Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nagłośnienie Cabrio - budżetowe -

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nagłośnienie Cabrio - budżetowe -

Na początek - witam wszystkich :mrgreen:

Planuję nagłośnić trochę lepiej Audi B4 Cabrio, czytałem już na innych forach, że to dość trudna sprawa w tej wersji nadwozia.
    Doczytałem także że najlepsze efekty dają taszki na drzwiach i tam umiejscowienie głośników 165mm jak sie nie mylę. Oryginalnie auto ma głośniki w desce pod szybą i w tylnych boczkach.

Pytanie do Was.
    Jakie głośniki wybrać w drzwi + wygłuszenie (co do wygłuszenia to jestem zdecydowany na taśmę dekarską)
    Czy może dać sobie spokój z drzwiami i kombinować coś innego?
    Jakiś czas woziłem skrzynkę + wzmak w bagażniku ale jakoś nie bawiła mnie furcząca blacha nadwozia, żeby chociaż było to słychać na zewnątrz to co innego :razz:

Nie potrzebuję audiofilskiego brzmienia, bo i tak słoń mi na ucho nadepnął przy porodzie.
    Chce zwyczajnie uzyskać trochę basu i podkręcić nieco głośniość.

Póki co nie planuję wzmacniacza a głośniki będę napędzał z radyjka Pioneer Deh-4000UB.

No i największe ograniczenie z mojej strony... na początek 300zł na głośniki :roll:
    Zdaję sobie sprawę że za tą cenę cudów nie ma :wink:

Będę bardzo wdzięczny za jakieś propozycje...

Bez wzmacniacza na głośniki przednie i sporej głośności bez zniekształceń to ja nie widzę. Jak wyglądają lub jakie są oryginalnie zamontowane głośniki?
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Oryginalne głośniki to 10cm NOKIA zamontowane w desce rozdzielczej na podszybiu.

Skomentuj

Uuuuu boli. z 10 cm to ani głośno ani ładnie nie będzie, a w drzwiach miejsce na jakieś 16cm jest?
        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax
          a w drzwiach miejsce na jakieś 16cm jest?
          z tego co kojarzę to nie ma. Trzeba by było jakieś panele wyrzeźbić i drzwi wygłuszyć + kupić głośniki. Jakieś koaksjalne ale wszystko w 300zł to ja tego nie widzę.
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ludziska, przecie pisałem że właśnie panele w drzwi (taszki) wchodzą w grę. O wygłuszeniu również pisałem, że mam swój typ.
            Wiem także, że 10cm na podszybiu w tym przypadku nigdy nie zagra dobrze.

Zamieszczone przez lklukasz
            ale wszystko w 300zł to ja tego nie widzę
            pisałem też że wspomniany budżet dotyczy głośników... nie wszystkiego co się wiąże z ich montażem...

Podsumujmy więc to co już wiemy:
            - 10cm w podszybiu na nic sie nie nadaje
            - w grę wchodzą panele w drzwi i głośniki 16cm
            - podany budżet przeznaczony jest na głośniki 2x 16cm... tylko i wyłącznie
            - jeśli macie inne propozycje co do umiejscowienia głośników to bardzo chętnie wysłycham :wink:

Skomentuj

Czaruję...
            X