Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do Magnata The Rock 400

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer do Magnata The Rock 400

Witam. Po ostatnim wątku wciąż mam wątpliwości czy GDN-30-500-2x4-AA poprawnie zagra pod 2-kanałowym wzmacniaczem Magnat The Rock link. Pytam się więc co polecacie do tego wzmacniacza aby zastąpiło Magnata ThunderBull 3000xl i rozgromiło go dźwiękiem? Najlepiej w bass-reflexie (zastanawiałem się nad JBL GT5-12 w closed, ale nie wiem czy nie będzie za mało zejścia w stosunku do starej "tuby"). Budżet do ok. 400zł razem ze skrzynką.
    Liczę na waszą kreatywność
    Pozdr. zadobu

JBL GT4/C1204 jak znajdziesz. Latwo napędzić.
    Prawda jest taka, że to wzmacniacz cię ogranicza.
    Poszukaj może peiyinga 2h30r. Nowe kosztują 300zł i mają ok. 400-450W RMS

Jesteś ze zdzieszowic koło kędzierzyna-koźla? Jeśli tak, to zapraszam na spot strefy car-audio w raciborzu 24.10(sobota). Będzie też możliwość poczuć kilka mocnych głośników(AS Helon 12 SPL, CV Stroker 15D i SS Tarantatula T4 15" )

Skomentuj

To jaka jest różnica między JBL CS1214 a 1204 i GT4 a GT5? I po co w ogóle 400W do głośnika o deklarowanych 250W RMS?

Skomentuj

Zamieszczone przez zadobu
        I po co w ogóle 400W do głośnika o deklarowanych 250W RMS?
        oj widac ze nie masz doswiadczenia
        to ze pisze 250w to nie znaczy ze wzmacniacz o takiej mocy idealnie go napedzi
        do ciezkich samochodowych subow lepiej miec nadmiar mocy

Skomentuj

No to w takim razie jeżeli tak czy inaczej muszę zmienić wzmacniacz to czy opłaca się bardziej zrobić coś na wyżej wymienionych JBL'ach (w końcu BR czy CLOSED?) czy na tym GDNnie z tym że przy połączeniu równoległym cewek mam 2 ohm więc wzmacniacz powinien mieć możliwość zmostkowania do 2 ohm, a takich w przyzwoitej cenie nie widziałem (o ile są), a zdania na temat podlączania poszczególnych cewek do różnych kanałów wzmacniacza sa podzielone i w końcu nie wiem. Ogólnie jest tak, że jakbym chciał się bawić to musiałbym mieć czas, a to ma być projekt pewniak, tj. bez niespodzianek i z w miarę gwarantowanym efektem
          Zamieszczone przez Pawel S.
          oj widac ze nie masz doswiadczenia
          No właśnie Zamierzam je w końcu zdobyć, ale wybrałem sobie troszkę niewłaściwy czas - w tym roku matura ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez zadobu
            w takim razie jeżeli tak czy inaczej muszę zmienić wzmacniacz to czy opłaca się bardziej zrobić coś na wyżej wymienionych JBL'ach
            Zamieszczone przez cursor
            JBL GT4/C1204 jak znajdziesz. Latwo napędzić.
            kup go i wsadz w jedna z proponowanych przez producenta skrzynek (do kazdego glosnika jest PDF z litrazami skrzynek)
            lub cos mniejszego - 8-10" w zupelnosci wystarczy

Skomentuj

Dzięki wielkie za pomoc

Skomentuj

GT5 ma cięższą membranę od gt4. GT5 mam membraną podobną do pioneera ts-w307, twardy plastik, a gt4 ma jeszcze zwykły PP cienki(jak w tanich głośnikach).
                Z GT4 12" alphard MF-2S w mostku dawał sobie przyzwocie radę.

Skomentuj

Czaruję...
                X