Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio w Golf Mk3 3d

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Audio w Golf Mk3 3d

Witam

Tak czytałem i czytałem to co na forum jest napisane, aż w końcu po kupnie auta musiałem od razu kupić coś co będzie umilało mi długie trasy, a więc padło na:
    - Przód HELIX DARK BLUE DB 62.1
    - Wytłumienie matami Boll + dystanse z mdf
    - radio ALPINE CDE-9870R
    +
    zabudowa bagażnika będzie laminat wyprofilowany we wnękę nad nadkolem z Mds08 (zdjęcia w budzie jeżdżącej w fiacie siena sedan, przejściowa, nawet nie obita)
    + jakiś wzmacniacz 4 kanałowy, ale to w przyszłości, bo trzeba auto do stanu ładnego doprowadzić :)

Foty:

http://www.polskajazda.pl/Samochody/...a/77522,564706

Oczywiście ten tłuszcz z drzwi w środku zniknął przed przyklejeniem mat + wzmocnienia z blachy dodałem na dziury. Dla mnie wielkim plusem było to, że od nowości nie było głośników ani elektryki w drzwiach, nie była taka wyprofilowana osłona ściągana itp, sporo musiałem się naszarpać żeby ją oderwać od blachy. Przy okazji zamontowałem centralny zamek i wyrzuciłem środek zamka, żeby kluczykiem nie można było otwierać :) Wszystko działa, jestem zadowolony ale troszkę średnich mało na tym zestawie, góra nie piszczy, dołu też ok jest, nawet na samym radiu :)

to radio ma chyba tylko jedną parę wyjść rca , to po co czterokanałowy wzmacniacz?

Skomentuj

Zamieszczone przez wfm_pl
      to radio ma chyba tylko jedną parę wyjść rca
      ale to nie jest żaden problem
      nawet jeśli ma jedną to przecież można z tego więcej wzmacniaczy

[ Dodano: 2009-08-24, 07:03 ]
      Zamieszczone przez wfm_pl
      to radio ma chyba tylko jedną parę wyjść rca
      ale to nie jest żaden problem
      nawet jeśli ma jedną to przecież można z tego podłączyć więcej wzmacniaczy
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

problemem jest brak regulacji głośności ewentualnego suba.

Skomentuj

Zamieszczone przez Noster
          problemem jest brak regulacji głośności ewentualnego suba.
          To nie tyle problem, co bardziej niewygodne rozwiązanie, ale to też da się obejść.

Można rozdzielacze typu Y założyć przy radiu, a na sygnałówkach do wzmaka zamontować pośrednio potencjometr. Na allegro widziałem za 30-40zł regulatory z tanich wzmaków, wywalić tylko gniazdo RJ, założyć RCA i odpowiednio podłączyć, i będzie to hulać.

Sam tak kombinuje zrobić, bo clarion DRX-9375, pomimo 3 par wyjść, nie ma wyjścia z osobnym sterowaniem do subwoofera(jest tylko przód, tył i non-fading)

Skomentuj

[
            Zamieszczone przez cursor
            Sam tak kombinuje zrobić, bo clarion DRX-9375, pomimo 3 par wyjść, nie ma wyjścia z osobnym sterowaniem do subwoofera(jest tylko przód, tył i non-fading)
            non-fading oznacza, że wyjście nie jest regulowane funkcją "fader"
            a to jest właśnie wyjście na suba regulowane z poziomu radia-aktywnie
            nie rozumiem jaki masz problem
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
              non-fading oznacza, że wyjście nie jest regulowane funkcją "fader"
              a to jest właśnie wyjście na suba regulowane z poziomu radia-aktywnie
              Pokaż mi jak to zrobić w 9375, a masz u mnie 4-ro pack :mrgreen:
              Wiem co to znaczy non-fading, problem polega na tym, że w tym clarku nie ma żadnej osobnej regulacji do tego wyjścia(mam na myśli poziom wyjścia), dopiero po podłączeniu proca, gdzie zamiast non-fading mamy prawdziwy sub-out mamy możliwość regulacji, a i f odcięcia, jak też nachylenia(12, 18 lub 24db/okt)

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
                Pokaż mi jak to zrobić w 9375, a masz u mnie 4-ro pack :mrgreen:
                Wiem co to znaczy non-fading, problem polega na tym, że w tym clarku nie ma żadnej osobnej regulacji do tego wyjścia(mam na myśli poziom wyjścia), dopiero po podłączeniu proca, gdzie zamiast non-fading mamy prawdziwy sub-out mamy możliwość regulacji, a i f odcięcia, jak też nachylenia(12, 18 lub 24db/okt)
                no to znaczy, że jest to samo co w nowych alpinkach.
                Bez imprinta nie podchodź.

Całe szczęście, że ja mam radyjko z prockiem.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A po co regulacja głośności suba z poziomu radia?

Skomentuj

Tanner,
                    U mnie jest. :razz:

A może trzeba zmienić radio na jakieś starsze np alpinke i już nie będzie problemu.
                    A tak naprawdę to nie wiem.
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja tu na razie problemu nie widzę, bo w miarę gra, a wzmacniacz jak będzie to najbliżej za 2 miesiące, więc nie ma co się przejmować :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                      X