Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Różnica miedzy Alpine-m ,a Alpiene-m..

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Różnica miedzy Alpine-m ,a Alpiene-m..

Siema..
    Jak w/w moje pytanie polega na różnicy miedzy dwoma głośnikami tej samej firmy ( niby te same typy a inne ceny).. i czy w ogóle polecili byście mi je.... .

oto linki do alledrogo...

1. http://allegro.pl/item733300442_alpi...r_gratisy.html

2. http://allegro.pl/item731820154_alpi...i_fi_w_wa.html

Porostu chce zrobić skrzynek do Golfa mkII :grin: lub co byście polecili do 300- 350 jeden głośnik..... a do 500 2 głośniki..

Pozdrawiam.. i dzieki za każda pomoc..

:shock:
    faktycznie dziwne
    takie same glosniki a rozne ceny

200zl jeszcze bym za to dal... za 500zl mozna miec cos juz duuzo lepszego :P
    zobacz np ogloszenia na tym forum. za 120zl masz dobrego starego visatona a za 500zl masz hi-endowego mivoca

a czym chcesz zasilic tego suba?

Skomentuj

Zamieszczone przez czarny_ali
      faktycznie dziwne
      takie same glosniki a rozne ceny
      i co w tym dziwnego ?
      Zamieszczone przez Pawel S.
      a za 500zl masz hi-endowego mivoca
      słuchałeś go ?

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
        słuchałeś go ?
        tego tytanowego nie. ale sadzac po nizszych modealch (XAW) to napewno nie bedzie zly

Skomentuj

tego tytanowego nie. ale sadzac po nizszych modealch (XAW) to napewno nie bedzie zly
          Full profi :roll:

@czarny_ali
          Alpine złe nie są, ale można lepiej. Napisz tylko jakie wymagania oraz reszta sprzętu. Czy używki wchodzą w grę?

Skomentuj

Marcy$, miales jakiegos mivoca?
            jak nie to przestan oceniac glosniki tylko po marce i zacznij sluchac!

Skomentuj

Marcy$, miales jakiegos mivoca?
              jak nie to przestan oceniac glosniki tylko po marce i zacznij sluchac!
              Polecam to samo -> cytowanie ciebie wyżej...

Jakiegoś tam słuchałem, gdyby był tego warty to pewnie bym pamiętał, który to model;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcy$
                Full profi :roll:

@czarny_ali
                Alpine złe nie są, ale można lepiej. Napisz tylko jakie wymagania oraz reszta sprzętu. Czy używki wchodzą w grę?
                Uzywki.. hmmm.... zalezy jaka uzywka... jesli nie jest "wytłuczona" czemu nie.. mam hertza na oku...http://allegro.pl/item743626133_hert...ar_okazja.html tylko nie mam przekonania co do uzywek... zawsze jest jakis procent tego ze moze cos mu byc.. za tego co pokazuje chciał by 250zł bez szkrzyni.. i podobno ma okolo 1 roku..

Zasilenie... hmmm.. do tych alpinów myslałem nad peyingiem PY-B2H76R nie wiem czy to dobry wybór.. ale tak mi podsuneło sie na mysl ze pod to bym je podłaczył...

Ja ogólnie chciałbym miec miły bass... w aucie mam na tyle 6x9 xpolod XS-fs93n i według mojego ucha przyjemnie brzmia... i sa tylko pod radyjkiem..

Skomentuj

Oki, nie moja kategoria słuchania. Nie potrafię pomóc. Może ktoś inny poradzi.

Skomentuj

To może ja się wypowiem skoro słuchałem kilku sztuk tych mivoców, w sumie wszystkich

Tytanowy mivoc jest bardzo uniwersalnym glosnikiem, laczy w sobie wszystko to czego potrzeba. Jest bardziej punktowy i szczegółowy od MDSa, gra przy tym dość miękko, ale naturalnie. Nie podbarwia, ma wykop jak tralalala, budzi respect samym wyglądem i wagą, a także w domu potrafi zejść do hadesu. Wrażliwy na strojenie, a także na wzmacniacze do których też ma niezłe wymagania. XAW310HC to dwie klasy niżej od niego, natomiast powerbass s12 którego miałem okazje słuchac, jest na poziomie xaw, hertz es300 jest w przodzie jezeli chodzi o cisnienie, ale w jakosci spada o klase. Jak ktoś chce posłuchać muzyki kulturalnie z dużą jakością to mivoc bedzie bardzo odpowiedni, zapewni to co w samochodzie potrzebne, basu na pewno nie braknie. Cena w niemczech te 460euro przesadzone, dałbym za niego spokojną ręką 800zł, gdybym miał wydawać. Szkoda Panowie, że nie mieszkacie bliżej... Nie jedna osoba choćby na tym forum myśle że może potwierdzić to co pisałem wyżej. A te kolorowe cuda z mediamarktu to popierdują przy tych głosnikach

Skomentuj

No niestety te propozycje jak narazie nie sa dla mnie osiagalne.. ale cos w w przedziale jak w/w co chyba wmioare grajacego wyciagne.. i wtym jest szkopuł i zarazem wasze doswiadczenie.. co to moze byc.. :) ja zem laik niby według mnie te alpiny sa nawet.. ale to tylko moja sugestia... czekam na wasze propozycje, w miare mojej kieszeni

Skomentuj

W takim razie polecam http://allegro.pl/item735778446_carp...lko_2_szt.html

a potem kupić wzmacniacz 4 kanałowy który da się mostkowac, i pod jeden mostek dać jedną cewke, pod drugi druga i na cały wzmacniacz puścić sygnał mono. Jak coś też mam np wzmacniacze Ravelanda XCA1600 4x70w 2x150W RMS czyli idealne pod ten głośnik.

Skomentuj

I wiec taki głosniczek mógł bym zrobic x2 i załaczyc pod wzmacniacz 2 x 200rms w mostku... i by to przyjemnie brzmiało...

Skomentuj

Czaruję...
                          X