Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

chcialem kupic wtyki do JVC czy mozliwe to jest

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

chcialem kupic wtyki do JVC czy mozliwe to jest

witam
    mam taki problem mam alfe 166 a tam juz jest seryjne radio zamontowane i chcialem swoje radio podlaczyc tylko nie ma miejsca nigdzie i tu jest moje pytanie czy gdzies kupie wtyki zeby np radio w bagazniku bylo a panel z przodu w schowku i czy da sie te same wtyczki kupic co sa w radiu i w panelu po prostu bym zrobil tasme i na przedluzce by to bylo co sadzicie o tym i czy wogule takie wtyki znajde bo szukam i narazie nic
    JVC kdsh77r
    pozdrawiam
    :?:

szczerze watpie zebys cos takiego znalazl.
    a dlaczego nie zamontujesz calego radia w schowku? az taki plytki?

Skomentuj

wlasnie schowek jest za plytki inie zamyka sie calyi nie mam pojecia gdzie to radio moge zmiescic padaka z radyjkiem jest

Skomentuj

Możesz kupić rozwalone jvc i wymontować z niego gniazdo i wtyk do panelu, albo pokombinować czy fabryczne radio ma może aux, wtedy inne byłoby Ci zbędne.
        Po co chcesz właściwie zmieniać radio?(pytam z czystej ciekawości)

Skomentuj

bo to jest radyjko fabryczne jest na kasety i nie da sie wymontowac go bo w nim jest navi i caly komputer z ekranem a nie chce kupowac zmieniarki bo nie wiem jak to zagra

Skomentuj

rafal990, ale i tak bedziesz musial dublowac instalacje. to nie lepiej wczepic sie sygnalem w kable zmieniarki i podlaczyc chocby mp3?
            wtedy dowiesz sie czy warto zainwestowac w zmieniarke
            napewno bedzie prosciej i wygodniej niz 2 radia

Skomentuj

tylko jest taki myk ze 2 modele zmieniarek pasuja nie da sie wlasnie obojetnie czego wpiac a jak bym chcial mp3 miec to tylko laundlink pasujacy do alfy zeby bylo mp3 koszt 600zl dos duzo najtaniejby mnie wlasnie wynioslo podpiece tego graja bo wszystko mam wzmacniacz itp

Skomentuj

rafal990, szukaj opisu tych wtyczek - napewno cos sie wykombinuje :twisted:
                sygnal audio idzie jedna wiazka z reszta? czy osobnym kablem?

Skomentuj

najprościej znajdz znajomego elektronika który dorobi CI wejście liniowe przed przedwzmakiem (np zamiast zwykłego fm na gniezdzie rozłącznikowym - tzn jak włożysz w nie jacka to zwiera sygnał z jacka na przedwzmacniacz a jak wyciągniesz to leci radio) ja zrobiłem tak u siebie w seryjnym radiu i naprawde było warto tylko trzeba znalezc kość przedwzmacniacza. Ostatecznie zostają Ci fm transmitery i kasety - adaptery ale ja właśnie żeby ich nie używać przerobiłem j/w

wpinanie sie zamiast zmieniarki z sygnałem często jest bardzo kłopotliwe- przerabiałem ten temat chociaż w niektórych modelach jest to możliwe, utrudnieniem jest to że najczęściej radio musi widzieć sie ze zmieniarką choć nie zawsze (wysłać i odebrać od niej sygnał że tam jest)

powodzenia

Skomentuj

Czaruję...
                  X