Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zabudowa pod Magnat Xpress 15"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zabudowa pod Magnat Xpress 15"

Witam
    Mam pytanie, jakiego typu obudowę wybrać pod ten głośnik /zamk vs B-R/?Zabudowa w samochodzie.
    Do dyspozycji mam max 100 litrów.
    Zasilanie Magnat RX22 + okablowanie 16mm˛
    Interesuje mnie donośny , mięsisty bas, dynamika na drugim miejscu ale wszystko w ramach rozsądku.Nie planuję zmieniać głośnika, interesuja mnie propozycje pod ten konkretny model.
    pozdro senso

W instrukcji na ostatniej stronie znajdziesz zalecane obudowy do XPress 10/12/15. Jak dobrze pamiętam dla 15" to było BR60L. Zadzwoń do Cartexim (sprzedają Magnaty na Allegro) (032) 255-81-51

Skomentuj

Mam katalog Magnata ale są rozbieżności z opiniami ludzi. Magnat zaleca 85 litrów BR z portem ø100 x 250mm ale jak pamiętam wrażenia odsłuchowe były niezaciekawe, tzn. bardzo zmuuulony :grin: więcej opinii pozytywnych jest na temat obudowy zamknietej około 80 litrów choć producent tego nie zaleca.Pytam Was bo napewno kilka osób spotkało się z tym, tzn budowało coś takiego, lub miało mozliwość odsłuchu porównawczego.
      Symulacja również jest za zamkniętą.
      pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez senso
        Magnat zaleca 85 litrów BR z portem ø100 x 250mm ale jak pamiętam wrażenia odsłuchowe były niezaciekawe, tzn. bardzo zmuuulony więcej opinii pozytywnych jest na temat obudowy zamknietej około 80 litrów choć producent tego nie zaleca
        tak, obudowa zamknieta powinna dac szybszy bas ale napewno to by nie bylo 80 litrow tylko jakies 50

no i ty wymagasz
        Zamieszczone przez senso
        Interesuje mnie donośny , mięsisty bas, dynamika na drugim miejscu ale wszystko w ramach rozsądku
        czyli jedynie b-r ;]
        zmniejszenie tej obudowy tez poprawi szybkosc wiec zamiast robic 85 litrow to zrob np 60

Skomentuj

Witam
          Ok więc nastawiam się na BR, postaram się w miarę możliwości zrobić na zabudowie jednej objętości 60-100l próby z BR i Closed i na tej podstawie dobrać coś konkretnie pod moje potrzeby.
          pozdrawiam i dziękuję senso

Skomentuj

Czaruję...
          X