Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki subwoofer + wzmacniacz za ok. 2000 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki subwoofer + wzmacniacz za ok. 2000 zł

Kumpel poprosił mnie o zrobienie subwoofera do swojego CRX'a. Chce na niego i wzmacniacz przeznaczyć ok. 2000 zł. Co do wymagań dźwiękowych, to na razie powiedział tyle, że ma to po prostu być wielkie basisko :mrgreen: Innemu kumplowi zrobiłem dwa sub'y na MDS'ach podpięte do dwóch Carpowerów i muszę powiedzieć że grało to pięknie. Bas było słychać z paruset metrów, ale był to nadal dobrze kontrolowany bas, a nie jakieś buuuu. Myślę, że coś takiego by zadowoliło tego gościa od CRX'a, tylko chciałbym aby sub nie zajmował całego bagażnika. Jakie są wasze propozycje co do głośnika i wzmacniacza w tej cenie? Może Infinity Kappa albo jakich JBL?

I jeszcze fotka wspomnianych MDS'ów.

Zamieszczone przez Barthez
    Może Infinity Kappa albo jakich JBL?
    zapomnij. za wysoka cena w stosunku do tego co oferuja
    jak ma byc poteznie to SONIC + buszmen (nigdy nie pamietam jak to sie pisze)
    jak ma byc glosno ale z jakoscia to moze MDS12?
    http://www.allegro.pl/item631151910_..._koszalin.html to slyszalem i tez podobna jakosc ale z odrobina wiecej "miecha"
    moze cos z RE audio? nie slyszalem ale tez polecane

a co do wzmacniacza to juz nie znam sie na tej polce cenowej

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      Na szczęście każdy jak się postara znajdzie możliwość odsłuchu tych głośników i prawdopodobnie wyda inną opinię niż tak. Bo takim JBL GTI12 (stare seria) czy Infinit Kappa Perfect 10 VQ za dużo zarzucić nie można. Choć faktycznie mało co dorówna hiendowemu IT MDS08;/

2000zł to dużo kasy, i jeżeli to ma napierdzielać to trzeba też zadbać o kondzia i grubsze kable. Wchodząc w używane rzeczy można sporo osiągnąć.

http://www.allegro.pl/item624801061_..._rms_4ohm.html

http://www.allegro.pl/item629439739_..._2350_bcm.html

Takie GZ mam na sprzedaż może nawet taniej jeśli Cię zainteresuje.
      To tak na szybko dwie propozycje piecy. Jak coś nie pasuje to poszukamy dalej.

Teraz suby. MDS12, a może 2x MDS10 to w sumie ciekawe wyjście. Ale wrzucić to w br i zajmie cały bagażnik. W sumie trzeba by się chyba ograniczyć do closed.
      http://www.allegro.pl/item628601803_...vmax_12_4.html
      http://www.allegro.pl/item634841254_..._rockford.html

A może nawet takie dwa? <diabeł>

Skomentuj

Na głosnik wybral bym coś z tych
        http://www.allegro.pl/item625444498_...ti_okazja.html
        lub
        http://www.allegro.pl/item631403477_...ms_kielce.html
        a do zasilania
        http://www.allegro.pl/item626306122_...jlepszych.html
        lub
        http://www.allegro.pl/item635639014_...cca_d2400.html
        lub
        http://www.allegro.pl/item635652437_..._rms_1ohm.html

Znajomy ma Carpowera 15 i nienarzeka, w jego astrze kombi daje tyle z siebie ze jak wyjezdza z gazaru oddalonego o 100pare metrów to juz go słychac, skrzynka CL oczywiscie, ze wzmachów polecił bym hifonics bo akurat słuchale, podobnego co podałem, tyle ze słabszego, jego moc przy 1ohm byla okolo 1200W, spokojnie miotał skrzynką 1500W na 4 głośnikach....

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcy$
          Bo takim JBL GTI12 (stare seria) czy Infinit Kappa Perfect 10 VQ za dużo zarzucić nie można.
          no tak, ale ile to kosztuje?
          szczerze mowiac to nie wydalbym tyle kasy na suba bo akurat tam najmniej roznice slysze. co innego wysokotonowki

Skomentuj

Nowy kappa perfect vq ok. 1000zł, w10gti ponad 1kzł.
            Było już kilka używek takich kapp na allegro i ceny były przyzwoite(najtaniej widziałem 400zł bodajże).
            Jakbyś posłuchał czegoś lepszego, to sam zauważyłbyś różnicę.
            Przykładowo mivoc XAW210HC w zalecanej przez producenta obudowie do CA(20l BR @45hz) to buczydło w porównaniu do Audio System HX08SQ w zalecanej BR(12l br @45hz)

Jak ma być mocno, to w pierwszej kolejności zainteresowałbym się kwestią zasilania, bez dobrych przewodów zasilających nie ma co podchodzić do zabawy(a mając taki budżet da się skompletować sprzęt przy których kable 25mm^2 to za mało).
            Należy też pamiętać, że jeśli bierzemy masę z budy, to kabel aku buda też trzeba wymienić na odpowiednio większy(standart to z reguły 16mm, góra 25mm^2)

Skomentuj

Oj Audio System HX08SQ robi GRANDE robote i to nawet

nie tylko jako 8"

Skomentuj

Bo takim JBL GTI12 (stare seria) czy Infinit Kappa Perfect 10 VQ za dużo zarzucić nie można.
                szczerze mowiac to nie wydalbym tyle kasy na suba bo akurat tam najmniej roznice slysze. co innego wysokotonowki
                Chwała Ci za to, że próbujesz coś stworzyć praktycznie za nic, bo to kwoty wyjątkowo niskie jak na car audio. Tylko, że inni mają ochotę i widzą sens w inwestowanie też w suby, a Ty swoim stylem próbujesz im to z głowy wybić. To, że Ty różnicy nie słyszysz (choć sam przyznałeś, że nie miałeś za wiele kontaktu z tego typu produktami) to nie znaczy, że inni nie słyszą.

