Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Modernizacja audio Ibiza

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Modernizacja audio Ibiza

Witam, jestem tutaj nowy ale bardzo zaciekawilo mnie forum i z checia wyslucham rad bardziej doswiadczonych uzytkownikow.
    Jestem posiadaczem ibizy przejsciowki z lat 99-02.
    Obecnie w autku gra:
    Przod Infinity kappa 1.7CS
    Skrzynia w obudowie zamknietej z glosnikiem inifinity 1050W
    Wzmak infinity ra6006
    kondensator lightning audio 1F
    wszystko na kablach fli 20mm2.
    Mysle o zmianie audio, a raczej rozbudowie. Chcialem wykorzystac wneki ktore mam w bagazniku po bokach i na ich bazie stworzyc zabudowe pod 2 glosniki infinity 1050W, tyle ze nie wiem czy powinna byc to zabudowa zamknieta i jak ja liczyc z uwagi na nieregularna bryle... druga rzecz o wzmacniacz, obecny chcialbym sprzedac i kupic 2 inne, do subwooferow myslalem o infinity 7540a (uzywany mozna dostac za ok 600zl), do tego cos jeszcze do zestawu przedniego, ale wtedy podejrzewam ze kondensator tez przydalby sie wiekszy. Nie wiem czy moj tok myslenia jest poprawny wiec z checia wyslucham wszelkich sugestii..

Witaj,
    nie słyszałem żadnego z tych głośników, ale te niskotonowce nie wyglądają ciekawie - nawet nie ma TS-ów, pewnie mają duże Q-tasy. Zamiast nich się bym zainwestował np. w 1szt. MDS10DVC.
    Co do zabudowy wnęki, to potrzebny by był np. styropian w kulkach. Wsadzasz do workaodpowiednia ilość, przykładasz do wnęki aby ładnie pasowało. Styropian można kupić z niewielkie pieniądze na litry. Jego objętość możesz ewentualnie odmierzyć jakimś wiadrem. :razz:

Skomentuj

Hehe, pomysl ze styrobianem dobry, nie wpadlbym na to. No ok ale ten glosnik MDS10DVC jest dwucewkowy z tego co tu czytam, wiec albo wzmacniacz stabilny na 2Ohm, albo spiecie na 8, pomijajac cene glosnika (prawie 2 x to co infinity) to jakim wzmakiem musialbym to zasilic...ten 7540a da rade?

Skomentuj

Czaruję...
      X