Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Pb S-12 pierdzi ;|

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowy Pb S-12 pierdzi ;|

Witam, wczoraj zamontowalem do auta skrzynie z glosnikiem Powerbass S-12 na wzmaku Carpower HPB 602 (wiem ze przydaloby sie cos mocniejszego, ale niestety budzet mnie pohamowal). Problem polega na tym ze glosnik trzeszczy, przy wiekszych glosnosciach nie slychac tego w kabinie, ale przy malych dosc wyraznie, wtedy zamiast basu jest tylko popierdywanie. Slyszalem, ze po jakims czasie to ma ustapic, jak narazie po 4-5 godzinach grania wydaje mi sie, ze widze lekka poprawe, ale nie wiem czy to normalnie, czy z glosnikiem jest cos nie tak.
    PS. to moj pierwszy sub..

Jeżeli buda zamknięta to zapewne są to nieszczelności, jeżeli BR to raczej jest to wada głośnika, możliwe że kabelki które idą od terminali do cewki o coś haczą.

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
      jeżeli BR to raczej jest to wada głośnika,
      albo nieszczelności przy br, głośniku. Albo problem z zakłóceniami spowodowany np złym umieszczeniem kabli sygnałowych.

Skomentuj

Albo przester. "popierdywanie" moze oznaczac wszystko

Skomentuj

Skrzynia zamknieta, jesli chodzi o przester to chyba raczej nie wchodzi w gre, bo popierdywanie slychac tylko przy malych glosnosciach. Moze faktycznie zaklocenia, kable sygnalowe ida rownolegle z innymi do drugiego wzmacniacza, mam nadzieje, ze to nie to bo nie chce mi sie od nowa puszczac kabli
          Moze ktos ma jeszcze jakis pomysl?

Skomentuj

wyjmij z budy i wtedy posluchaj.
            na szczelnosc jest jeden test: wciskasz glosnik ile sie da [bez przesady] trzymasz 3-4 sekundy po czym puszczasz, jezeli wraca na swoje miejsce powoli to znaczy ze obudowa jest szczelna, jezeli szybko to wiadomo.
            posluchaj go na wolnym powietrzu, powciskaj, moze przy tym cos bd skrzeczec to wtedy wszystko jasne, sprobuj podlaczyc moze pod inny wzmacnacz.
            ja mam coś tak u siebie w lagunie, jak cicho graja glosniczki to pukaja daje sie ciut glosniej i basik ladnie pelny

Skomentuj

przede wszystkim to po prostu podłącz u kogoś innego w samochodzie. Wtedy będziesz wiedział czy problem leży po stronie budy czy reszty systemu. Wyjmowanie głośnika nic nie da.

Skomentuj

Czaruję...
              X