Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki subwoofer do blaupunkta TSA 460??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki subwoofer do blaupunkta TSA 460??

witam!!
    zamierzam kupić jakiś porządny głośnik który mnie zadowoli. Teraz mam tubę z dwoma pioneerami ale mają już swoje lata. A pa za tym nie ma już na nic miejsca w bagażniku. Chciał bym kupić teraz jeden głośnik ale porządny w granicach do 450zł, wzmacniacz jaki posiadam to blaupunkt 460 o parametrach:
    Class D 4/3/2-kanałowy końcówka mocy z technologią Sigma Delta Modulation
    Moc maks. 4 x 120 / 2 x 300 (4 omy) 4 x 180 (2 omy)
    Moc sinus. 4 x 60 / 2 x 150 (4 omy) 4 x 90 (2 omy)
    Mostkowanie: 4/3/2 kanały

Doradzcie co mam kupić i co będzie dobrze grać przy tym wzmacniaczu.
    Zastanawiałem się nad sony XS-L156P5

primo - masz za slaby wzmacniacz na dobrego suba
    secundo - zmieniasz stare (mam nadzieje ze bardzo stare jeszcze z dobrej serii) pionki na nowszego jeszcze bardziej gownianego sony? :???:
    wez lepiej poszukaj kogos kto ma cos malego ale dobrze grajacego
    do tego wzmacniacza idealnie pasowalby MDS08

Skomentuj

z tym wzmakiem to max 10 cali, za tę kase to może dałbyś radę 2 x MDS 08 :P

Skomentuj

MDS08 jest do spokojnieszej muzy z żywymi brzmieniami i ma tylko 20cm, do głośnego łupania z dużym basem raczej się nie nadaje.
        Ja mam pioneera TS-W307 w budzie ts-wx301, wzmaka GTA 2 Special Mk II i do łupania jest wystarczający. Na głośniki do suba sony znajomi narzekali.
        http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e83239e0a.html
        (komplecik do sprzedania, powód, inna koncepcja)

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu
          MDS08 jest do spokojnieszej muzy z żywymi brzmieniami i ma tylko 20cm, do głośnego łupania z dużym basem raczej się nie nadaje.
          do robienia zadymy na osiedlu napewno sie nie nadaje.
          ale rozniez nie zgodze sie z tym ze jest tylko do spokojnej muzyki - ja na tym slucham D&B i trance i wg mnie do tego nadaje sie znakomicie

Skomentuj

dzwiedziu, 15 cali i 100 paredziesiąt wat ? Żartujesz chyba...
            Tym to 12 cali nie napędzisz.
            Max to 10 cali i to też nie za bardzo wymagające.
            Ale skoro uważasz inaczej to rób co chcesz, nie wiem tylko po co w takim razie zadawać pytania na forum.

Skomentuj

Poszukaj w310 dls-a

lub 10" audaxa

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                , 15 cali i 100 paredziesiąt wat ? Żartujesz chyba...
                Tym to 12 cali nie napędzisz.
                Max to 10 cali i to też nie za bardzo wymagające.
                Ten pionek ma 12 cali a nie 15, moc 400W rms, MDS08 tylko 120W rms a wzmak 180W rms w mostku.
                I piszesz że nie napędzi? Ciekawe zatem czemu u mnie gra i to całkiem dobrze.
                Ale ja nie będę się z Tobą kłucić.
                Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124
                  Poszukaj w310 dls-a
                  miałem, średni głośnik, jak dls i suby to tylko MWXX imho.
                  lub 10" audaxa
                  a konkretniej ?

Ten pionek ma 12 cali a nie 15
                  ale mowa o
                  Zamieszczone przez WILKU122
                  Doradzcie co mam kupić i co będzie dobrze grać przy tym wzmacniaczu.
                  Zastanawiałem się nad sony XS-L156P5

I piszesz że nie napędzi? Ciekawe zatem czemu u mnie gra i to całkiem dobrze.
                  jak podłączysz pod radio to też grać będzie, czyż nie ?
                  Posługujemy się tu skrótami myślowymi, stwierdzenie "ten wzmak jest za słaby do tego głośnika" czy też "nie napędzi go" nie oznaczają że po podłączeniu usłyszysz ciszę...
                  Chodzi o to że moc wzmacniacza musi być dopasowana do głośnika, jeśli przesadzimy w stronę - słabego wzmaka i dużego głośnika uświadczysz braku kontroli, detali, wykopu oraz ogólnego zmulenia i jazgotu.
                  No chyba że szukasz zestawu
                  do głośnego łupania z dużym basem
                  ale wtedy chyba pomyliłeś fora...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                    Poszukaj w310 dls-a
                    miałem, średni głośnik, jak dls i suby to tylko MWXX imho.
                    Dobrze, że można to samemu zweryfikować, bo jakby słuchać takich opinii to kiepsko by było...

Bodajże w 2008 roku srebrny Ford Focus z takim subem zdobył Mistrza w SQ.

I nie rzucam tylko samym wynikiem, bo słuchałem tego auta właśnie na mistrzostwach. Bas był, ale suba nie było słychać

Skomentuj

Co do w310 miałem i wspominam bardzo miło

dobrze grający głośnik

a co audaxa to wystarczy zobaczyć na balledro

i będzie wszystko jasne

Skomentuj

możliwe że kwestia aplikacji, DSP, czegokolwiek, nie wiem, ja miałem i dla mnie przeciętny głośnik. MW112 imho o klasę lepszy i dlatego został, w moim subiektywnym uczuciu był nawet lepszy od MW12.

Zamieszczone przez Marcy$
                        Dobrze, że można to samemu zweryfikować, bo jakby słuchać takich opinii to kiepsko by było...
                        nie lubię tak nacechowanych opinii, Tobie się podoba, a mi nie , no i co ? To że mam inne zdanie sprawia że musisz się do takich "argumentów" odwoływać ? Rozmawiajmy na poziomie.

Skomentuj

Jedna sprawa to kwestia podobania się a druga to ocena poziomu grania. Ja osobiście nie mam zamiaru go montować u siebie, ale klasy mu odmówić nie można.

Wyraźnie napisałeś, że to średni głośnik a nie, że Tobie się nie podoba. Nie widzisz różnicy?

ps. nie próbuj odwrócić uwagi od tematu tekstami o "poziomie" bo jak na razie to Tobie w tym wypadku zabrakło "poziomu" nie pisząc nic o argumentach na temat tego głośnika.

Skomentuj

Czaruję...
                          X