Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PIONEER DEH-4000UB i Direct Sub Drive

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PIONEER DEH-4000UB i Direct Sub Drive

Mam pytanko zainteresowałem sie takim radyjkiem http://www.audiophile.pl/p/1190_pioneer_deh-4000ub

Ciekawi mnie opcja Direct Sub Drive.
    Jeśli dobrze rozumiem to dwa tylne kanały można zamostkowy i niby ma się "70w" ??
    Czy chodzi o co innego

[code]Combine the MOSFET 50Wx4 power amp and EEQ Plus technology to get Direct Sub Drive, another unique Pioneer technology feature. It enables you to amplify your front speakers by 2 x 50 W and add a 70 W amplified filtered subwoofer (in 2 Ohm mode) in the rear to enjoy outstanding full power bass without an extra amplifier. It's an easy solution for lovers of booming bass.[/code]

Proszę o nakierowanie mojego toku myślenia.

Dokładnie tak można zrobic, z tym że nie na tylnich tylko przednich( rzecz umowna -przód - tył) lecz wtedy wyjście na suba jest 2ohmowe.

Skomentuj

nie nie nie
      ta opcja pozwala podzielic sygnal na glosniki i na suba ktory idzie na koncowke wbudowana w radiu
      na przednie glosniki idzie sygnal bez basu (HPF) a na tylne kanaly idzie sygnal niskotonowy
      tylu nie mozna zmostkowac bo on juz jest zmostkowany. wyjatkowosc polega na tym ze mozna podlaczyc tam glosnik 2ohm, czyli kazda koncowka dziala juz od 1ohm!

ale watpie zebys znalazl cokolwiek co tam mozna podlaczyc :P (np 8" glosnik, 2 cewki 2ohm i moc max 50W/cewka )

Skomentuj

He to można wsadzić dwie 16 dla tych 4 ohm ;p
        Chyba kupie te radio. Podoba mi się jego design i pochlebne opinie. Na przodzie założone już mam Alpine SPE-17CS i nawet ciekawie to gra pod starym kaseciakiem. Drzwi wygłuszyłem Taśma dekarska bardzo prosta sprawa. Jedyne co tak naprawdę może zdołować człowieka to zdejmowanie tapicerki. Az mnie w sercu kuło jak niektóre zaczepy się łamały.

Skomentuj

Zamieszczone przez czuczu
          He to można wsadzić dwie 16 dla tych 4 ohm ;p
          akurat ten sub jest malo komu potrzebny. najwieksza zaleta tego bajeru jest przod - mozesz puscic glosniki bez basu co znacznie poprawia ich wytrzymalosc mocowa
          sprawdzone

Skomentuj

Czaruję...
          X