Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

KABEL ZASILAJĄCY DO WZMACNIACZA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

KABEL ZASILAJĄCY DO WZMACNIACZA

CZY MOGĘ ZASILIĆ WZMACNIACZ KABLEM 70mm2 ?? NIE ZA GRUBY ??

Zależy jaki prąd wzmacniacz będzie pobierać.
    Poczytaj: http://www.gdynia.mm.pl/~nazar/Polsk...oFAQ01beta.pdf
    Punkt 4.1
    W sumie reszta pdf też może się przydać.

Skomentuj

Za gruby kabel na pewno nie zaszkodzi wzmacniaczowi(jedynie twojej kieszeni :P ).
      Pamiętaj, żeby jeśli masę bierzesz z budy, to dorzucić drugi przewód z aku na budę(masowy) o takim samym przekroju, albo pociągnąć oba przewody bezpośrednio z aku.

Skomentuj

CZY MOGĘ ZASILIĆ WZMACNIACZ KABLEM 70mm2
        a co ty chcesz zasilić osiedle domków jednorodzinnych 10 kilometrów dalej :?:

sprawdź sobie jaki prąd maksymalny może pobrać twój wzmacniacz (suma bezpieczników), Zmierz ile metrów tego kabla ci potrzeba a później zobacz z tabeli jaki kabel zasilający ci potrzebny. Zwróć uwagę jeszcze na to jakiej średnicy kabel jest w stanie przyjąć twój wzmacniacz. Żeby nie było tak, że założysz gruba kabel, który nie wejdzie w zaciski wzmacniacza. Z doświadczenia wiem, że 20mm2 wystarcza. Oczywiście nie w ekstremalnych sytuacjach.
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
          a co ty chcesz zasilić osiedle domków jednorodzinnych 10 kilometrów dalej
          nie :mrgreen: ALPINE MRV-1507 V12 i sprawdziłem teraz dobrze, to nie jest 70 tylko 50mm2.

Zamieszczone przez lklukasz
          Zwróć uwagę jeszcze na to jakiej średnicy kabel jest w stanie przyjąć twój wzmacniacz. Żeby nie było tak, że założysz gruba kabel, który nie wejdzie w zaciski wzmacniacza.
          po coś chyba są konektory :grin: a zaciski są i tak dość spore

Dzięki za odpowiedż

[ Dodano: 2009-11-18, 11:44 ]
          a mam jeszcze pytanko, jak najlepiej połączyć kondensator ze wzmakiem ??

Skomentuj

Zamieszczone przez lapy
            a mam jeszcze pytanko, jak najlepiej połączyć kondensator ze wzmakiem ??
            Wszystko masz w pdf'ie z linku.
            Czyli jak najbliżej wzmacniacza.

Skomentuj

Zamieszczone przez lapy
              po coś chyba są konektory
              są ale myślałem, że tam są może takie zaciski na kable bez konektorów zaciskane ampulem.
              Jeśli 1 wzmacniacz to możesz dać 16mm2 to w zupełności wystarczy. Jeśli ma być rozwojowo to daj grubszy.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
              X