Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poradźcie Clio 1 zabudowa bagażnika

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Poradźcie Clio 1 zabudowa bagażnika

witam,

chciałem się Was zapytać, jak zrobić subwoofer do samochodu, tak żebym miał miejsce w bagażniku... szukałem już po internecie i widziałem przeróżne zabudowy, ale żadna mi nie przypadła do gustu ze względu na to że potrzebuję jak najwięcej miejsca w bagażniku. jako że mi się dzieciak urodził to musze wózek wozić i miejsce muszę mieć. zastanawiałem się nad zabudową jednego poczku żywicą, taki, mini sub. moge mieć głośnik Hertza ES 200, 20cm. i zastanawiałem się czy by jego tam nie włożyć. skrzynia zamknięta ma mieć 20l a br 25l. chyba że byście polecili lepszy głośnik w jak najniższej cenie ze względu na wydatki na dziecko :(
    Powiem tylko jeszcze że drzwi będą wygłuszone, przewody wszystkie Dietza, a głośniki seria Philips, ze względu że dźwięk mi się podoba a i porównywałem z PowerBassami, i zestawem Hertza DSK 165.

Jeszcze pytanie do Krakowianów, czy by ktoś nie pomógł mi z tym, ze względu że jestem po operacji, to nie mogę za bardzo się wysilać fizycznie... rzecz jasna nie za darmo. chciałem to też jak najtaniej zrobić.

Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam,
    Wojtek.

Optymalna obudowa dla ES 200 z nowej serii to 12,8 l., http://www.hertzaudiovideo.com/Doc/pdf_es200.pdf dla sterej serii 15 l. Potrzebują mocnego wzmacniacza i przy niskich poziomach głośności grają płasko, bezbarwnie i z kompresją. Mam takie dwa ze starszej serii jeszcze na gwarancji prawie niegrane bo wymieniłem na 2 MDS08. Mogę tanio sprzedać za 140 szt.

Skomentuj

wróć, pomyłka. jest to ES 300 ! 30cm... to takiego boshmana mam V-1050SNI. się śmieję że prawie profesional bo wprodukowany w fabryce JBL
      zapewne pójdzie to śmieci albo do kumpla.

Poradzicie coś...?

chodzi też o to ze żywicą i matą nie umiem się bawić wogóle :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Korab
        wróć, pomyłka. jest to ES 300 ! 30cm...
        Zamieszczone przez Korab
        jak zrobić subwoofer do samochodu, tak żebym miał miejsce w bagażniku...
        zmien glosnik :lol:
        spokojnie jakies dobre 8" tutaj wystarczy.
        sprzedaj to co masz i napewno trafisz jakas okazje co zagra lepiej i w mniejszej obudowie.
        staraj sie szukac czegos do obudowy zamknietej - latwiej wykonac taka zabudowe

Zamieszczone przez Korab
        chodzi też o to ze żywicą i matą nie umiem się bawić wogóle :/
        z laminatu robisz "dupe" skrzynki czyli to co przylega do nadkola. front jest normalnie z MDFu. a co do laminowania to zaden problem. jedynie zabezpieczenia powierzchni, formy irp wymagaja wiecej zabawy. niestety musisz poprzegladac duzo fotorelacji z budowy czegos takiego - wtedy zrozumiesz co i jak

Skomentuj

Pawel S., zmienię głośnik, tylko za 150pln moge taki kupić, myśle że za 200 bez problemu sprzedam więc wiesz :)

Skomentuj

Czaruję...
          X