie polowy wnetrza samochodu

Skomentuj

teraz jestem bardzo niepocieszony poniewaz owy wzmacniacz JUZ MAM :cry: no nic.. najwyzej nie powiem Dziewczynie jak "dobra" jest firma ktora Ona tak lubi.. w aucie wszystkie glosniki sa JBL serii GT5.. tylko wzmak GTO .. no i nadal pytanie czy ten "kiepski" wzmacniacz pociagnie ten "kiepski" glosnik ? [Kasia - bo tak ma na imie moja Dziewczyna ... jezdzi fiesta z 91roku wiec ani auto ani sprzet grajacy do wyzszej polki nie naleza... a Kasia i tak nie bedzie wiedziala czy to tak wlasnie powinno grac:P]

Skomentuj

ten sprzet wcale nie jest kiepski - tylko ze za te pieniadze da sie kupic lepszy

glosnik ma teoretycznie 275W a wzmacniacz teoretycznie 250W w mostku. tak wiec powinno wystarczyc
        a jak bedzie w praktyce to sie dowiesz po montazu :P

kable juz kupiles?

Skomentuj

to dobrze... mam nadzieje ze wszystko bedzie w miare gralo.. co do kabli.. nie nie kupilem jeszcze bo nie wiem jakie i ile.. naprawde nie znam sie na tym.. nie wiem jakie srednice [przekroje] jakie dlugosci itd.. i zastanawiam sie czy przy takim sprzecie potrzebny bedzie jakis kondensator .. myslelismy z Kasia nad Toxic'iem ale tylko ze wzgledu na kolor... Fiestka jest czerwona.. :P

Skomentuj

kondensator jest wymagany od ok 1kW a wam jeszcze daleko do tego...

w tanszej wersji bedzie potrzeba ok 4-5 metrow przewodu zasilajacego. w drozszej ok 8 metrwo bo pociagnie sie tez minus z aku...

ale to najlepiej wam dobierze ktos doswiadczony - zapytam naszego admina

Skomentuj

enbyl, puść mi jakiś namiar telefoniczny na siebie na PW.
              Nawiasem mówiąc tak się składa, że kilka tygodni temu zrobiłem suba na tym głośniku, na którym Ty masz :) ( http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=14057 )

Skomentuj

Czaruję...
              X