Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car Audio BMW e46 ważne pomocy!!!!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Car Audio BMW e46 ważne pomocy!!!!!!

witam
    wszystkich jestem czarny i jestem nowy na tym forum, znajomy polecił mi je gdyż znaleźć tu można dużo specjalistów w dziedzinach audio:
    otóż posiadam BMW e46 sedan z 2003 roku, chciał bym wymienić audio, nie chodzi mi tu o zabudowę całego bagażnika czy cos w tym rodzaju, tylko dobry sprzęt który dobrze zagra( bardzo podoba mi się system BOSE z audi szukam cos podobnego)

co powiecie na zestaw Harman Kordon z BMW dobry jest to sprzęt?

a jako odtwarzacz poszukuje cos nie wysuwanego z nawigacja np.
    JVC NX 7000

bardzo chciał bym używać auto mapy ale nie wiem czy w jvc idzie a ten np. jest nie firmowy:

nawi + auto mapa kliknij

dziękuje za rady z góry pozdrawiam
    Łukasz

czarny588, napisz czego sluchasz?
    czego oczekujesz?
    ile masz kasy?
    zrobisz to sam czy zlecisz montaz?

Skomentuj

tzn montaż zlece(kolega sie troche tym bawi) mysle tu z glosnikami nie liczac stacji do 1200zl, a slucham roznie hip hopu techna spokojnej, interesuje mnie cos w stylu systemu bose z audi,

co myslicie o HK z BMW?

Skomentuj

czarny588, napisz prosze jeszcze jakiej wielkosci są głośniki standardowe bo jak pisałeś to przeróbki typu dystanse itd Cię nie interesują zapewne... W cenie 1200zl za same głośniki można wybrać bardzo dużo lepiej grających głośników niż te z audi... Ile ma być głośników :?: drzwi przednie, tylne i puka :?:

[ Dodano: 2009-04-26, 10:07 ]
        fajnie by było dać lepsze kable zasilające, przynajmiej jakieś 1.5m2 OFC

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS
          mam nadzieje ze to pomylka...

czarny588, niestety ani bose ani HK nie slyszalem. jedyne fabryczne audio ktore mi sie naprawde podobalo to dynaudio w S80 :lol:

prawda jest taka ze kazdy napisze ci to co sam chcialby miec
          i tak np ja bym sie zainteresowal peerless definition 6 (zestaw na przod) a do bagaznika 2x MDS08 lub MDS10

a co zaproponuja inni nto nie wiem

Skomentuj

Pawel S., sorka troszke za dużo mm2 mi sie wpisało, ale osobiście daje kumplom 1mm2 do 2,5mm2 zalezy ile kto ma kasy do wykorzystania... W tym przedziale cenowym można by pokusić się o niskiej klasy(nie znaczy ze jak niska to zła) ALPINE, DLS, IMPACT. Zalezy ile zestawów ma być, jeżeli tylko 2 to można kupić nawet coś lepszego za 500zl zestaw... Najlepiej też zeby to miało stosunkowo małą moc i radyjko to pociągło, niema co pchać sie w JBL ktore mają dużo mocy i wysterować jest problem...

Jak dwa zestawy można kupić to ---> http://audiosklep.pl/alpine-spg-17cs-p-2578.html albo http://audiosklep.pl/dls-b6a-p-2162.html DLS wydaje mi sie lepszy bo ma mniejszą moc, lepiej radio go wysteruje.
            Pawel S., po co sub :?: Fajnie może grać bez :wink: Sory ale myśle też ze skoro chłopak kupuje NAVI to chce podróżować a bagażnik wtedy przyda sie na jakieś graty...

Skomentuj

W cenie 1200zl za same głośniki można wybrać bardzo dużo lepiej grających głośników niż te z audi
              Słyszałeś że wiesz? Bo ostatnio słuchałem zestawu Bang & Olufsen montowanego opcjonalnie w Audi A8 i przyznam szczerze że grało to bardzo zadowalająco.

Skomentuj

Słyszałeś że wiesz? Bo ostatnio słuchałem zestawu Bang & Olufsen montowanego opcjonalnie w Audi A8 i przyznam szczerze że grało to bardzo zadowalająco.
                dokladnie to samo moge powiedziec

Skomentuj

Shiver, z tych nowych audianek a do tego wyższych serii audi nie sluchałem, słuchałem ze starszej A4, ogolnie VW :wink: No ale gadacie też od rzeczy, skad chlopak wezmie glosniki z audi A8 :?: A za 1200zl można znalezc cos bardzo dobrego :wink: Zamiast krytykować moją wypowiedz dali byście jakies propozycje koledze, po to napisał do nas chyba :razz: :wink:

Skomentuj

Dawid-SS, mnie się rozchodziło o to że fabrycznie montowane zestawy za dopłatą też potrafią zagrać, tyle że też kosztują nie mało...

Skomentuj

Shiver, zgadzam sie w 100%, mi podoba sie jak gra muza w standardzie VW Passat B5, jest dośc kulturalnie, przody w dzwiach sa spoko, grają dość nisko i donośnie, wysokich tez nie brakuje, high-endem to nie jest ale gra fajnie...Ale tak jak mowilem DLSy beda super rozwiazaniem w dzwi, sa też mniejsze 13cm z tej serii dziebko tansze jakby nie weszły koledze do drzwi...

Skomentuj

DLS B6A z tego co wiem, to żadna rewelacja.
                        Lepiej w tej kasie kupić u-dimension element 6

Jaki czas temu były zestawy helix esprit za 350zł. Myślę, że warto się za takowym rozejrzeć.

Skomentuj

[ Dodano: 2009-04-26, 10:07 ]
                          Chyba miałeś na myśli kable głośnikowe...

Skomentuj

UKA, tak własnie, przepraszam zagapiłem się, chodzi oczywiście o kable głośnikowe, 1.5mm2... tak jak mowiłem ja daje od 1mm2 do 2.5mm2 dlatego że czasem za radiem cięzko to zmieścić, lepiej jak pod AMPa sie podpina :wink:
                            cursor, możliwe, dobrze że chociaż Ty dałeś jakąs propozycję.... Szkoda tylko że nasz założyciel tematu nic nie mowi...

Skomentuj

Czaruję...
                            X