Skomentuj

a Ty swoim stylem próbujesz im to z głowy wybić
                  a gdzie ja to napisalem?
                  sam przeciez dobrze wiesz ze sprzet firmy JBL (infinity to przeciez ten sam koncern) nie jest wart tej ceny i w porownaniu z konkurencja jest za drogi.
                  tak wiec zdecydowanie wole inwestowac w sprzet innej firmy gdzie jest znacznie lepszy stosunek jakosc/cena :P

Skomentuj

Jak dla mnie to jest wyraźne wybijanie z głowy.

Są jbl i infinity, które w ogóle grają ale też takie które zagrać potrafią. Nowsze, starsze, droższe, tańsze ale są. Przykłady podałem wcześniej, a to nie wszystko.

tak wiec zdecydowanie wole inwestowac w sprzet innej firmy gdzie jest znacznie lepszy stosunek jakosc/cena :P
                    Rozumiem, że tylko Ty decydujesz o tym, gdzie ten stosunek jest lepszy czy gorszy, mimo, że sam różnicy nie słyszysz?

W czym według Ciebie jest lepszy Vibe, który pokazałeś od Infiinity Kappa Perfect 10VQ?

Skomentuj

sam przeciez dobrze wiesz ze sprzet firmy JBL (infinity to przeciez ten sam koncern) nie jest wart tej ceny i w porownaniu z konkurencja jest za drogi.
                      A boschmann i alphard to tania chińszczyzna, i należy każdy ich model omijać szerokim łukiem.
                      Nie spodziewałbym się akurat po tobie, że będziesz wrzucał produkty tych firm do jednego wora.
                      Denerwuje mnie trochę takie podejście. Podobne podejście miał UKA jak zaproponowałem philipsa dap225 zamiast axtona caa20.
                      Seria GTI i Kappa odstają od niższych modeli.

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
                        A boschmann i alphard to tania chińszczyzna, i należy każdy ich model omijać szerokim łukiem.
                        Rozumiem że miałeś każdy ale to każdy ich produkt? Rozumiem że to z ironią? Bo w obu tych firmach idzie wybrać rodzynki naprawdę warte uwagi.

Ludzie zamknęli się na tym forum, i uważają że wszystko o czym nie ma nic w internecie, albo temat jego nie był polecany na forum, bądź nie ma parametrów oczywiście nie może grać dobrze. A byle tak dalej, sami sobie szkodzą :lol:

Skomentuj

Ten CERWIN VEGA wygląda fajnie. Najchętniej bym go posłuchał, ale nie wiem czy znajdę w krakowie kogoś kto go ma. Cena nie jest wysoka, więc można by nawet dwa takie wsadzić. Problem byłby tylko z zasileniem tego. Jeśli grałoby tak jak 3xMDS08 to myślę, że kumpel byłby zadowolony. Planowany budżet można oczywiście trochę przekroczyć.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound
                            Rozumiem że to z ironią?
                            Przeczytaj jeszcze raz cytowany przeze mnie tekst, a później moją odpowiedź, wtedy sam się przekonasz

Zamieszczone przez LightSound
                            Bo w obu tych firmach idzie wybrać rodzynki naprawdę warte uwagi.
                            I o to chodzi mnie i Marcy$. Seria GT/GTO JBL i Reference Infinity są nastawione na masówkę, ale nie można do tego samego wora wrzucać serii GTI i Kappa.

Skomentuj

Od siebie mogę spróbować załatwić MIVOCa HCM12T - http://www.mivoc.com/mivoc/details-e...l=HCM%2012%20T

W niższej cenie oczywiście To też tytanowa membrana jak w CERVINIE tylko mniej mocy potrzebuje - ok 300-350W.

Skomentuj

No przyznam że wygląda ciekawie, tyle że żeby drastycznie założonego budżetu nie przekroczyć to cena by musiała być sporo niższa niż te 450 Euro :wink: LightSound widzę że jesteś z Krakowa. Byłaby możliwość żeby posłuchać jakiegoś sprzętu u Ciebie?

Skomentuj

Witam, coś przeoczyłem lekko ten temat. Nie przekroczy - będzie to ok 30% tego, więc myśle że warto :)
                                  Teraz się skapnąłeś? :P Obecnie został mi na stanie MDS08, XAW210HC, Tonsil 20/80 - więc bez rewelacji. Zmieniłem samochód i sprzedałem sprzęt - w domu też, zrobiłem porządne fronty i sub sprzedany więc posłuchać już nie ma co. O tydzień się spóźniłeś - posłuchał byś sobie jeszcze Tego mivoca, xaw310hc, Re audio re-08, pb12 oraz jbla gto...
                                  Szkoda, zwłaszcza że mivoc dziś pojechał do siemanowic ślaskich w renault clio w którym delikatnie mówiąc robił kisiel z mózgu, pod 300W Hifonicsem - Son Of Olympus. Ale ten kop przy niektórych utworach, to po prostu zniewalający. Do teraz dochodzę do siebie
                                  To jak jesteś zainteresowany, to pisz na PW.

Skomentuj

Barthez,

Jeśli 1000 zł przeznaczyłbyś na używany wzmacniacz, który wygeneruje 800/1000 W RMS przy 2 Ohm to szczerze polecam Ci subwoofer, który chcę sprzedać. Jest w dziale Kupię/Sprzedam. Oparty na głośniku RE Audio SE 10 D4.

Jestem przekonany iż jest to najlepsza propozycja z wyżej wymienionych.

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                    X