Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub na powaznie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sub na powaznie

witam. mam obecnie w swoim focusie zammontowany calkiem niezly zestaw focala z przodu acess 165 a1 radyjko blaupunkta wzmak audison srx 3 i suba jl audio 12w1. calosc wygluszona tzn drzwi i bagaznik. poki co jestem bardzo zadowolony ale z czasem dostrzegam pewne braki. planuje nowe zakupy :) i zastanawiam sie co kupic. na suba kcem przeznaczyc ok 700 zestaw przod tez i jakies odpowiednie wzmaki tzn monoblok na suba i wzmak na przod do ok 1500. sprzet nie musi byc nowy ale tez niezbyt zniszczony. i teraz poradzcie co zakupic. co nieco juz szukalem ale nie kce nikogo sugerowac wiec podajcie swoje pomysly i tyle. muzyka jaka slucham to glownie radio ale jak dorwe sie do plyt to od rocka po stare klasyki az do hip hopu wiec glosniki musza byc wszechstronne.

Masz bardzo dobry sprzęt. Ktoś bardzo ładnie dobrał klocki. Najlepsze z tych tańszych.

Zamieszczone przez holender7
    ale z czasem dostrzegam pewne braki
    Jakie braki i czego ci brakuje?
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

"klocki" skladalem sam i dziekuje za slowa uznania. brakije mi troche srednicy i midbasu. teraz ladnie slusze wysokie i niski bas z suba ale nie ma tego szybkiego i delikatnego basu. myslalem nad kupnem vibe space 8. glosnik mniejszy i bardziej precyzyjny. nie bedzie rzucal miesem ale tez bedzie go slychac. bo w sumie zestaw jest zlozony calkiem niezle i tak na serio zanim zabiore sie za wymiane to troche minie bo kcem zmienic auto i podejsc do sprawy zdecydowanie powazniej. wygluszenie bedzie powazniejsze i kabelki tez zdecydowanie lepsze. poki co skupiam sie na dopracwaniu basu. wiec co polecicie??

Skomentuj

Jak chcesz szybki i precyzyjny głośnik to lepiej kupić Audio system HX08SQ niż wspomnianego vibe'a.

P.S. Jakby cię interesowało to we wrześniu będę w poznaniu u kumpla, mogę zabrać ze sobą mojego hx08, posłuchasz go sobie.

Skomentuj

wg mnie, w tym wypadku to jak ma być zmiana to musi iść za tym znaczna kasa (dotyczy to twojego przypadku).
          Jeśli chcesz usłyszeć "lepszą muzykę" to nie osiągniesz tego dokładając 200zł do głośników czy do wzmacniacza. To muszą być wzmacniacze z naprawdę wyższej pułki.
          Dokładając parę groszy na pewno usłyszysz "inną" muzykę ale czy lepszą :?:
          Niestety w audio już tak jest. Przy dobrym sprzęcie dołożenie znacznych pieniędzy dopiero przynosi zmianę dźwięku na lepszą.

Moja propozycja to narazie :
          http://www.allegro.pl/item710309190_...dzo_dobry.html
          resztę coś dopiszę

zobacz jak ktoś szuka najtańszego zestawu to zaraz się pojawia parę postów z tymi samymi propozycjami a jak ty szukasz jakiegoś lepszego zestawu to narazie cisza. :mad:
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

hmmmi co tu pisac. wzmak bajka marka bajka ogolnie bajka ale fundusze troche nie te. sam juz nie wiem co robic. mam zamiar zmienic auto i tam bede musial robic audio od nowa wiec nie wiem czy jest sens pakowac sie w obecne audio. a w sumie im dluzej bede zwlekal i odloze wiecej pieniedzy tym lepszy sprzet bede mogl kupic. jest jeszcze jedna sprawa. mam kontakt w chinach i mozliwosc przywiezienia z tamtad glosnikow lub radia albo wzmaka. ale jest jedno ale. zeby sprzet z tamtad byl tanszy to firma musi produkowac sprzet na miejscu czyli w chinach. i czy mozecie jakas porzafdna firme z produkcja w chinach??

Skomentuj

Czaruję...
            X