Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CA do golf II

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CA do golf II

witam i na początku witam mam nadzieje ze mnie powitacie miło na forum postaram sie nie sprawiać problemów.;p

a teraz do żeczy potrzebne mi CA do golfa II 3 drzwiowego oczywiście zestaw odseparowany

radyjko posiadam Clariona nie pamiętam dokładnie oznaczenia ale nowe z górnej pólki

teraz chciałbym skompletowac do tego głośniki chce by było przyjemnie słuchać głównie mocne trancowe i hardcorowe brzmienia

zestaw do 16 w drzwi( już wytłumione) teraz czekam na panele do nich i no własnie suboofer?? tylko że nie mam go gdzie dać bo w bagażniku lpg a bagażnik mi jednak potrzebny;/ więc co zrobić ?? jakaś mała skrzynka?? czy może zrezygnować z tego i zrobić tylko dobry przód?? co polecacie?? kwota tak na razie ok 200zł bez wzmaka który będzie liczony osobno do tego

pozdrawiam Mark_89

Z mojej strony zwróć uwagę na:
    CLARION SRQ1720S - okolo 200

no chyba że:
    CLARION SRQ1720R - okolo 150

i to nie ze względu, że masz radio clariona, tylko dlatego,że kupiłem takie dla kolegi i się dobrze mniewają :)

Skomentuj

Jeśli chcesz pod samym radiem to np Alpinki spe 17cs. Takie mam zainstalowane w combo. Jest to spory samochodzik w środku. I po lekkim wygłuszeniu drzwi,= z przodu jest fajny bassik taki miękki nie mecząc. Może nie trzęsie wszystkim. Ale do spokojnego słuchania jest jak najbardziej o.k.
      Ah i bym zapomniał, głośniki posiadają bardzo ładna średnicę i niezłe wysokie, maja tylko 35W wiec pod radyjko sa genialne.
      Jeśli chcesz podpiąć wzmacniacz to do 200zł stawiał bym na helixy.

Skomentuj

witam natąpiła mała zmiana planów narazie chce sobie kupić jakiś wzmacniacz do zasilenia przodu tak do ok 150zł oczywiście używka.

głośniki jakie mam na przód to jakieś stare Lexton HW-609 150w

teraz potrzebuje do tego tweetków tylko pasowały by pod 10 cm w podszybie. noi chyba jeszcze przydała by sie zwrotnica i jakieś kabelki

zestaw jest chwilowy ew wzmak zostanie potem na przód idą helixy a do tyłu sam jeszcze niewiem ale zobacze co sie da zrobic

Skomentuj

Najtańsza opcja to Mission za 10zł/szt. Tweeter za tę cene jest bardzo dobry.

Co do wzmacniacza to szukaj starych alpine, sony xm(broń boże xplod).
          Wisi teraz na allegro Precision power 4x30W. Myślę, że będzie to wartościowy wzmacniacz.

Skomentuj

to tak a jak z kablami będe potrzebował do tego jakichś drogich kabli?? i czy ten wzmacniacz będzie wystarczalny np na helixy bo takie mam zamiar kupić za niedługo.
            a jak zwrotki do tych missionów będą potrzebne??

Skomentuj

Zamieszczone przez mark_89
              czy ten wzmacniacz będzie wystarczalny np na helixy
              O to bym się nie bał. Mimo, że wzmacniacz jest słabszy od blapunktów, magnatów czy carpowerów, to brzmieniowo je deklasuje.

będe potrzebował do tego jakichś drogich kabli??
              Nie. Jako zasilające z zapasem wystarczy 10mm^2. Najtańszy sensowny to ten firmy Lexton. Najlepiej + i - pociągnąć bezpośrednio z aku.
              Jako sygnałowe to spotkałem się z opinią, że thomsony za 30zł/5m się sprawdzają. Nie ma problemu z zakłóceniami.
              Jako głośnikowe sam stosuje zwykłe energetyczne(tyle, że linka, a nie drut), wystarczy 2x1,5mm^2

a jak zwrotki do tych missionów będą potrzebne??
              Najprostsza zwrotnica to kondensator 3,3-4,7uF dla tweetera, a woofer puścić bez niczego.

W przypadku tego wzmacniacza pokusiłbym się o biampling(każdy głośnik z osobnego kanału), będziesz mieć możliwość regulacji poziomu tweetera względem woofera.

Wspomniany Precision Power APA 430 IX:
              http://www.allegro.pl/item618185288_...na_okazja.html

Skomentuj

już jestem po kontakcie telefonicznym wzmak pojedzie do mnie w poniedziałek teraz zostało zrobić panele pod głośniki do drzwi i w przyszłym tyg prawdopodobnie montaż tego wszystkiego

aa i możesz mi podac linka do tych missionów bo nie moge znaleść

Skomentuj

aa i możesz mi podac linka do tych missionów bo nie moge znaleść
                  http://www.allegro.pl/search.php?str...1322&country=1

Kondesator do tweetera użyj minimum MKT lub MKP, szkoda uszu na gorsze :wink:

Skomentuj

no to już wszystko prawie skompletowane teraz tylko kableki.... wiem żę przesadzam ale mógłbyś coś podać tak by było tanio a dobrze??

Skomentuj

Czaruję...
                    X