Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Corsa B 3D - opis przedniego systemu??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Corsa B 3D - opis przedniego systemu??

Witam , może i moje pytanie było juz wałkowane na forum , ale nie mogę się dokopać.
    Mianowicie chodzi mi o to:
    Mam corsę B 3 drzwi. Na dole są 165mm a przy klamkach wysokie tony.
    Od radia na każdą stronę (drzwi) wychodzą 2 przewody ( + i - ) ,
    Czy w drzwiach są jakieś zwrotnice ?? Wysoko tonowy gra dość cicho , jest wyraźnie przygłuszane przez tylne głośniki . Tych 165 w drzwiach na razie nie mam , szukam po necie czegoś w granicach 60zł za komplet ( nie nakładam jakiś wielkich wymagań , może być boshmann czy jakoś tak.)
    Pytam o te zwrotki bo chciał bym dać tam zwrotnice JBL w których posiadanie wpadłem zupełnie przypadkowo. Ma ktoś może informacje na ten temat? Bo jak już rozrywać oryginalną folię z pod tapicerki to już w jakimś konkretnym celu...
    CZEKAM I POZDRAWIAM

Oryginalne wofery graja w miare, wysokotonowce nedznie. NIestey nie grzebalem jeszcze w systemie ale domyslam sie ze jest tam tylko kondenstaor na wysokotonowcu.

Skomentuj

no ja jak kupiłem moją corse ( w zeszłym tygodniu) to wszystko było 100% seria , radio kaseta Grundig itp. Głośniki tylne ładnie grają ale przednie 16 robiły miłe chrum chrum :) Właśnie kupiłem boschmanny 6,5" model 600 5-star 200W (130) ale to tak jak mówiłem , mają uzupełniać tylne oraz skrzynię w bagażniku. W tej chwili mam jajeczka Pionnera w półce założone , a na zamontowanie czeka piecyk Blaupunkt Gta MKII 400W oraz skrzynia 40L BR z głośnikiem PA250F4 - głośniku który dla niektórych jest zwyczajnym niczym a dla innych potęgą basu. Dla mnie jest ok i zdania nie zmienię, bo miałem go w polo i było git !
      To chyba jednak czeka mnie cięcie folii . Zwrotnice to JBL p550c .

Skomentuj

Chłopie co ty zes zrobił.... :evil:

Skomentuj

tzn ?? pewnie chodzi o te bosh... nie przejmuj się tym . Kupiłem używki za pół ceny.

Skomentuj

TYł ogolnie gra beznadziejnie, pokretlem balansu przod tyl mam tylko na przod ustawione.

Proponowałebym wstawic pozradny system na przód po prostu.

Skomentuj

a to tu Cie boli , w pełni podzielam twoje zdanie , ale każdy lubi co innego , jeden w pokoju ustawi kominy a drugi monitory. Mi tak jakoś z poprzedniego auta przypasowało , głośniki zostały bo przed sprzedażą wyciągałem więc dlaczego by nie wsadzić i tu. Jak kiedyś zmienię zdanie to może i zrobię tak jak proponujesz , porządnie przednie drzwi a tył nówka półka. Czas pokaże , na razie montuje to co mam. Dzięki za podpowiedz

Skomentuj

Zamieszczone przez DaVid
                porządnie przednie drzwi
                To dobry pomysł

Zamieszczone przez DaVid
                a tył nówka półka
                To cholernie zły pomysł!!!! Po co ci zatrzęsienie głośników do małego samochodziku? Niedługo sam się tam nie zmieścisz... Zrób przód i tyle. nic więcej nie ruszaj...

Skomentuj

Czaruję...