Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GTA MK II 400W + ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GTA MK II 400W + ???

Witam , w swoim aucie posiadam ten oto wzmacniacz , który to po mostkowaniu zasila skrzynię 43L br z głośnikiem PY-PA250F4. Do czego dążę , głośnik mam juz rok , na początku było wszytko ok , basik wydawał się miękki , po ustawieniu na wzmacniaczu niby wszystko było ok.. Ale teraz słyszę że nie jest to samo , słyszałem też inne zestawy i wodze coraz więcej niedociągnięć. Nie chce mówić że jest najgorszy , wręcz przeciwnie jest dobry , ale chcę zmienić go na coś innego , na głośnik który będzie grał inaczej po zmianie ustawień. Kiedyś może i mnie kręciło walenie basu , ale teraz chciał bym głośnik który miło wkomponuje się w muzykę oraz gdy trzeba zatrzęsie . Kwota jaką chcę przeznaczyć to +/- 400zł. Chciał bym jednak nie zmieniać skrzyni.
    Mam kilka głośników na oku np :
    SONY XS-L106P5
    JBL GTO 1014
    PIONEER TS-W257F
    HERTZ ES250 ES 250

Jaki dokladnie model tego blapunkta? Na pewno on nie ma 400W...
    Z glosnikow ktore podales to jedynie hertz sie do czegokolwiek nadaje...

Skomentuj

model tak jak podałem gta2 special Mk II , pewnie że nie ma tyle ale tak jest podane przy nazwie modelu. Powiedz , dlaczego nie np. SONY ?

Skomentuj

Mialem ver 4ch, w mostku ma 180W, polecam MDS08, skrzynie może Ci ktoś zrobić :wink:

Skomentuj

mds nie wykracza czasami po za mój limit ? A nie chce używanych.

Skomentuj

Ban na allegro? :mrgreen: 250zł kosztuje a skrzynke za 150zł sobie spokojnie sklepiesz, miałem taki duet i sprawował się świetnie, gra do teraz w kolejnym aucie kolegi :wink:
            W ogóle w jakim samochodzie ma to grac?

Skomentuj

Nie bana nie ma ale sa jakieś texty do przepisywania przy logowaniu. Corsa B3d . Czyli patrząc realnie , hertz i mds będą i tak leprze od mojego głośnika , a po między hertzem i mds08 który wygrywa? (biorąc pod uwagę mój wzmacniacz też ) ?

Skomentuj

ES250 potrzebuje optymalnie 300-350W a mds08 zadowoli się połową z tego. Do twojego wzmacniacza hertz odpada. Miałem go w domu, ale pod wzmakiem 250W i dopiero rozwijał skrzydła.
                Mój kolega najpierw miał ten zestaw właśnie w takiej corsie (B 94r 3d) a teraz w puncie 5d.
                Jaki zestaw masz na przodzie?

Skomentuj

w drzwiach 165mm "alu" boschmanny , wysokie - seria , tylna półka elipsy Pioneer . Założyłem w drzwi zwrotnice JBL ale nie było zbyt dużej różnicy.

Skomentuj

To może za te 400zł kup porządny odseparowany zestaw i wygłusz drzwi, efekt na pewno będzie zadowalający :wink:
                    Ale pewnie i tak wolisz suba, na początku też wolałem, więc w tym temacie to już chyba wszystko, jedyny sensowny wybór to MDS08 i odpowiednia skrzynka BR.

Skomentuj

W tym czasie jak nie odpisywałem byłem w aucie i próbowałem nastroić suba aby nie walił tak , ale nic - albo walenie albo nie słychać. Aż nie do pomyślenia że głośnik który tak fajnie wygląda ( PY-PA250F4) potrafi dać niezły łomot a nie potrafi być potulny i łagodny. Dzięki wielkie za odpowiedzi na pytania . Pozdrawiam Serdecznie

[ Dodano: 2009-07-24, 22:00 ]
                      Jeszcze coś , mds08 ma 200mm średnicy a mi chodzi o głosnik 250mm, czyli mds10 - cena wiele wyższa , bynajmniej na allegro 500zł ! Mówicie że warto zmniejszyć głośnik ?? Wolał bym 250mm, może to coś zmieni w tej rozmowie > w tej cenie juz jest np: MTX XT10-04

Skomentuj

mam ten sam wzmak nie jest taki najgorszy
                        gra pod nim subwoofer clariona i jak dla mnie bomba

Skomentuj

Zamieszczone przez DaVid
                          Jeszcze coś , mds08 ma 200mm średnicy a mi chodzi o głosnik 250mm, czyli mds10 - cena wiele wyższa
                          zdziwilbys sie jak potrafi zagrac te 8" ;]
                          kupuj bez zastanowienia i wsadzaj w 19-25 litrow
                          dopiero teraz poznasz co to jest bas

Zamieszczone przez DaVid
                          w tej cenie juz jest np: MTX XT10-04
                          moze byc malo mocy :???:

Skomentuj

Czaruję...
                          X