Po długiej przerwie wracam do zabawy z diy audio na dzis od rana zabrałem sie za dodanie niskich tonów do audi A4 jako ze fabrycznie zamontowany jest system bosse ktory po wymianie kopułek sprostał moim oczekiwanią, z tylnego wzmacanicza wyprowadziłem sygnał na suba, zasilanie z akuska wszytko gotowe.......
w garażu walało sie kilka głosników które zostały po starych czasach jakies STXy chyba 27/150/4 jeden czarny drugi zółty, dwa Lw 800, jakas 20 cm beyma ale 8 ohm niestety w róznych konfiguracjach graja poprostu kiepsko probowałem nawet 12 l obudowy z tandemem stad wczorajsze moje pytanie......
leżacy pare lat herz HS 250 stara seria, rusza sie z trudnościa albo coś wlazło w szczeline i tam umarło albo leżac w garażu stracił geometrie moze mi kiedyś nawet spadł
Prosze kolegów o sugestie i wzięcie pod uwage nastepujących kryteriów
mała obudowa w bagżniku zawsze woże narzędzia wiec obudowa max z 25-30 l
wzmacniacz który posiadam nie należy do najmocniejszych ok 200W RMS
bas szybki niemusi być bardzo niski
Cena hmmm sadze ze sam przetwornik nie wiecej jak 200-250 plnów
ps
Czy audi naprawde sa aż tak dobrze wytlumione kiedyś woziłem w uniaku i omedze subwoofery male i grało to zuepełnie inaczej lepiej jakby szybciej chyba ze te glosniki przez 6 lat w garażu poprostu straciły swoje parametry!!!
Pozdrawiam Łukasz
w garażu walało sie kilka głosników które zostały po starych czasach jakies STXy chyba 27/150/4 jeden czarny drugi zółty, dwa Lw 800, jakas 20 cm beyma ale 8 ohm niestety w róznych konfiguracjach graja poprostu kiepsko probowałem nawet 12 l obudowy z tandemem stad wczorajsze moje pytanie......
leżacy pare lat herz HS 250 stara seria, rusza sie z trudnościa albo coś wlazło w szczeline i tam umarło albo leżac w garażu stracił geometrie moze mi kiedyś nawet spadł

Prosze kolegów o sugestie i wzięcie pod uwage nastepujących kryteriów
mała obudowa w bagżniku zawsze woże narzędzia wiec obudowa max z 25-30 l
wzmacniacz który posiadam nie należy do najmocniejszych ok 200W RMS
bas szybki niemusi być bardzo niski
Cena hmmm sadze ze sam przetwornik nie wiecej jak 200-250 plnów
ps
Czy audi naprawde sa aż tak dobrze wytlumione kiedyś woziłem w uniaku i omedze subwoofery male i grało to zuepełnie inaczej lepiej jakby szybciej chyba ze te glosniki przez 6 lat w garażu poprostu straciły swoje parametry!!!
Pozdrawiam Łukasz
Skomentuj