Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka zwrotka na przód

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaka zwrotka na przód

Mianowice potzrebuje zwrotkę na prednie głośńiki do auta.
    Z tyłu mam blaupunkty GTO-803 (20cm 3-way), z przodu tez blaup. ale 11cm(2-way).
    Wszystko zasilane pionieerem. W momencie podkecenia siły głosu(a lubie kiedy dzwięki dochodzą z przodu i z tyłu) przednie głośniki nie radzą sobie z odtwarzaniem tych niższych częstptliwości. Potrzebna jest mi prosta zwrotka która będzie puszczać tylko pasmo średie-wysokie, lub tylko wysokie.

Rozumiem, że wymieniony przez Ciebie Pioneer to radioodtwarzacz. W takim wypadku potrzebujesz wzmacniacza z filtrem górnoprzepustowym (HP). Ewentualnie niektóre radia mają taki filtr.

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
      Ewentualnie niektóre radia mają taki filtr.
      Który działa na 4 kanałach

Niektóre pioneery miały możliwość ustawienia, żeby tył grał jako sub. Sprawdź może czy masz taką możliwość u siebie. Wytniesz wprawdzie średnie i wysokie tony z tylnych głośników, ale powinno to umożliwić odcięcie niskich tonów z frontów.

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
        Niektóre pioneery miały możliwość ustawienia, żeby tył grał jako sub. Sprawdź może czy masz taką możliwość u siebie. Wytniesz wprawdzie średnie i wysokie tony z tylnych głośników, ale powinno to umożliwić odcięcie niskich tonów z frontów.
        dokladnie. kolega tak ma w DEH6800 (o ile dobrze pamietam model)
        jak czegos takiego nie masz to pozostaje ci kondensator 100-200uF (bipolarny!)

Skomentuj

jak dobrze poszukasz to na all znajdziesz juz gotowe takie zwrotki

Skomentuj

Znalazłem. Problem uważam za rozwiązany.
            Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
            X